24 september 2008

Tönten Brolle...

...skrev Schulman i ett numera ökänt SMS.

Han, dvs Brolle - inte Schulman, är ju med i musikalen Footloose på på Intiman just nu. Jag råkade se honom framföra en av låtarna från musikalen (som oförklarligt nog var "Maniac" ur Flashdance!?) på TV4 tidigare idag.

I sin egen genre kan han gömma sig bakom gimmickarna - sängkammarblick, långa barytontoner och Elvisvibrato. Här var det upp till bevis.

Fy i helvete vad illa det lät! Den som såg det bör ha tvivlat färdigt på att Brolle är ett par pinnhål short of a talent. Tönt? Det vet jag inte. Poser? Utan tvekan!

...

Djurens Rätt sätter just nu lågvattenmärke med sin nya reklamkampanj.

"Lisas bror dödades. Han maldes ner i en kvarn tillsammans med andra pojkar." säger en av rubrikerna bredvid en bild på en sorgsen tonårstjej. I det finstilta förklarar man att det är kycklingar som liknelsen åsyftar. Kampanjen ska ut i skolor och studentmedia.

Fan, och jag som trodde att ordet "Rätt" i deras namn var detsamma som i dagens rätt. Sitter här med en välhängd fransyska och undrade just var på deras sajt man kunde hitta recepten. Nu måste jag ju avsluta medlemskapet. Dvs om jag hade haft ett!

Nä, men skämt åsido: Steget från viktiga djurrättsfrågor till ren veganpropaganda är nu taget. Tråkigt faktiskt. Ha det så kul i karantänen, Djurens Rätt! Hälsa Greenpeace!

...

Majgull Axelsson har släppt en ny bok. Inget konstigt med det, kan man tycka. Hon är ju författare. Det är hennes jobb att släppa böcker.

Men tv verkar ha en annan åsikt. Hittills tror jag att jag har sett kärringen sitta i tre eller fyra prime time-pratprogram och få gratisreklam för sin bok. Som om det vore sensation och förstasidesstoff. Norstedts måste ha gjort en virvlande dans med tungan i diverse tevechefsstjärtar.

Låter inte hennes namn som nån karaktär ur Sagan om Ringen förresten? Maigul, född av Gulwor. Gömmer sig i mörkergrottan Niefladjup och vaktar sin magiska bok. -Preciousssssss.....

Hon gömmer sig antagligen för Brolrik - den falska och inoljade njordalven.3 comments:

18 september 2008

Vem i helvete konceptbloggar?

Det är en sån dag idag. En sån där jag sitter och funderar på om det är en bra idé det här. Med en konceptblogg alltså.

Jag trodde jag skulle bli förbannad på nya grejer hela tiden. Att livet skulle vara en outtömlig källa av skavande, gnagande irritationsmoment.

Och plötsligt inser man att man går omkring och trivs.

Fy fan.

Den nymonterade ljusrampen i köket är helt kanon. Anders Bagge är min nya Idol. Det nyupptäckta lunchhaket i korsningen Skånegatan/Götgatan är helt suveränt.

Visst, kreationister och indiepretton är fortfarande dumma i huvet. BBQ-sås på köttbiten och ketchup på hamburgaren smakar fortfarande skit. L'Easy är fortfarande jävla ockrare. Men vad gör väl det, när min nya datorväska är så fett grym.

En sån här dag blir jag mest lite fnissig när metodistpastor Berndt Isaksson "anmäler" Magnus Betnér för hans tirader i I ditt ansikte. Anmäler, inom citationstecken, för det han gjorde var att tjalla för sin överstekucku biskopen. -Magnus har hädat! Han skojade om Jesus - i kyrkorummet! ringde han visst och hojtade.

Kom och häng med oss in i tvåtusentalet, Berndt! Lägg sagorna på hyllan så går vi och offrar ett lamm och tar nattvarden (dvs käkar en Mutton Tikka on Sizlar och drar ett par kalla bira).

Eller nä förresten. Ångrade mig. Vem i helvete vill synas med ett sånt gubbagägg. Metodistkyrkan dessutom - mosspropparna som skyltar med böghat. Idioter. Nu blir jag förbannad!

Skönt. Allt är som vanligt igen.
1 comments:

8 september 2008

"Vem i helvete" kör Top 5!

The Schulmans kör toplistor med Youtube-klipp därborta på 1000 Apor. Det handlar om nätets skönaste, nätets dummaste och sånt. Effektivt och billigt content på en humorsajt.

Jag vill inte vara sämre. Eller bättre. Här kommer:
Vem i helvetes Topp 5 Youtube-klipp som 1000 Apor tror är på riktigt:

#1. SVT-prutten


#2. Kompisbellan


#3. Jengatornet


#4. Stjärten på spisen


#5. Blondinen och micken
4 comments:

Vem i helvete är Elvis?

Idag skriver Virtanen en krönika om hur sjukt överskattade döda artister är. Elvis, Janis, Lennon. Hendrix. Cobain. Tupac...

Nu vill ju såklart Fredrik röra upp lite. Ställa till lite liv och kiv. Vem vill inte det.

Men karln har ju faktiskt rätt. Nästan.

Likt rådet att lämna festen när den är på topp, så ska artisten gå och dö i peaken av sin karriär. Det är Virtanens tes. Och det stämmer ju på gänget här ovanför...

Eller vänta nu... Elvis?!?

