Vem i helvete vill ha falsk parmesan?

Vad är egentligen grejen med att svenska livsmedelsbutiker kan hålla på och sälja osten Grana Padano under namnet "parmesan"?

Visst. Grana Padano är en alldeles utmärkt ost. Men det är inte parmesan, utan en annan liknande ost. Parmesan (parmigiano) betyder dessutom "från Parma". Är det någonstans Grana Padano inte tillverkas så är det i Parma.

Om systembolaget skulle börja kalla Eau De Vie för "Cognac" eller Henkell Trocken för "Champagne" kan jag lova att det skulle bli ett jävla hallå.

Men i kyldiskarna på ICA och Konsum råder anarki, och ingen säger nånting.

Och medan vi är på ämnet vill jag avsluta med ett meddelande till alla tv-kockar som läser min blogg (!): Vi lever inte i DDR-Sverige längre. Vi vet vad parmesan är för nåt. Om ni inte säger champinjon-svamp i rutan behöver ni inte säga parmesan-ost heller.