Johan Hakelius visar på yttersta okunskap

I gårdagens Aftonbladet skriver Johan Hakelius (man har dock fått namnet till "Hakelis" i sidtiteln) en krönika om Ipred-lagen. Några citat:
"Små spinkiga Joltcola-pundare kommer att släpas in i bolagskällarna och få fjunskäggen dragna, strå för strå."

"Kanske är du rädd. Kanske kommer du bara att glutta genom en springa i ytterdörren, när de hämtar din skärmbleke granne."


"Frihetskämparna kommer att dra ut på gatan...vänta nu, det där var löjligt analogt. De kommer att sitta hemma, framför sina datorer, förstås."

"Som tur är finns en motståndsrörelse. Antagligen leds den av den där killen... vad heter han, nu igen? Kattfot? Gullviva? Mandelblom? Blå viol?"

"Låt mig vara den förste som påpekar att jag inte är särskilt inläst på Ipredlagen"


"Jag känner de här typerna. Jag har varit en själv. Det vill säga en hånflinande, struttande bäbisrebell med långfingret i allas nyllen"

"Sedan fick jag riktig skäggväxt."

Låt mig inleda med, Johan Hakelius, att berätta att du nog råkat förväxla fildelare och datanördar. Förutom att de där gamla Joltcola- och fjunskäggsklichéerna känns rätt mossiga, så är fildelare helt vanliga Svenssons. Kanske dina egna barn. Kanske dina vänner och bekanta. Inte alls nödvändigtvis särskilt "skärmbleka" eller analogskygga.

Och det är inte heller säkert att de sympatiserar med den där "Mandelblom" (Falkvinge) - eller ens vet vem fan han är.

Motståndet mot Ipred från folk som är insatta (vilket du själv i krönikan erkänner att du inte är) handlar inte om att man vill sno och snatta, utan att man vill värna om att lagstiftan i vårt land inte sker av protektionistiskt vinstintresse, eller att den kriminaliserar eller utlämnar halva landets befolkning. För då är det inte i lag & rätt det krävs krafttag - utan i policies, affärsutveckling och teknik.

Jag är en av dem som anser att den här lagen stinker, Johan Hakelius. Jag är inte spinkig. Jag dricker inte Joltcola. Och om du vill träffas och mäta skäggväxt kan du maila mig på anders@vemihelvete.se.Kommentarer

 1. Och om man nu är en datanörd då !?.

  NetRunner

  SvaraRadera
 2. NetRunner: Ja?

  SvaraRadera
 3. Haha. Fy fan va bra! =)

  SvaraRadera
 4. Shit. Jag måste sluta träna, äta rätt, köpa snygga kläder, jobba, och köpa skivor/dvd.

  jag laddar ju ner filmer ibland. Fan. Jag är dömd till jolt-drickande, och måste bara tanka musik.

  Och tydligen så får jag inte ha kvar min kärlek till Ryska analoga monosynthar. Dom är ju analoga.

  SvaraRadera
 5. Zake Naio | uFo: Haha! Ja, du får ta och gå över till virtuella sovjetiska synthar istället: http://y0u-file.narod.ru/

  SvaraRadera
 6. Hur gör du för att odla sån där man manlig skäggväxt, Anders? Jag är trött på mina fjun. Och jag fildelar aktivt. OMG. Jag kanske är en av DEM! Hjälp!

  SvaraRadera
 7. På tal om nördar. Det finns 10 sorters människor här i världen. De som förstår sig på digitalteknik, och de som inte gör det.

  SvaraRadera
 8. På tal om gamla skämt, har ni hört den om tomaterna som gick över vägen?

  SvaraRadera
 9. Tjuvar och banditer är vad ni är hela bunten! Har ni rent mjöl i påsen så skall ni heller inte behöva bekymra er.

  SvaraRadera
 10. Kul statement från en journalist:
  "Jag behöver inte sätta mig in i en fråga för att predika Den Absoluta Sanningen om den, och det där med yttrandefriheten är bara blaj."

  Stolpskott.

  @Zake Naio: Hej Ufo. Äckligt liten värld, eller hur? ;)

  SvaraRadera
 11. Det är svårt att ta Johan Hakelius på allvar enär han:
  1. ansar skägget som om det vore en bedömningssport.
  2. har alla halsdukar från respektive college i Oxford hemma i hallen.
  3. är lite allmänt bakom.

  SvaraRadera
 12. Jag tycker att det var en skojig krönika med bett. Det fiffigt fina med att skriva krönikor, kåserier, kolumner är ju att man kan vara lite godtycklig och opåläst så cut him some slack eller hur kidsen säger. Jag är knappast pro-ipred men jag har förståelse för den sidans argument och tycker att det finns moraliskt viktiga aspekter i deras resonemang. Och ska något kritiseras kan det väl kritiseras med lite välformulerad besk ironi. Det är ju kul med förnedring! Eller hur, Anders?

  SvaraRadera
 13. bra skrivet men vaaafaan, hur svårt ska det vara att uppdatera?

  SvaraRadera
 14. Hur lång tid får det egentligen ta mellan och updateringarna? So lame. /Cyberpunk89

  SvaraRadera
 15. Cyberpunk89: Ja visst är det fett lame! Du får väl dra av det på den lön du betalar mig för att blogga för dig. Nej just fan...

  SvaraRadera
 16. Så här efter 1 april så kan man konstatera att Internettrafiken har minskat med ca 1/3. Där fick ni, alla ni som trodde IPred var tandlös. Kanske kommer det att bli rätning i leden i takt med att fler medlemmar av fildelningseliten ställs inför rätta och till svars för sina kriminella verksamhet.

  http://dn.se/kultur-noje/fildelningen-minskade-direkt-1.835961

  Tack för ordet.

  /Carl A

  SvaraRadera
 17. Jo men tilläggas ska väll att på piratebay så var det ingen skillnad, det var snarare Svenssons som pluggade ur i rädsla för att "åka dit".

  SvaraRadera
 18. Om inte Piratbyrån, Vart är då Svenssons?

  SvaraRadera
 19. @Beelzebjörn Verkligen =)

  @Anders Är tyvärr mac-användare. Hmm det lät fel, jag älskar mina macar. Men jag saknar alla dessa miljarder med VSTi's

  SvaraRadera
 20. Zake Naio | uFo: (Damn, man blir trött i fingrarna av att skriva ditt nick. ;-)

  Har för mig att det finns wrappers för VST -> RTAS. Testat nån?

  SvaraRadera
 21. Sent inlägg, men jag tror Johan H. ligger lite efter med skäggväxten jämfört med en icke olagligt fildelande piratpartiröstande medborgare. ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg