9 december 2009

Hej bloggjävel ...

... du ligger som ett ouppdaterat svart hål och pockar på uppmärksamhet. För varje dag lite mer. För varje dag med ribban lite högre för vad som är ett välskrivet inlägg att bryta tystnaden med ...

Därför gör jag tvärtom. Lägger ribban platt på marken och skriver precis vad skit som faller mig in:


- Det ryktas för närvarande att Tiger Woods är uppe i tvåsiffrigt på vänsterkanten. 11st för att vara exakt. Hörde ni ordvitsen om att han ska byta namn - från Tiger till Cheetah?

Och apropå det - varför står ordvitsar så lågt i rang? Går det överhuvudtaget att klämma av en ordvits utan att dra ner ett buande och haranger där namnet Arne Hegerfors figurerar? Längst upp har vi creddig populärkulturreferenshumor, sen igenkännande situationskomik, sen nåt annat, sen dratta-på-arslet, sen humorsidan i Året Runt, och först därefter ordvitsen. Jag röstar helt klart för en revival. Visste ni förresten att ordvitsen har ett finare namn, nämligen paronomasi. Undrar om Arne har koll på det.


- Jag är en riktig godisråtta. Och då menar jag godis - inte desserter, kaffebröd, snacks och sånt - utan snask. Och då helst plocka-själv-varianten. Är det fler än jag som är sjukt trött på Karamellkungens och Godisprinsens sortiment? Eftersom dessa har 99,99% av marknaden så är det samma gamla grejer var fan man än traskar in någonstans. Är folk verkligen så konservativa och rädda för förändring? Skäms.


- Slutligen: Har ni kollat på årets julkalender i SVT? Helt okej tycker jag. Men vad i hela världen är det för varelse som pratar på rim under vinjetten?! Det låter som en korsning mellan Åsa Domeij och en trädgårdstomte! Jag får kalla kårar! :-|


Så.


13 kommentarer:

 1. Håller fullständigt med dig om Karamellkungen och Godisprinsen, därför handlar jag numera mitt godis nästan uteslutande på Statoil. De må vara nästan dubbelt så dyra som Ica och Konsum, men det är det värt om man vill ha goda godisar.

  SvaraRadera
 2. Lika samma här, gotteråtta :) Men i baconsnuvstider har jag fegat ur faktiskt och köper tre, fyra olika påsar och blandar istället. Känns lite mer bacillvänligt faktiskt... :P

  SvaraRadera
 3. Vill du att folk ska acceptera ordvitsar, flytta hit till Göteborg.

  Har du provat Karamellkungens fingodis under den otroligt ostiga monikern "Premiyum"? Det är riktigt, riktigt bra faktiskt. Kostar ca 20 kr / hg, men det är så lätt värt det.

  SvaraRadera
 4. Riktigt bra ordvitsar är det roligaste som finns. Folk som inte fattar det bör medicineras.
  /Marcus

  SvaraRadera
 5. Karamellkungen? Tror ni han hovar in pengar eller? /Arne

  SvaraRadera
 6. Haha, kul att du är back in business!

  SvaraRadera
 7. Se där, det var väl inte så svårt. Fortsätt så.

  SvaraRadera
 8. Det ska bli till att åka till "Hasses sega gubbar" utanför Örebro, då! Hiva in ett par hundra kilo och gömma under golvplankorna i hemmet så ingen kommer och snyltar gotter av en. Därå. Lösgodis ska det ju vara. Bara ingen lakrits, för det är ä c k l i g t.

  SvaraRadera
 9. "Arne": You're not helping the case! ;)

  Danni: Premiyum är säkert bra skit, men min grej är sura & salta & fruktiga och sånt :/

  SvaraRadera
 10. En julkalender med ordvitsar, http://oioioi.se/. Mycket roligt för oss ordvitsälskare!

  SvaraRadera
 11. Vad är det för populärkulturell referens du syftade på?

  K

  SvaraRadera
 12. Och apropå det - varför står ordvitsar så lågt i rang? Går det överhuvudtaget att klämma av en ordvits utan att dra ner ett buande och haranger där namnet Arne Hegerfors figurerar? Längst upp har vi creddig populärkulturreferenshumor, sen igenkännande situationskomik, sen nåt annat, sen dratta-på-arslet, sen humorsidan i Året Runt, och först därefter ordvitsen. Jag röstar helt klart för en revival. Visste ni förresten att ordvitsen har ett finare namn, nämligen paronomasi. Undrar om Arne har koll på det.

  Något som är skitjobbigt är när folk berättar en ordvits man hört hundra gånger förut och så skrattar man inte, bara ler lite, och så undrar förtäljaren och resten av sällskapet om man

  1. är för trög för att fatta poängen.
  2. är autistisk och inte kan visa att man är road.

  det är bara helt enkelt så att jag har svårt för att uppbåda ett fniss om jag redan hört harangen några gånger förr

  SvaraRadera
 13. på tal om ordvitsar....

  "a lion would never cheat on his wife.. But a Tiger Wood"

  SvaraRadera