25 april 2008

Vem i helvete designar handsfree-kit?

För att låna uttrycket från en annan konceptblogg:

Vad är grejen med att sladden på enda sidan av handsfree-lurarna till mobilen är längre än den andra?

Å inte så lite heller. På mina skiljer det vansinniga 30 cm. På vanliga musikspelarlurar så är ju höger och vänster sladd oftast lika långa ner till där de går ihop. Och sladdens vikt bärs upp lika mycket av höger och vänster öronplupp.

Men på handsfreekitet så hänger hela vikten av sladd och mikrofonplupp i ena örat. Man blir ju helt skev i pallet. Som en Sylvester Stallone med sendrag.

Alternativt - om man är ordentlig och sätter fast den medföljande klämman på lämpligt ställe i kläderna - så sticker det ut en gigantisk ögla av överflödig sladd på ena sidan av huvet som man fastnar med i väskor, grenar och tanter.

Är det jag som är dum? Varför denna asymmetri? Ska klämman och mikrofonen sitta på axeln? Eller rent av på närmaste bänkgranne?

Hjälp mig, medborgare.


4 kommentarer:

 1. hatar det också! men jag tror det beror på att man ska ha den långa sladden bakom nacken.

  som om det skulle vara ursäkt nog..

  SvaraRadera
 2. just som klara skriver: bakom nacken ska den långa sladden vara, så att hela sladdapparaturen inte hänger och dinglar rakt framför dig (jobbigt om man ska böja sig ner och slänga in tvätt i en tvättmaskin, då den lilla skumgummiploppen på hörsnäckan kan trilla av och landa någonstans i din vittvätt och färga den vackert gråmelerad (har hänt)).

  SvaraRadera
 3. På mina utomordentliga Sennheiser hörlurar = samma sak. Den ena sladdsidan är längre än den andra. Bakom nacken med den!

  SvaraRadera
 4. Jo ni har nog rätt att det är tanken. Men vem har en nacke på 30 cm! :-| Och utan klämma hänger den dock iallafall med hela tyngden i ena örat.

  Sladdar är ett elände. Såg man inte ut som en cyborgnörd skulle jag köra Bluetooth. Men det får vänta tills man kan operera in dom tror jag! ;)

  SvaraRadera