Vem i helvete var Lykurgos?


Jo, Lykurgos (omkring 700-talet f.Kr.) var snubben som grundade stan Sparta. Det flöt på rätt soft i början och han fick dit fett med peepz som bosatte sig. Men Lykurgos hade glömt att fixa dit ett IKEA utanför stan. Så nu satt de där. Alla invånarna i Sparta. På golvet. Utan vare sig KLIPPAN-soffa, BILLY-hylla, eller STARTBOX TILLAGA Köksredskap i 38 delar.

Så därför säger vi numera om nån som har väldigt lite saker, att de lever "spartanskt".


Hungrar du efter mer kunskap? Låt Vem i helvete upplysa dig om Bohemerna, Ankie Bagger, Onan, Birgit Friggebo, Pythagoras, Röntgen, malaria, vandalerna och Carl Friedrich Gauss vettja!

Kommentarer

 1. äntligen får vi förklaringarna till detta delikata språkproblem:)

  SvaraRadera
 2. haha, jag är den enda jag känner som aldrig varit på IKEA.

  våga er in i min boning..

  /C

  SvaraRadera
 3. Vem i helvete är Peppe? ! ?

  http://www.expressen.se/dejting/1.1124343/kommer-han-fixa-dubbla-forhallande

  SvaraRadera
 4. Jag tror att jag är kär! Råkade hamna på "vem i helvete..." eftersom sidan dök upp överst vid ett Googlesök (för cirka en timme sen) och fastnade som en gummistövel i en leråker. Språknörden i mig är störtförälskad i ditt underbara (ja, faktiskt underbara) språkbruk. Såg att någon friat tidigare i en kommentar och du svarade att frierier är ämnade för facebook så jag får väl avstå ;)

  SvaraRadera
 5. Anna: Aldrig förr har jag blivit så glad över att liknas vid en leråker. Det var fint.

  Men har du inte Facebook?!?

  SvaraRadera
 6. Alldeles säkert har jag Facebook, finns det någon som inte sugits in i detta fantastiska helveteshål? Frierier passar sig alltså där? ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg