Vem i helvete vill ha dyra lågprisvaror?

Min närmaste livmedelsbutik är en Coop Konsum.

Den suger till högan sky.

Den näst närmaste är Hemköp som är toppen. Därnäst ICA som är helt ok. Men när Anders är lat, eller sjuk, eller trött, eller bakis, eller bara dum i huvet, så går han på detta Konsum. Nu skulle jag kunna prata om hur deras grönsaksdisk är fullständigt bedrövlig eller ett dussin andra butiksspecifika saker. Men det ska jag inte. Det här handlar om egna märket Coop.

Handla Coop - härligt undermåliga produkter till fullpris!

För eller hur? Om Marabous chokladkaka kostar 22:- så ligger en Coop-kaka bredvid, kostar 21:- och smakar navelludd.

Om Falkeskogs Kräftstjärtar i Lag kostar 36:- så ligger en Coop-burk bredvid och kostar 38:- (!) och smakar vatten med salt.

Vad fan är det här? Om jag tycker att en lågbudgetprodukt funkar för ändamålet så köper jag väl X-tra. Då är det ju iallafall billigt.

Coop toalettpapper - för dig som gillar att ha fingrarna i röven. Och tycker det är praktiskt att ha pappersbitar kvar i mumindalen tills nästa besök.

Jamen köp det vanliga märket då! säger nån nu. Visst, om det inte var för att de försvinner mer och mer från hyllorna. Marabou-kakan lär ju förvisso bli kvar om de inte vill skjuta av sig foten och halva underbenet - men i andra hyllor börjar det bli misstänkt coopifierat. Följaktligen har vi inte nåt val längre.


För fan, Konsum, höj ribban. Och sänk priset.

Kommentarer

 1. ha ha så jäkla klockrent! Håller med till 100%!
  kram på dej å ha en skön söndag

  SvaraRadera
 2. I sak håller jag fullständigt med. Detsamma gäller (åtminstone nästan lika mycket) Willys eget märke. Hursomhelst vill jag upplysa Vemihelvetemannen om att det heter följaktligen. Jag Kan dock förstå varför man kan få för sig att tro att det heter följdaktligen men det är alltså inkorrekt.

  SvaraRadera
 3. aaron: Helt rätt. Åtgärdat. Tack!

  SvaraRadera
 4. Underhållande att läsa gamla inlägg.

  Hur som helst är ica inte ett dugg bättre.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg