Vem i helvete blir inte upprörd?

Förlåt. Jag brukar försöka hålla nivån på den här bloggen på ett någotsånär underhållande plan. Men det här inlägget är inte kul nånstans.

Så med det sagt - vidare till ämnet: Ibland blir jag bara häpen över hur skrämmande dumma i huvet folk kan vara.

27-åriga Kent Lindberg tänkte till. Och skapade sedan gruppen DÖDSSTRAFF TILL PEDOFILER på Facebook. 1 477 andra personer (i skrivande stund) tyckte att Kent hade kläckt en briljant idé, och hakade på.

Precis som ni känner jag också sorg och raseri över vilka vidriga sjuka människor det tycks finnas i samhället, i synnerhet med tanke på senaste tidens händelser. Men ungefär där slutar likheterna.

Jag lämnar det därhän att ni förespråkar ett införande av dödsstraff i Sverige. Orkar inte ens debattera en sån sak. (EDIT: 090215: Jodå, vi kan ta den halvan också.)

Men det är det som kommer efter som får mig att reagera. Pedofili är väl såvitt jag vet en sexuell avvikelse. Kalla det ett patologiskt psykologiskt tillstånd. Kalla det en felaktig koppling i skallen. Kalla det vad som helst.

Men det är väl ändå övergrepp, våldtäkter, misshandel, dråp och mord som ska upp i domstol, och inte pedofilin i sig. Eller menar ni att vi ska vi döma och avrätta alla med denna sexuella avvikelse, oavsett om de har rört ett barn eller ej? Eller oavsett i vilken grad?

Ska vi kriminalisera felaktiga kopplingar i skallen i det här landet? Ska vi ta livet av alla schizofrena? Ska vi avrätta mormor när hon diagnostiserats med Parkinsons?


(Jag skulle kunna dra vissa paralleller här, men jag vill inte ramla dit på Godwins Lag.)

Kommentarer

 1. bra att du slår pöblen på käften, jag slår ett slag med, för det är ett urbota dumt förslag. Dels dödsstraffets återinförelse per se (vilket är omöjligt så länge vi önskar va med i Europarådet för mänskliga rättigheter), och dels själva definieringen som du klockrent anmärker.

  SvaraRadera
 2. Kunde inte sagt det bättre själv. Är så jävla trött på människor som tror att bara alla pedofiler försvinner så är alla världsproblem lösta.
  Som du säger så är inte pedofili ens något olagligt.

  SvaraRadera
 3. Härligt med förnuftets röst i denna tid då dumskallarna verkar dominera.

  SvaraRadera
 4. Hitler, nazist.
  Oups... Godwin kanske hade rätt?

  SvaraRadera
 5. Du är ju onekligen något på spåren men måste utföra en balansakt av stora mått när du för dylika resonemang om du inte kan leva med att plötsligt finna att du argumenterar för pedofili (vilket du kanske gör). Jag förstår ditt resonemang men väljer faktiskt att inte hålla med dig. Jag tycker inte att vi ska försöka kontrollera människors tankar eller avrätta sinnessjuka men jag tycker heller inte att det är OK att vara pedofil. På ungefär samma sätt som jag tycker det är förkastligt att fantisera om att döda eller skada någon annan (eller sig själv för den delen).

  Det vi tänker räknas även om det varken är eller ska vara straffbart!

  /Aaron

  SvaraRadera
 6. Dödsstraffet hör ju till medeltiden och när jag såg lynchstämmningen och det urskiljningslösa hatet i den gruppen blev det droppen... Jag startade en egen "cause", mot dödsstraff helt enkelt:

  http://apps.facebook.com/causes/45562?m=3f1cca43

  SvaraRadera
 7. Henrik: Usch, jag hade förträngt den här eländiga gruppen och dess lynchmobb. Kanske är dags för ett återbesök i ämnet här på Vem i helvete.

  Jag ska absolut joina din cause.

  SvaraRadera
 8. pedofili går enligt erkända psykologer inte att bota så bästa vore ju att hänga dömda pedofiler på torget i kulorna tills dom dog ungefär så som de skulle skett om dom bott i iran tex.

  SvaraRadera
 9. Drevet går nu,fullt ut,tidningarna agerar domstol,dömer på förhand går på hörsägen.. o.s.v.. Tidningar publicerar ålder ort..inte undra på att flertal icke dömda"pedofiler nu väljer självmord...Konstigt nog skriver ingen om dessa självmord..lägger locket på,vad jag vet har ingen riktig äkta olaglig Pedofil ännu blivit dömd för utförande av våldtäckter på barn utomlands/ däremot surfning på nätet då klassa allt som barponografi/ jag trodde att vi var ett civiliserat land..men nu vet jag "vikingablodet är mer levande än någonsin...medborgargarden jagar så kallade pedofiler dygnet runt numera..jag själv bor skyddat och har aldrig vidrört ett ända barm ..men jagas på grund av rykten...och orkar inte leva...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg