The Daily Show - In Sweden


Förlåt. Jag vill ju blogga. Massor. Men det är lite hektiskt just nu. Så jag åker snålskjuts och klistrar in ett lysande klipp från The Daily Show så länge.


EDIT: Jahaja. "Videoklippet är inte längre tillgängligt på grund av ett upphovsrättsanspråk från Viacom". Så blev även denna bloggpost ett inlägg i upphovsrättsdebatten, alldeles av sig själv. Den som vet får gärna berätta för mig hur det gynnar Viacom (ekonomiskt, varumärkesmässigt eller på något sätt) att de plockar bort klippet.

EDIT 2: Vi testar på annat håll:
Kommentarer

 1. Kul att du tog upp det! Såg reportaget på comedy central igår och tyckte att det det lite roligt. Pagrotzky (hur det nu stavas) är ju faktiskt riktigt tuff :-) Har för mig att han var riktigt cool i "Sanningen bakom" också.

  SvaraRadera
 2. Flurven helg!

  SvaraRadera
 3. Riktigt bra video.

  Kommer ihåg att jag skrev i kommentarerna på något youtube-klipp för ca 1 år sedan att Sverige faktiskt är bättre än vad många tror. Några dagar senare stod det "-3" bredvid. Vi är väl ganska anspråkslösa i Sverige, men det där är ju löjligt.

  SvaraRadera
 4. "Videoklippet är inte längre tillgängligt på grund av ett upphovsrättsanspråk från Viacom International Inc."

  Nån som vet nån annanstans det finns, eller har lust att förklara vad det handlade om?

  SvaraRadera
 5. Men det är klart att det finns ett enkelt svar på sin fråga om hur Viacom tjänar på detta! Du lägger upp ett briljant klipp, du får betydligt fler besökare än vanligt tack vare Viacoms briljans, du säljer sisådär 374 fler musmattor denna månaden och du kan spruta mer skumpa än någonsin på innekrogarna.

  Allt tack vare din upphovsrättsliga stöld. Nesligt.

  SvaraRadera
 6. Anna Tightass2009-04-26 02:13

  HA HA HA, säljer mer musmattor!!! Så bra!

  Vem fan vill köpa din musmatta? Det måste väl ändå vara ett skämt? Har du verkligen fått beställningar på den? Cheeeezus, i så fall!

  Mycket roligt klipp och jag tackar så mycket i Viacoms riktning (suckers) och tar hatten av för er frikostighet (NOT) men ordet är fritt och åsiktsfriheten i evighet, amen!

  SvaraRadera
 7. Kan bara tipsa dig att läsa metros artikel om klippen. De fattade inte att det var ironiskt :). Höll på att börja gapskratta när jag satt där på pendeln.
  Tack för i Torsdags Anders!

  SvaraRadera
 8. Gabriel F: Jag har läst en artikel av Metro, där det kallas ett satiriskt nyhetsprogram, men du har kanske läst en annan artikel?

  http://www.metro.se/2009/04/23/96149/har-driver-usa-med-svensk-mentalitet

  SvaraRadera
 9. Det ar faktiskt inte den jag har last :). Den stod i Metro's pappersutgava. Det dar skulle kunna vara en reviderad upplaga. Men pa den artikeln jag laste verkade det som om dom uppfattade det som att The Daily Show tyckte Sverige faktiskt var ett daligt land och inte USA som det verkade. Men jag var aningen bakis ocksa sa jag kan ha fel :)

  SvaraRadera
 10. Jag tror att det bara är Kanal 9 som visar Daily Show i sverige. Det skulle i så fall vara den enda orsakentill att vi inte kan få avsnitten via hemsidan. Problemet är att Kanal 9 är flera månader efter i visningen av avsnitt och att de endast sänds mitt i natten på vardagar.

  SvaraRadera
 11. Jonas & Anna Tightass: Haha! Jag hade missat era kommentarer, men de var ju förjävla roliga.

  Jonas, hur tänkte du där? Säljer jag fler musmattor om jag länkar in klippet från Youtube än från Comedy Central? Och hur kom Viacom alls in i ekvationen?

  Men framförallt vill jag ta avstånd från "... spruta mer skumpa än någonsin på innekrogarna". Du måste vara ny på ViH. Skriv "sänka fler Tuborg på Kelly's" eller "tömma fler BiB:ar i solen i Tanto" nästa gång om du vill vara trovärdig. :-)

  Anna Trångstjärt: En musmatta med flames är ju hur fett som helst. Dessutom är det vetenskapligt bevisat att frasen "Vem i helvete...?!" i det perifera synfältet främjar förnuft och kritiskt tänkande. Köp en själv får du se.

  SvaraRadera
 12. Tackar :)

  Nja, jag försökte sätta mig in i hur Viacom tänkte. Med andra ord ologiskt, felaktigt och fånigt. Rätt svårt att förklara tankestrukturerna således.

  Har följt ViH ett par månader, och det med innekrogarna var något som bara poppade upp. Nästa gång lovar jag att skriva "spruta mer skumpa än någonsin på ställen med ryggvaxning" :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg