Vem i helvete vill ha "frukostband"?

Med risk för att låta som en grinig gammal det-var-bättre-förr-gubbe ...

Men blir inte våra kära husmansklassiker isterbanden mesigare och mesigare för varje år som går? Mainstreamade och utslätade. Berövade på karaktär.

Var det inte just den påtagliga rökigheten, sältan och framförallt syrligheten och som gjorde dem unika? Om de blir mer och mer som frukostkorvar med lite korngryn i ... vad är då vitsen med dem?


...eller är det bara jag som är så sur så korven inte har en chans att komma upp i samma nivå?Kommentarer

 1. Planen är kanske att försöka få Sveriges "nya" invånare som tex. moi att tycka om husmansklassiker genom att försöka modernisera dem, göra dem mer attraktiva? Inte för att det funkar men ändå, de försöker i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Och varför heter det frukostkorv egentligen? Vem efter 1945 åt korv till frukost?

  /Mattias

  SvaraRadera
 3. min farfar tjatade redan 1965 om att isterbanden blivit för tråkiga. välkommen till klubben!

  SvaraRadera
 4. Isterband ska vara syrlig. Jag tycker det är lite olika beroende på vilket företag tillverkar dem. Jag vet inte hur det egentligen ska smaka men korven på bild tyckte jag inte heller att den var så sylig när jag ätit. Kanske har de för tråkiga tillverkningsmetoder och allt ska gå snabbt så inget blir rätt till slut...

  SvaraRadera
 5. Min fråga: Vem i helvete äter isterband egentligen?

  SvaraRadera
 6. Isterband är sjukt gott!!!

  Helt klart har isterbanden tappat stinget senaste åren. Själv har jag haft turen att träffa en langare som förser mig med old school isterband. Dessvärre tar han bra betalt. Det är också sjukt drygt att behöva åka ut tull hans pundarkvart i Hässelby så fort man vill ha sitt behov tillfredställt...

  SvaraRadera
 7. Eller så är det för att du blir äldre och smaklökarna dör, en efter en. Til slut kommer du behöva fylla lösgommen med tre hekto salt för att känna någon smak alls.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg