Vem i helvete skapar idiotprogram?


Ni vet hur man ibland kör igång ett program som man vet kommer ta väldigt lång tid. Typ en stor installation, en fullständig viruskontroll, en diskdefragmentering eller liknande.

Man lämnar såklart datorn och går och gör nåt vettigare under tiden. Lagar en lasagne. Tar en öl med en kompis. Eller lägger sig och sover. Efter det återvänder man till burken i tron att det hela är klart.

Men - där möts man istället av en förloppsindikator som har stannat på typ 4% och en dialogruta med en idiotisk fråga som inväntar ett klick.

Vafanihelvete?! Fråga mig om allt skit FÖRE den långa processen. Eller EFTER. Men stanna inte och gör det MITT I!

Hur tänker man egentligen när man utformar program på det sättet? Att folk ska sitta i timmar och glo på en grön stapel som kryper fram bara ifall att datorn skulle vilja fråga nånting?


Usch, nej. Vad säger ni? Kan vi inte leta upp sådana här dumma programmakare och skicka dem en klamydia med posten?


Kommentarer

 1. haha håller fullständigt med ,eller så frågar programhelvetet nåt så kryptiskt så det tar flera år att förstå vad det vill så man säger bara ja o allt går åt helvete :D

  mr-burcolio.påwebben.se

  SvaraRadera
 2. Heh, exakt samma tanke hade jag för två dagar sen när jag installerade ett program med samma problem. Kan vi inte hänga lite och snacka nästa gång jag kommer till Stockholm?

  SvaraRadera
 3. Jag vet att du är språkligt ofelbar, men heter det verkligen "en klamydia"?

  SvaraRadera
 4. Jag har en liten tes om att programerare och nätverkstekniker har slutit sig samman för att hämnas på ovärlden för de svåra åren de hade i högstadiet..

  SvaraRadera
 5. Kitty: Nej, vår kära VIH-Anders använder sig av uttrycket "även fast" när han skriver, det låter illa och är ett språkligt fel! =)

  SvaraRadera
 6. Kitty och Johan: Så sant. "Även fast" är en talspråksstyggelse som slinker med ibland. Men även solen har, som bekant, fläckar ;-)

  Däremot - varför skulle det vara fel att säga en klamydia? (En smitta, en infektion, en bacill, en bakterie... till och med en förkylning fastän denna kommer av ett virus)

  SvaraRadera
 7. en mässling...?

  SvaraRadera
 8. mässlinget...?

  SvaraRadera
 9. Anders: Du har ju inte skrivit något om internationella kvinnodagen. Som ju var i förrgår.

  SvaraRadera
 10. Tone:
  Jag kan passa på att ta upp den Internationella Kvinnnodagen. Den firades i stora delar av världen den 8 mars. Idag och alla andra dagar, förutom den åttonde mars, är det Internationella Mansdagen.

  Nästa år fyller Internationella Kvinnodagen 100 år. Vem vet, år 2110 kanske det blir en tvådagars?

  SvaraRadera
 11. Hehe. Själv kör jag apple, och de har nog faktiskt tänkt lite på problemet. När jag ska installera nya saker, som kommer ned till ett smidigt program med jämna mellanrum, buntas allting ihop till ett smidigt paket, sedan skriver jag i mitt administratörslösenord en gång, accepterar villkoren och klickar på installera. Därefter sköter den sig själv, med omstart och allt, och ställer inga dumma frågor...

  SvaraRadera
 12. jaja, men du får dras med fula vita sladdar... ;)
  Man får prioritera här i livet!

  SvaraRadera
 13. haha såååå sant!!

  SvaraRadera
 14. Köp mac så slipper du idiotiska rutor :)

  SvaraRadera
 15. Må dessa programmakares kroppsbehåring växa inåt!

  Anders: Jag är från Norrland. Räcker det för att få dricka sprit med dig?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg