Vem i helvete vill bli skyltdiskriminerad?

Vägverket har fått i uppdrag att ta fram en feminin variant av övergångsställe-skylten "Herr Gårman".

En Fru Gårman alltså.

Innan årets slut ska det vara klart, och då ska man ge sig ut och byta hälften av de befintliga skyltarna. Allt i jämlikhetens namn.

Visst är det ett fullständigt brilliant förslag? Det gäller ju som alltid att sätta in resurspengarna där de behövs. Vi är nog många som känt av den här diskrimineringen mot kvinnorna vid övergångsställena. Jag har till och med sett kvinnor som inte ens vågat gå över eftersom de inte är säkra på om de får.

Jag kom att tänka på handikappskylten förresten. Där är det en streckgubbe som sitter i rullstolen. Jag har hört både kvinnor och män känna sig diskriminerade av det. Så den borde man kanske byta ut också. Men då blir väl alla streckgubbar i samhället diskriminerade förstås.

Det klagas på negerbollen också. Många känner sig diskriminerade då det inte finns några bollar i deras egen etnicitet. Delicato har således fått uppdraget att under hösten komplettera produktserien med en latinoboll, en asiatboll och en kaukasierboll. Den sistnämnda utmärker sig genom att den är blek, spetsad med vodka och att den inte kan dansa.

Nä fy för sån här diskriminering. I Tyskland har man kommit längre i sitt arbete. Där har man anlagt en "Frauen P" på de flesta p-platser. En kvinnoparkeringsplats, som är lite bredare än de andra!

Den du, Gudrun.


Kommentarer

 1. Är detta sant?! Bra i så fall att satsa på detta i st f att laga alla hål i gator och vägar. Intelligent prioritering där!

  Bredare parkeringsfickor för kvinnor, är det för att vi börjar köra allt större bilar, för att vi skulle vara sämre på att parkera det vill väl ingen antyda, eller?

  SvaraRadera
 2. Givetvis måste vi kvinnor ha lite bredare parkeringsfickor! Hur ska vi annars få plats med vår äckligt feta bil som vi måste ha för att få plats med alla våra shoppingpåsar när vi är ute med väninnorna och spenderar alla pengar som vår stackare till man sliter hårt för?!

  Jag gillar ironi btw! ;)

  SvaraRadera
 3. Vi får väl hoppas att kommande fru Gårman är en frodig kvinna så att inte unga tjejer får ätstörningar av henne.

  SvaraRadera
 4. Det är inte jämlikhet de vill ha - det är makt, status och att själva få sätta dit och trycka ner.

  Förbannade Självgoda Fi**** = FSF

  Där har vi en ny 3-bokstäversakronym, färdig att tolkas precis som du vill - Feminist eller Fi**a.

  Jag är kvinna men är för den skull inte automatiskt en FSF.


  ps. anders, du får väl radera det här om det var för fult i mun, men jag blev irriterad.......

  SvaraRadera
 5. Är det på riktigt?
  skitkul i vilket fall :-D

  SvaraRadera
 6. Jag skrattar så jag gråter!
  Fy va roligt!

  SvaraRadera
 7. Haha hur fan ska denna skylt se ut då? För att vara extra tydlig kommer Fru Grman naturligtvis få dubel DD och en vippig kjol så man säkert ser att det är en kvinna, för det är ju så alla definierar tjejer. Eller?

  SvaraRadera
 8. Jag tycker också det är bra att vägverket lägger pengarna på nya skyltar istället för att täppa igen potthålen i vägarna.

  Fröken röd kom med ett bra förslag by the wa. DD och stringtrosor uppdragna till armhålorna vill vi ha!

  SvaraRadera
 9. Ja, ena dagen kämpas det för att män inte ska orsaka trafikproblem på grund av bilder på kvinnor vid vägkanten. Och nu kämpas det för att kvinnorna ska finnas på skyltar trots allt.

  Fru Gårman kan väl få heta Anna Nicole i förnamn, bara för sambandets skull?

  (komplettera min kommentar med valfritt skämt om "bomber vid vägkanten" för att driva saken till sin... uhm... yttersta rand...)

  SvaraRadera
 10. "Här går man" fler än politikerna som inte gått på svenska för invandrare? På grund av lite okunskap skapas en diskriminering där den inte fanns, som då ska motarbetas. För streckgubbar har väl åndå inget speciellt kön?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg