25 maj 2009

Vad vill ni läsa på Vem i helvete...?!

En junidag 2007 födde jag Vem i helvete...?!

Dels för att jag tyckte så jävla mycket hela tiden. Dels för att jag alltid älskat orden, språket och skrivandet. Sedan dess har jag levt med bloggen. Älskat den och hatat den. Och lagt ner den massor av gånger ... i tanken.

Ibland har jag känt att den kanske spretar för mycket. Fakta blandat med åsikter blandat med allvar blandat med humor blandat med rent trams. Ibland ironi och sarkasm, ibland seriöst och rakt på sak. Ibland innerligt, och ibland bara lätt på ytan.

Ibland har jag känt att den har ett klockrent fokus. Saker jag funderar och reagerar på - och alltid med avstamp i förnuft, skepticism, kritiskt tänkande och humanism. Så länge det finns pissiga produkter, kassa företag, besynnerliga beteenden, seglivade myter, trångsynta människor, lurendrejare och vidskepelsemånglare så finns det stoff till Vem i helvete...?!

I kommentarerna dyker det ibland upp åsikter: "Var inte så seriös!!", "Var inte så oseriös!!", "Skriv inte om religion!!", "Skriv mer om religion!!" ... osv ...

Givetvis tar jag till mig av åsikterna. Och gör precis tvärtom bara för att hålla uppe imagen av obstinat jävel - varpå den förrförra tyckaren kommenterar igen och säger: "Sådärja! Bra att du lyssnar på dina läsare!" :-D

Men nu tänkte jag att det vore intressant att höra vad ni läsare anser, såhär lite mer samlat i en tråd. Vad är kärnan i den här bloggen? Vad är dess existensberättigande, om den nu har nåt? Eller kort och gott: Vad vill ni läsa om här på Vem i helvete...?!


(OBS! Även feedprenumeranter är välkomna att kliva ur readern och göra sig hörda! ;-)

37 kommentarer:

 1. Jag tycker inte du ska anpassa dig efter dina läsare - kör ditt race - bli inte mainstream!!!

  Hoppas du inser att min kommentar är ett axiom!

  SvaraRadera
 2. Fortsätt i påbörjat spår. Släng kängor om kring dej på allt och alla..från obskyra religösa fanatiker till dom som betalar med småmynt i kassan mitt i rusningen! Jag är in här varje dag och kollar om nåt nytt tillkommit.
  Tack för en underbar blogg!

  SvaraRadera
 3. Sluta aldrig och gör nu inte tvärtom bara för att vara obstinat :)

  SvaraRadera
 4. FD Anonym: Du tänker nog på "oxymoron", men menar snarare "paradox".

  Anonym: RSS. Bästa grejen.

  Anders: Eehh, inte vet jag. Men sluta inte, som flickan sa.

  SvaraRadera
 5. Annan Anders2009-05-25 13:40

  Var det en hint eller?

  Som de innan så tycker jag helt klart att du ska fortsätta i samma spår. Dvs relativt ospårat, rörigt och otippat.

  SvaraRadera
 6. Bara du uppdaterar lagom ofta så kan du skriva vad som helst. Fast det bästa är nog när du driver med fanatiker av alla de slag.

  SvaraRadera
 7. Skriv precis som du vill, när du vill, hur du vill, utan att fundera på om du gör den ena eller andra anonyma/Anders glad eller förbannad. Det blir aldrig riktigt bra när man börjar kompromissa med sig själv. Nu ser jag fram emot att se hur du löser situationen med alla rådgivare som egentligen säger - lyssna inte på oss...

  SvaraRadera
 8. "Fakta blandat med åsikter blandat med allvar blandat med humor blandat med rent trams. Ibland ironi och sarkasm, ibland seriöst och rakt på sak. Ibland innerligt, och ibland bara lätt på ytan."

  = Precis som det skall vara, med andra ord!

  SvaraRadera
 9. Jag är ju av den åsikten att bra texter och tankar bara uppstår när man kör sitt eget race och skiter i förväntningarna. So listen to your inner child, and f*** the commentators.

  Mig med.

  SvaraRadera
 10. karinf: Hemskt bra påpekande! Jag skäms och har lärt mig ett nytt ord: Oxymoron

  SvaraRadera
 11. Nu blir jag ju lite osäker på om du tänkte följa uppmaningarna ändå, men eh, ja, vadå, det här funkar väl?

  Men de vetenskapliga granskningarna och sågningarna av allt från Anna Skipper till diverse pundiga religiösa utövare och fantatiker är onekligen det jag roas mest av att läsa. Så vad du än väljer, sluta inte med den typen av inlägg..

  SvaraRadera
 12. Tycker det är bra att den rör dagens samhälle och då inte från någon 14 årig blondins synfält eller någon person på aftonbladet utan en person som faktiskt verkar förstå vad det handlar om.

  SvaraRadera
 13. När du börjar fundera kring hur andra vill att bloggen skall se ut är du nog ute på fisens mosse. Det du tycker och tänker är viktigast. Om vi läsare inte tycker om det... så synd.

  Jag tycker du fungerar utmärkt som en vagel i ögat på de som vill pracka på oss skit, åsiketer eller produkter. Du verkar fundera mycket kring detta och det som du funderar på vill vi läsa om. Inte tvärt om.

  SvaraRadera
 14. Jag kliver ur readern och säger att jag önskar många och kanske kortare artiklar snarare än långa och väl djupa. För en småbarnsmorsa med lite tid kan jag bara ta in små doser i taget, så just NU är mitt önskemål vardagsgrejer. Allt från tv-reklam, produker till fenomen vi stöter på i vår vardag här i Sverige. Den dagen jag får semester ska jag läsa dina djupa och långa artiklar också, för jag är säker på att de är hur bra som helst. Keep it up!

  SvaraRadera
 15. Alla inlägg som börjar med information om en mer eller mindre känd gubbe på svartvit bild: "det här är Allan Leger, han uppfann tratten, men han är också känd för..." De inläggen är bäst!

  SvaraRadera
 16. Jag tycker som flera andra i diskussionen. Vem i helvete är jag att bedömma vad du ska skriva om.
  Fortsätt med ditt tramsande, ironiserande, kritiska granskande om vartannat. Kör på ba.

  SvaraRadera
 17. Det här är en grymt bra blogg! Jag är imponerad av både språk och innehåll. Nån gång ibland kan det bli väl mycket fakta och lite väl långt, men det är nästan alltid intressant. Keep it up - snart har du en egen talkshow på TV (om du vill)!
  /Marcus

  SvaraRadera
 18. Tycker inte du ska ändra ett smack, var bara du, det är ju därför jag kommer tillbaka hit hela tiden! :)

  SvaraRadera
 19. Jag är ju en relativt ny läsare, men jag tycker du ska köra på i samma stil. Har dock en liten förkärek till punkterandet av religiöst dravel, så jag bjussar på en länk som du säkert kan få inspiration till spaltmeter text från.

  http://www.crossnet.se/kyrkor/brobyggarna/fragor.html

  Hade tänkt blogga något om galenskaperna själv, men
  1 Du skriver möe bättre
  2 Det blev jobbigt med smaken av galla i munnen hela tiden.

  SvaraRadera
 20. Jag återkommer ständigt hit och låter mig serveras av vad som helst som faller dig in så jag kan bara instämma i kören - fortsätt på samma sätt - och om det innebär att man får hänga med på en oväntad resa om du skulle byta fokus så må det väl vara hänt. Det är egentligen skitsamma vad du skriver om, det är kombinationen av din skarpsynthet, humor, allvar och genuina lust att driva med saker som lockar.

  Inte måla in sig i ett fack utan skriv om vad f-n som helst och i alla fall jag kommer att hänga med på resan!

  SvaraRadera
 21. Jag har inte följt bloggen mer än ett par månader men det som fick mig att fastna är det ständigt ifrågasättande av stora och små saker. Det får mig att le åt sånt jag själv tyckt varit knäppt och att tänka kring annat jag inte uppmärksammat än. Tack.

  SvaraRadera
 22. Jag återkommer för att du på ett roligt och vältalat sätt i frågasätter så mycket i ett så brett spektrum. Jag anser inte att den breda mixen av det du skriver om är något negativt utan snarare tvärtom, du skriver för en bred skara människor. Tycker det är underbart att komma hit och få nys om nya sköna ord som hårgucka (som fick mig att garva högt) och nästa dag få läsa om anna skippers utflippade kostråd.

  Förstår att du tar åt dig av kommentarerna men det kommer alltid finnas någon som tycker tvärtemot en, tycker det är starkt att kunna stå emot det och gå din egen väg och ändå skriva precis va fasen du vill. Min åsikt? Fortsätt bana din egen väg och måla inte in dig i ett hörn, världen behöver fler obsinata jävlar som vågar ifrågasätta!

  SvaraRadera
 23. stava är heller inte min grej, menade förstås "obstinata jävlar"

  SvaraRadera
 24. Jag vill läsa allt som du tänker! Huvudsaken är att du aldrig lägger ned den! Vem i helvete-Bästa bloggen!

  SvaraRadera
 25. Din blogg har i stort sett alltid varit rolig. Fortsätt skriv så är vi fortsatt glada!

  Ett tips är "Konspiration 58" som jag precis kom att tänka på. I forumet på "deras" hemsida finns många roliga kommentarer från folk som inte riktigt insett budskapet med dokumentären.

  SvaraRadera
 26. Förnuft, skepticism, kritiskt tänkande och humanism. Och trams.

  Men viktigast är att du tycker det är skoj annars kommer du ju inte att orka bry dig.

  SvaraRadera
 27. Jag har följt bloggen i ungefär 3-4 månader och tycker altid höjdpunkterna är när du tar upp vardagsproblem och är skeptisk i hur vardagliga människor tänker. Man blir altid lite extra varm i hjärtat när du skriver om något som man själv kan relatera till.

  Jag tycker det du skriver om religion och alterantiva medeciner, sekter osv. är intressant också, men inte alls lika underhållande som exempelvis när du skriver om skillnaden mellan vodkan på bolaget eller att E-nummer inte altid är negativa faktorer i matprodukter. Det känns på något sätt närmare och blir iaf för mig mer undehållande att läsa om (vilket är anledningen till att jag läser, underhållning).

  Så gärna mer vardagliga ting och i-landsproblem för mig.

  SvaraRadera
 28. Skriv om allt som irriterar dig, det är skönt att känna igen sig i folk som har åsikter om det mesta huruvida det är positivt eller negativt.

  Det behövs mer blogar där folk inte är så förbannat PK, utan säger vad dom tycker, utnyttja anonymiteten på nätet medans det går.

  SvaraRadera
 29. För det första vill jag uppmärksamma hur ledsen jag blir om du skulle få för dig att lägga ner. Det här är min absoluta favoritblogg som många gånger har inspirerat mig att hitta skrivarlusten igen när den varit nere.

  Vidare vill jag berömma dig för din fantastiska skrivarförmåga, påhittiga ord och beskrivelser osv.

  Många gånger har jag läst bloggen i rent faktasyfte, då jag tycker att man lär sig ganska mycket av att läsa det du skriver. Eller ja, det här är väl inte den största faktakällan men du lägger fram dina argument, vinklingar och infall på ett sätt som får MIG att se saker på nya sätt och säga "aha!".

  Jag tycker att du bara ska fortsätta som du gör och skita i oss andra, vi hänger nog med vad som än händer.

  Keep up the good work!
  Karin

  SvaraRadera
 30. Kärnan i din blogg är energin! Kort och gott energin. Sedan kan du skriva om precis vad som helst.

  SvaraRadera
 31. Skriv så som du skriver idag, det är därför man gillar din blogg. Jag har lärt mig massor av dig och fått ett gott skratt samtidigt. Vad du än gör så gör du det rätt. Det är en höjdpunkt varje gång det finns ett nytt inlägg.

  Keep it up!

  SvaraRadera
 32. Håller med hela raden av kommentatorer, jag håller med dig i nära 100% av fallen vilket gör din blogg till en inspirationskälla till nya samtalsämnen.

  Just nu lever jag i Kina där de påpassligt nog har blockerar blogspot (troligtvis inför 20-årsdagen av massakern på Himmelska fridens torg). Som dur är finns det vägar runt spärren.

  Jag skulle gärna läsa din vinkling av vikten av yttrandefrihet och hur det påverkar, eller inte påverkar oss i Sverige samt diktaturer som Kina. Har vi verkligen fri media i Sverige med tanke på likriktningen av alla publicerade åsikter.

  SvaraRadera
 33. Kanske skulle du nischa dig mot att skriva om mode och trender och vad som är hippt NU. /Fashion Lisa

  SvaraRadera
 34. Jag vill se dig inleda diskusioner med Snilleblixten: http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten :)

  SvaraRadera
 35. Alexi: Hahaha, jösses vilken lirare. Nån har myntat: "Never argue with an idiot, they will bring you down to their level and then beat you with experience."

  Känns som det ligger nära till hands här! :)


  Tack förresten alla som har kommenterat!

  /Anders

  SvaraRadera
 36. Jag tycker inte du ska ändra på något, fortsätt i samma anda! Du har en härligt uppfriskande blogg och jag längtar varje gång jag läst ett nytt inlägg efter nästa!

  SvaraRadera
 37. Om du inte ännu har tagit upp det; kanske något om Tv-spel? :)

  SvaraRadera