Fet och trött. Övergödd på smörstekta banan & jordnötssmörsmackor. Sjungandes ostiga schlagers. Går och bajsar ihjäl sig. Eller rättare sagt bajsar INTE, och krystar sig istället till döds på en envis jävel (som liknade stelnad lera enligt obducenten). På muggen. Med brallorna nere.

Är det peaken av karriären så vet inte jag. Lite som om Phil Spector eller Gary Glitter skulle trilla av pinn idag.

Fast kanske har han rätt. Elvisfansen var så överseende, så förlåtande. Eller förträngande. Allt de såg framför sig var den rockande sängkammarögde ynglingen med darrande stämma och ben. Vad han än gjorde. Till och med sket ihjäl sig.

Men på en punkt har han fel helt och hållet, den gode Virtanen: Jimi Hendrix. Han är inte överskattad. Snarare tvärtom. Hendrix av idag är förringad till en figur som eldade upp sin gitarr strax efter att ha ylat fram Star Spangled Banner så rundgången tjöt.

Men lyssna på Drifting. Little Wing. Ezy Rider. Spanish Castle Magic.

Magic är just ordet. Dessutom dog han så som det anstår en rockstjärna - drunknandes i sin egen rödvinsspya. Och inte av nån jävla bajskorv.
2 comments:

7 september 2008

Vem i helvete vill ha mailsvar över telefon?

Ibland vill man fråga ett företag eller en myndighet om nåt man inte kan hitta info om på deras webbsajt. Så man skickar ett mail. Antingen via den mailadress eller det kontaktformulär som de har på sajten.

När jag gör det så förväntar jag mig också svar via mail.

Men det är nu det blir konstigt. Alldeles för ofta får man inget svar via mailen. Man får visserligen ett mail, men där står:

Hej Anders,

Tack för ditt mail. För att besvara dina frågor vill vi att du lämnar telefonnummer och meddelar vilken tid på dagen som du är anträffbar, så ringer vi upp dig.

Hälsningar,
Gunnel - Kundtjänst.


WTF?!

Jag ska alltså maila en gång till och ange mitt telefonnummer för att sedan sitta och vänta på att bli uppringd - bara för att få svaret "142 kronor" eller "ja, din blankett kom in 18 augusti" eller vad det nu var man frågade om.

Vad är det här för konstigt folk egentligen? Bevisligen klarar de att läsa mail - och att skicka mail - så vad är problemet?

Faller man till föga och mailar sitt nummer så ringer de allt som oftast tillbaka från dolt nummer. Som man i vanlig ordning screenar och ger fan i att svara på. Då kommer dom till röstbrevlådan.

Då kan man ju tro att de passar på att säga det där om "142 kronor" där då?

Ha. Glöm det!

"-Hej, detta är Gunnel på Kundtjänst. Vänligen ring mig på nollåtta-förtisjublablabla. I morgon. På telefontiden. Den är mellan 07.00 och 07.15! Tackhej."2 september 2008

Vem i helvete blir översättare, del 2

Av en händelse såg jag lågbudgetthrillern The Lodge igår.

Den var översatt av DjmangeSwesub.nu.

Det för mig osökt in på en liten uppföljare till inlägget Vem i helvete blir översättare?, som kan få underrubriken "...när man inte kan engelska - eller svenska - för fem öre."

Jag måste bjuda på några utdrag ur filmen och översättningen:

Dialog: -Did you bounce a check again?
Undertext: -Har du övertaxcerat kontot? (Fel ord, och felstavat. Grattis!)

Dialog: - Beg your pardon. I was just cutting up some venison out in the garage ... (typ: Förlåt. Jag skar precis upp lite viltkött i garaget...)
Undertext: - Stora delar. Skärde upp lite vilt kött i garaget ... (Åh...jösses...)

Dialog: -I'll make myself scarse. You kids help yourself to anything you want! (typ: -Jag ska ta och kila. Ta för er av allt ni vill ha.)
Undertext: -Jag skrämmer mig själv. Ungar jag hjälp er med allt ni behöver. (!!)

Dialog: -Me, Henry, I'm just a fuck-up in a go-nowhere-band. (typ: Jag, Henry, jag är bara en nolla i ett band som inte kommer nånvart)
Undertext: -Mig Henry. Jag har lust att skita i allt och dra iväg med vårt band. (Åfan...)

I'll get them for you
blir Jag hämtar dem för dig
Sorry man. Bad aim! blir Förlåt. Dålig riktning!
Kick boxing workshop blir kickboxning seminariummet
I did inherit it. blir Jag ärvde det inte.

Nu är vi inte mer än 18 (!!) minuter in i filmen. Så ja, ni hajar läget.

Men, får man gnälla över nåns prestation när dom gjort det helt gratis? Jag skulle nog säga: Ja, det får man.

Publicerar man sitt alster på internet för allmänt bruk så får man ta omdömen. Bra som dåliga.

Om man inte ens bemödar sig att köra sin text genom en rättstavningskoll, då förtjänar man faktiskt lite skit. Om man inte ens bemödar sig att kolla upp glosor i Lexin eller Tyda.se, då förtjänar man faktiskt lite mer skit. Om man inte ens fattar att nåt är fel när textraden blir helt obegriplig i sammanhanget - då kanske man har valt fel hobby (och borde dessutom gå på en hörselkoll).

För grejen är ju, Djmange, att när du har översatt The Lodge så gör ingen annan det. Din version blir den som gäller.

Och din version - den suger stor tid, hunden! Stor tid!
11 comments: