7 oktober 2008

Jihde och arbetsrätten?

6 kommentarer:

 1. Peter må vara född i Malmö, men det är fanimej inte skånska den mannen talar. Han har ju vuxit upp i Småland.

  SvaraRadera
 2. Jidhe lider av den stora TV-reportersjukan, "vi som inte kan säga R". Varför kan så få TV-människor säga ett äkta, uppsvenskt R? Ibland är de inte ens skåningar utan har bara talfel. Folke Rydén är bara ett exempel, det vimlar där ute.

  SvaraRadera
 3. Jihdes bebisspråk med j-antydningar i st f [r] beror nog precis som bodil redan påpekat på en defekt i talapparaten som kallas småländska.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att du till största delen är skitrolig med träffsäkra analyser och reflektioner, men att göra sig lustig över dialekter är ju inte jätteroligt. Börjar du få dåligt med material Anders?
  Det finns ungefär 800000 smålänningar och knappt en av dem säger Lars eller korv eller fors, utan vi säger Las,kav och foss. Detta gör vi inte pga. talfel utan för att vi lärt oss prata på det viset sedan barnsben. Några som pratar j-vligt konstigt är ju samer. Du kanske skulle göra dig lustig över dem.

  SvaraRadera
 5. Kom igen nu, anonym. Bjussa på att hela din dialekt är ett talfel. "Kav" var ju fuckin' hilarious! :-D

  SvaraRadera
 6. Lägg av nu. Inse att Jidhes konstiga språk inte beror på att han talar småländska, utan på att han försöker dölja att han talar småländska.

  Mesdia är fullt av folk som inte kan säga "R" för att de egentligen har tungrots-r, men vill rulla på dem,men misslyckas, och så blir det ingenting. "Hej domstol" kallade det "kultursvenska". Kolla in Kulturnyheterna, filmkrönikan eller P1, eller Kattis Ahlström eller Björn Ranelid

  LoHi

  SvaraRadera