Vem i helvete hyr av L'Easy?

Ni har säkert sett tevereklamen.

L'Easy. Det sköna företaget som du kan hyrköpa toppmoderna kvalitetsgrejer av. Du behöver bara ringa, så kommer Peter med din grej, och installerar den åt dig.

Först och främst: Anställer L'Easy bara killar som heter Peter? Seriöst? Det måste ju räknas som diskriminering! Finns det ingen statlig ombudsman som granskar sånt? Typ NamnO?

Eller är det så att man måste byta förnamn när man fått budkillejobbet? "Ja, Roland, hjärtligt välkommen då i vårt L'Easy-gäng. Men innan du åker ut med prylarna så var det bara en liten sak till...". Tjoff. Skatteverkets blankett NB109A!

Nåväl. Nu kan iallafall RolandPeter åka ut med din laptop. Ända hem till ditt köksbord. Och du kan luta dig tillbaka och inte göra ett skit.

Förutom att betala fyrahundranittiofem spänn i 60 månader.

Jag skojar inte. Sextio jävla månader! Det är fem år! Du kommer att betala 29.595 spänn för datorn (som kostar 14 papp hos annan handlare).

Tänk dig själv: Det har gått 59 månader. Du har langat in 29050 kr och sitter just och knappar in OCR-numret på den sista räkningen på 495:-. För en laptop som nu är så sjukt omodern att ungarna inte ens vill ha den som låtsasvåffeljärn i lekstugan.

You bet att jag kan åka hem till dig med datorn och installera den för femton tusen extra! Fan, jag kan nöja mig med tio! Och då kan jag bjuda på vin och räkor efteråt!

Hade du tagit ett litet lån på banken och köpt datorn för 14.000 istället så hade räntan uppgått till ungefär tvåtusen spänn på fem år. 5%-6% istället för L'Easys 20%-30%.

Nä, gör din plikt som samhällsmedborgare och ring skitjävla-ockrar-L'Easy och be dom stoppa upp sina prylar där dom kommer åt. Förresten, hälsa att ifall dom inte kommer åt så kan jag komma och hjälpa till med "installationen". Gratis!

Kommentarer

 1. *garv* Håller med! Har också funderat på vilka det är som anlitar det där företaget egentligen...

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Klockrent!

  SvaraRadera
 3. Kul! Skrattar så jag gråter.

  SvaraRadera
 4. Word... ringer dom imorrn

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. fantastisk blogg, keep up the good work!

  SvaraRadera
 7. vem faan vill överhuvudtaget ha ett våffeljärn? h

  SvaraRadera
 8. Jafan, jag fattar inte hur folk kan hålla på att gnälla på SMS-lånen som tydligen sätter var och varannan <20-åring i privat konkurs (enl kvällspressen) när sL'easy får härja på det här viset!

  SvaraRadera
 9. Angående namnet så bör man kontakta diskrimineringsombudsmannen, DiskO. :)

  SvaraRadera
 10. Så jaevla sant, hatar L'Easy och liknande tjänster.

  SvaraRadera
 11. Jag har tänkt på precis samma sak! Ockrare är vad de är.

  SvaraRadera
 12. Det är ju så man måste göra om man inte har kontanta medel.

  SvaraRadera
 13. Haha, du är rolig du! En laptop håller sällan i 5 år ens *s*. Näe, vem skulle ringa Leasy när man kan få en dator för 4-5000 idag. Jag har tack och lov aldrig vart så desperat att jag ringt dem.

  SvaraRadera
 14. Om man är villig/tvungen att betala 9500:- (kollade själv på L'easy vad de har för kreditkostnad) EXTRA för en dator värd 13500:- (9995:- om man köper den i annan butik) så kanske man bör ta itu med orsaken till det först..

  SvaraRadera
 15. Leasy är gamla (thorn), bara som ren info typ.
  Vidare är inte avbetalningarna hos dom andra lurendrejjarna onoff/siba tillexempel ett spår bättre.

  onoff/siba äger 50% var, utav låneinstetutet (Resurs ). Smart idé , och verkar juh onekligen funka bra. Tror el-maffian, skulle krokna fort, om dom inte kunde lura på folk "räntefria" avbetalningar, men med en aviavgift på 50:- per gång.

  Sånna erom. !

  SvaraRadera
 16. "Peter" är bara ett fiktivt namn/ansikte som används utåt i reklamsammanhang, men det visste du väl redan?
  Och har du aldrig sett på Lyxfällan eller liknande program, vad det är för typ av folk som använder sig av företag som L'Easy?

  Har jag missförstått ditt inlägg eller poängen med din "blog"?

  SvaraRadera
 17. Haha, "blog". Citationstecken är fantastiska.

  SvaraRadera
 18. Whiking, aviavgiften är på 29:-...om du tycker att det är orimligt för ett räntefritt lån på upp till 24 månader ge mig ett exempel på vilken bank som ger dig bättre villkor.

  SvaraRadera
 19. Hahahah , härligt! :)

  SvaraRadera
 20. Ville bara påpeka att l´easy inte är bara gamla thorn utan blivit nyss uppköpta av thorn!
  Vilket jävla skitföretag..dem lurar bara folk!

  SvaraRadera
 21. det här med namnet dom har väl anställt någon som heter peter och får slava runt i hela jävla sverige med sin lilla bil som han får bo i..=) eller så är det så jävla lite folk som köper på leasy så det räcker med en kille som kör runt med skiten!

  SvaraRadera
 22. Varning för L'Easy. Är god man. Trots att jag förbjudit l'Easy att sälja till min huvudman redan 2009, lurade de i september på henne en svindyr dator. Den returnerades dagen efter. Nu ska de ha betalt för "återställning"!!!!!!! Ett rent lurendrejeriföretag!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg