7 augusti 2008

Varför i helvete-funderingar...

Hello darlings! Jag måste göra ett avbrott i min bloggsemester med några små funderingar ... ni vet såna där som poppar upp när man bara går omkring och finns ... typ:

Varför i helvete måste man välja Konto eller Kredit i kortterminalen när man handlat, fastän man inte har kredit på sitt kort?

Varför i helvete är banken typ det enda stället där du inte kan betala med kort? Istället måste man fylla i en liten uttagsblankett som de genast scannar in i datorn. Hur är det med miljötänket egentligen?

Varför i helvete har en del bilister en uppsyn som om de förväntade sig ett tack för att de stannat och släppt över en vid övergångstället? Det är ju lag på det!

Varför i helvete tackar en del fotgängare de bilister som stannar och släpper över dem vid övergångstället? Det är ju lag på det!

Varför i helvete slänger man fortfarande i svartfärgade champinjonbitar i leverpastejen. Finns det nån enda människa som tror att det är svart tryffel?

...och slutligen: Varför i helvete är det allmängiltigt att chokladpralinerna med körsbär i likör i chokladasken smakar skit? "De spritfyllda äcklen i hörnen" och allt det där. De är ju godast av alla! Femtioelva sorters nougattryffel är väl däremot tradigt så det förslår.


/Anders


22 kommentarer:

 1. Håller med om allt, utom den sista punkten.

  SvaraRadera
 2. 1. Kortbolagen är assholes.

  2. Bankerna är konservativa assholes som vill att allt ska vara som på gåspennans tid. Ja, förutom att man ska betala precis allt de gör. "Ta emot dina pengar? Pay up!"

  3. För att man skulle kunnat köra över dig.

  4. För att de inte blev överkörda.

  5. Leverpastej är bra äckligt.

  6. Bra sprit ska man inte slösa bort i choklad.

  SvaraRadera
 3. Vad gäller övergångsställena håller jag med 30+. Har du aldrig slagits av tanken att du har den där idiotens, som inte såg sig om utan bara bestämde sig för att springa över gatan, liv i dina händer? Det händer mig ibland och när jag vet att om jag släpper bromsen dör en annan människa känner jag mig ibland ganska mäktig. En viss ödmjukhet kan väl ändå den gående känna inför min makt och min nåd.

  Vad gäller korten tycker jag att det är mer irriterande att både kunder och butiker får betala avgifter till banken för att vi underlättar deras arbete. Kortanvändandet minskar kontanthanteringen vilken kostar skitmycket pengar för banken; det borde alltså vara belagt med avgift att betala med kontanter, inte med kort.

  Även om det vore tryffel vore det bra äckligt. Men gräddpastej utan tryffel (och som smakar minimalt av lever) är mycket gott.

  Som om likör vore bra sprit. Häll den i chokladpraliner och låt konstiga vemihelvete-män och andra utan smak äta den så slipper jag.

  SvaraRadera
 4. Det där med övergångsställen. Jag brukade bara tacka när jag cyklade, för då behöver ju inte bilarna stanna. Men så hade jag följande konversation med min mamma för ett tag sen (på ett ungefär):

  Mamma: Jag FÖRSTÅR inte varför de inte TACKAR när man faktiskt STANNAR för dem!!! Det känns så OTACKSAMT! Det är ju JOBBIGT att stanna bilen!
  Jag: (Lite smått generad.) Ehm... Jag brukade tacka när det inte var lag på att stanna... Men nu måste de ju stanna, man vet alltså inte om de skulle gjort det om det inte var lag på det.
  Mamma: Jag tycker ändå man kan tacka!

  Så nu tackar jag. Lite sådär... halvt liksom. En nick eller en lite höjd hand, för mammas skull.

  SvaraRadera
 5. Värdelös... din blogg är en idiot. -punkt-

  SvaraRadera
 6. Den första kan jag svara på, då jag just nu jobbar med att utveckla kortbetalningslösningar :)

  Ditt kort har två "applikationer" - dvs egentligen är det två kort i ett. Att det är så fastän du inte har aktiverat det ena (krediten) är för att du ska ha möjligheten att aktivera din kredit utan att behöva byta ut kortet.

  SvaraRadera
 7. Danni: Intressant. Det är alltså kortet (och inte kontakten med banken) som talar om för terminalen att det rör sig om dubbla applikationer? Skulle då alltså banken (tekniskt sett) kunna ge mig ett kort som inte har "kreditflaggan" hissad?

  Jag frågar därför att banken skyller nämligen på betalningsbolagen.

  SvaraRadera
 8. Det kan de. Alla som betalar med kort måste inte välja konto/kredit.

  SvaraRadera
 9. Nej, naturligtvis skall man inte tacka varandra för att man följer lagen.

  Hur skulle det se ut om vi gick runt och var trevliga mot varandra i onödan? Det finns ju faktiskt lagar som talar om hur vi skall bete oss, så det där med tack kan vi förpassa till sophögen.

  SvaraRadera
 10. aha...trodde det var tryffel jag...

  SvaraRadera
 11. bacillen: Är det sant? Då skulle nog pastejen vara dyr! (Men ack så god! :P )

  Nä, som vanlig dödlig får man klara sig med lite tryffelolja. Den gör underverk den med.

  SvaraRadera
 12. Jag vill lägga till:

  Varför i helvete säger man tack när konduktören stämplat ytterligare tre kuponger på remsan man betalat DYRT för?!

  SvaraRadera
 13. Idag kom skämskudden. Tackar! :D

  SvaraRadera
 14. Karriärmamman: För att konduktören bara jobbar där och för att du är trevlig mot dina medmänniskor?

  SvaraRadera
 15. become an hero

  SvaraRadera
 16. Choklad med sprit i suger ju. Däremot choklad med sprit i, det kan jag gå med på. Mera Dooleys och Baileys åt folket!

  SvaraRadera
 17. Nu börjar jag sakna dig ordentligt. Hur länge varar semestern egentligen?

  SvaraRadera
 18. Semestern varar till påsk.

  SvaraRadera
 19. hehehhe.. när jag är ute o går i trafiken med mina små elever o vi kommer fram till ett övergångsställe vinkar o viftar jag överdrivet till alla bilar (för att de inte ska köra ihjäl alla små ankungarna..) vilket får till följd att ALLA di små barnen tackar, vinkar o viftar till bilarna de med. som man indoktrinerar.. .)peace out

  SvaraRadera
 20. Håller med om allt FÖRUTOM körsbärspralinerna! Dom är ju godast! :0)

  SvaraRadera
 21. Tina: Vem är det du håller med (om allt utom pralinerna)? Det framgick inte riktigt...

  SvaraRadera
 22. Körsbären är de enda pralinerna man kan äta i en Aladinlåda, tyvärr så tycker alla så i vår familj så slagsmålet är ett faktum på julafton :'(
  Fick en gång en chokladkartong formad som ett körsbär och fylld med enbart körsbärspraliner av en vän som varit utomlands har dock inte lyckats få tag på fler av den sorten.

  SvaraRadera