Vem i helvete är Birgit Friggebo?

Birgit strax efter att hon vågat sig ut ur boden.
Jo, Birgit Friggebo (f. 1941 i Falköping) är en svensk politiker och före detta minister.

Under en debatt om rasism och främlingsfientlighet i Rinkeby den 5 februari 1992, föreslog Birgit att hela salen skulle sjunga gospeln "We Shall Overcome".

Situationen blev så ohyggligt pinsam att Birgit, efter att ha kommit hem, gömde sig i familjens redskapsskjul och vägrade att komma ut på 7 dygn.

Hon fick därför ge namn åt just denna typ av mindre byggnad på tomten: Friggebod.Hungrar du efter mer kunskap? Låt Vem i helvete upplysa dig om Bohemerna, Ankie Bagger, Lykurgos, Pythagoras, Röntgen, Onan, malaria, vandalerna och Carl Friedrich Gauss vettja!

Kommentarer

 1. Jag utgår ifrån att du vet att det inte är därifrån friggeboden fått sitt namn så jag nöjer mig med att skriva det här så kommande läsare också uppfattar detta. Sången är dock helt klart väldigt viktig kuriosa när man talar om Birgit :)

  SvaraRadera
 2. HAAHAAA!!! asg*
  (Både åt inlägget och kommentaren)

  SvaraRadera
 3. Cia: Well said! Haha! Nej, Anders var visst inte så påläst där. Namnet kom inte alls efter "We shall overcome"-incidenten, som vår käre vän antyder.

  SvaraRadera
 4. Men LOL! är ni så där dumma i huvet eller skojar ni bara?

  SvaraRadera
 5. Hahahaha där satt den.
  Cia, MattiasL, vilka genier ni verkar vara; grattis!

  SvaraRadera
 6. *ROFL*
  Har detoxat från denna blogg ett tag, men inser att världen blir bra mycket tristare utan spetsfundiga Vemihelvete och hans snusförnuftiga kommentatorer..

  SvaraRadera
 7. Jag är väl nog gammal att komma ihåg den 10 kvm-stora byggnaderna som skulle kallas friggebodar, det hade visst något med buggnadslov att göra, men annars tyckte jag att den nya förklaringen var roligare.

  SvaraRadera
 8. Klockrent inlägg.. och med kommentarer som grädde på moset =)

  SvaraRadera
 9. Hela idén var väl hennes, trots att hon inte låste in sig...

  SvaraRadera
 10. Sven-Gunnar Holgersson2012-08-19 23:44

  Hon är sexig!!!!!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg