14 maj 2009

En sväng i mellangården, 14/05

 • Då och då hittar man en riktigt intressant blogg. En sån som man fastnar i och vill fortsätta läsa ett inlägg till, och ett inlägg till ...

  Så kommer man till botten av sidan. Och då finns det ingen länk till nästa sida med äldre inlägg! Whassup with that?! Man får gå till inläggsarkivet istället - men där länkas man ju bara till ett inlägg åt gången. Så rätt snart tröttnar man.

  Jag hajar inte. Har bloggaren avsiktligen tagit bort länken? Står man bara för sina senaste 20 inlägg? Eller har man bara langat på en korkad sidmall utan länk, och inte reflekterar över det? Vad?


 • Ibland är jag förståndig och går till frisören och tjackar hårgucka. Nån dyr burkjävel, men som faktiskt oftast gör det den säger att den ska. Men ibland är jag bara lat/bekväm/dum/snål och köper en i dagligvaruhandeln istället.

  Då jag är utrustad med nordiskt fjöshår modell 1A siktar jag in mig på produkter som säger "Super Extra Strong" och sånt. Och alltför ofta kommer jag hem med nåt som liknar parfymerat smörjfett och har samma effekt på håret: I liten dos: ingen skillnad över huvud taget förutom lite fettglans. I större dos: flottigt och tokplatt. Ingen styrsel och helt omöjligt att styla.

  Värst hittills var Klippotekets (som väl dessutom är en riktig salong på stan va?) SUPER WAX - XX-HARD i orange burk. Det var på gränsen att det höll sig kvar i burken. Var det lite varmt i rummet kunde man hälla ur skiten. I handflatan smälte det till olja. Och så förblev det i skallen också. Och märk väl att den här hette XX HARD. Jag undrar: Hur såg den vanliga HARD ut? Och MEDIUM? Fanns det SOFT också? Var den sista i gasform?

  Jag har faktiskt har två nästan helt oanvända sådana oranga burkar i gömmorna. Klippoteket skickade mig nämligen en ny då jag mailade dom och undrade om guckan var frostskadad, eller om de skojade eller nåt. Den som kom i posten var dock identisk med den första. (Nu tycks det vid en snabb googling som om Klippoteket inte kör eget märke längre. Kanske klokt isåfall.)

  Men summa summarum: Finns det ingen lägstanivå för hur kass en hårprodukt får vara - även i Konsum-hyllan?


 • Slutligen: Vad är det för ont vi medmänniskor har gjort Riesen, Toffifee, Werther's och Merci? Varför vill de driva oss till nervsammanbrott med sina intergalaktiskt horribla reklamfilmer?

  "Ibland är det stressigt att vara chefsingenjör - men då flyr jag bygget och äter chokladöverdragen mörk chokladkola i min luftkonditionerade bil istället. LOL på er, små arbetare!"

  "Man har så kul med Toffifee!". Men kamma till er för fan! (jag kan bjuda på hårgucka). Det roligaste man kan ha med en hasselnöt gömd i nougat är väl att bevittna en intet ont anande allergiker få andnöd och svimma.

  "Jag är en gammal lismande snuskfarbror som köper gubbgodis åt mig själv när barnbarnen hälsar på. Eventuellt bjuder jag dem på en, men bara om de kryper upp mitt knä och flinar". Fy.

  "Thank you means Merci". Jahaja ... men nu sjunger du ju faktiskt den übersmöriga jingeln på engelska, så då kanske "Merci means thank you" hade varit mer logiskt. Jaha, ni menar inte det franska ordet merci, utan att ett tack = era chokladsticks. Så finurligt.


  Nåväl. Nu ska jag gå och ta mig en rejäl kopp kaffe. På återseende, och chokladsticks för att ni läste!

 • 21 kommentarer:

  1. Ja jävlar, du har precis nämnt mina fyra hatobjekt när det gäller reklam på TV!! Jag har till och med ett utkast till inlägg kring detta oförståeliga liggandes i blogglådan sedan tre månader (har bara inte hunnit formulera mig ännu).

   "Kul med Toffifee" - hur då?! Jag äter mina bitar å sen är det bra med det!

   För att inte nämna uttalet på "Merci" - har du hört så det låter? "Mörsi" med rullande R - allvarligt? Detta är ju franska egentligen!

   Det mest sorgliga är ju inte de reklamfirmor som snott ihop skiten utan de marknadsavdelningar som sagt "Ja tack!". Jag fattar verkligen inte. Kan detta funka nå'nstans?

   Ja, jag kan väl bara helt kort avsluta med: "Instämmer till 100%!"

   Go gôbbe

   SvaraRadera
  2. Åh, jag avskyr också de reklamer du räknade upp. Och precis som Go gôbbe från Götet här ovanför stör jag mig verkligen på att snubben i Merci-reklamen inte sjunger "merci" utan ett väldigt amerikanskt "meercyyy". "Thank you means mercy"? Kunde de inte ens ha försökt hitta nån som kan uttala "merci" någorlunda i alla fall?

   SvaraRadera
  3. Åh, du är för rolig.
   Jag LOLade på mig här.

   SvaraRadera
  4. tre av dem är klassiskt tyska reklamfilmer och tyskar är dumma och behöver bli skrivna på näsan. dessutom lider de av extremt konservativa famlijeideal ... men det är likväl motbjudande! Ger alltså en förklaring men ursäktar knappast varken reklammakare eller marknadsavdelningschefer.

   SvaraRadera
  5. Det kan ju tilläggas att alla fyra tillverkas av det tyska bolaget August Storck Kommanditgesellschaft så det är inte bara vedervärdig reklam som är deras gemensamma nämnare

   SvaraRadera
  6. Om du vill ha hårguckstips så tycker jag du ska ta dig till frisören och köpa saltspray. Funkar kalas på nordiskt fjöshår modell 1A, iaf på mitt men jag har nog längre hår än du. :)

   Finns i princip bara en sorts reklam jag gillar, bilreklam... *ler drömmande*

   SvaraRadera
  7. Tips; klicka på årtal eller månad, och läs månadsvis om det inte finns vidare-länk längst ner. Alla är inte så haj på bloggdesign som du! ;-)

   Ang. guckan; du kanske helt enkelt får stoppa huvudet i kylen och inte vara så hetlevrad?

   Ang. dubbad reklam om chocklad - rolig läsning! men du glömde nämna Kinder! "Men det blir ju tre saker; leksak, överraskning, chocklad - det gååååår ju för inte unge!" Vem fan tror ungen att han är?

   SvaraRadera
  8. Riesen...."Tre månader är en tajt tidplan, men äh det ordnar sig"...Du, Käre chokladmumsande byggbas, det är nog dags att du lägger ner påsen och spottar i nävarna för mig veterligen har reklamen pågått i flera år och de där tre månadernas tidplan är sprucken för länge sedan. Bara för att du sitter i bilen och äter Choklad!
   /Pappa Dafgård

   SvaraRadera
  9. Alexi: Aah, se där. Det hade jag faktiskt ingen aning om. De verkar också ha en produkt vid namn "Mamba" i Sverige. Den verkar ha klarat sig från terror-reklamfilmer, eller?

   VHC: Ja! Jag fick faktiskt en sån saltspray vid namn OCEANMIST nyligen. Förvånansvärt bra!

   iHanna: Ang. årtal & månad: Bra tips, men det funkar dock inte alltid. Vissa bloggar expanderar bara själva arkivet för given period då. Min egen länk kommer f.ö. från Bloggers defaultmall, så den tar jag ingen ära för :)

   SvaraRadera
  10. Hårgucka! Vilket underbart ord!

   SvaraRadera
  11. satt och smålog när jag läste detta inlägg, och resten av din blogg också.

   ordet hårgucka. ja jag säger då det.

   //Kim

   SvaraRadera
  12. Javisst, hårgucka är ett alldeles ypperligt ord eftersom det innefattar vax, gel, mud, clay, gum och vad nu geggan för dagen heter :)

   SvaraRadera
  13. Finns viktigare saker att bli förbannad för även om jag personligen hatar idiotiska reklamfilmer. Men att Liza "hybris" Marklund bedriver privatdomstol i Expressen är värre...

   http://monicaantonsson.blogspot.com/2009/05/hur-kan-du-liza.html

   SvaraRadera
  14. Du är så på spiken att jag baxnar! Hysteriskt!

   SvaraRadera
  15. Såna där bloggar brukar jag bli riktigt arg på, sen försöker jag hacka mig in på dem för att ändra den förbannade inställningen men det brukar inte gå så bra. Och hårprodukter ska man skita i, min katt slickar sig då och då och den har förbannat fin frilla.

   SvaraRadera
  16. Ivana: Slickar din katt dig också då?

   SvaraRadera
  17. Nope, han är homosexuell så han föredrar att slicka sig själv tills han svimmar.

   SvaraRadera
  18. Oscar Wilde2009-05-18 23:24

   Gör slut på lidandet, ta å klipp dig duktigt kort så slipper du all sån där gegga! Jag köpte en tacky trimmer på en billighetskedja i slutet på förra milleniet och den håller än! Så skönt att fräsa av skallen var tredje vecka och på vintern sitter dessutom mössan som limmad i snagget! Den manliga looken kommer på köpet, ha ha ha!

   SvaraRadera
  19. Men ja, "äldre inlägg"-grejen är ett irritationsmoment, men vissa bloggsidor erbjuder inte den funktionen (tex gamla blogger). Och vad gör man då? Jag kan en del html men inte så pass att jag vet hur man fixar sånt!

   SvaraRadera
  20. Klippoteket är ju för bäbishår!
   Så det är väl anledningen till att det blev skrot vid mötet av det preparatet. Tror du kan köpa en flarra klippotek på ÖB för 19 spänn. Där har du kvallan i brallan.
   Utöver det så är det absolut bästa socker och vatten. Blanda i egen sprutflaska (Du vet sådan som man har när man skall spruta lite fukt på blommorna eller den allt för torra tvätten som skall strykas) sedan spraya och håret står där det skall stå för ALLTID.....
   Det var min syrra som lärde mig det i början på stora lugg nittiotalet och det är ingen förlegat sätt än så länge.
   Good luck med håreriet.

   SvaraRadera
  21. Kul blogg! Och konstigt nog irriterar jag mig på samma sak: ska're va' nå't så borde det vara "merci means thank you" - men helst ska det väl inte vara något alls...

   SvaraRadera