21 augusti 2009

Lust och fägring stor

När jag bildgooglade idag råkade jag hamna på en sajt som heter billiga-dvd-filmer.se. Där möttes jag av följande:


Tänk, jag kan för mitt liv inte minnas att det gick sådär hett till mellan Johan Widerberg och Marika Lagercrantz i den filmen. Men det var trots allt 14 år sen jag såg den. Man glömmer ju så lätt.

12 comments:

19 augusti 2009

En sväng i mellangården, 19/08

Nä, det är nog bara att inse att sommaren lider mot sitt slut och hösten nalkas.

Jag ska villigt erkänna att jag har lökat länge nog nu. Eller som Cyberpunk82 uttryckte det: "Dax att update bloggen, Pal! Phett dåligt med inlägg."

Word.

Hösten förresten ... "Det är så vackra färger", säger höstälskarna.

Jomenvisst. Ett kort tag är löven på träden lite fräsigt gula och röda. Sen faller de ner, ligger bruna, ruttnande och saggiga på den regnvåta marken. Tanter halkar och bryter lårbenet. Det är grått och murrigt. För kallt för parkhäng och uteserveringar, och ännu ingen snö som lyser upp.

Höstjävel. Lång är du också.


I övrigt har det ju hänt en massa saker som hade platsat att blogga om här på ViH. Michael Jacksons (popstjärnan denna gång) död. Ugglas gnäll om Spotify och royalties. iPhone 3GS-släppet. Irlands nya blasfemi-lag. Litauens nya censurlag. Svenska Kyrkans bönesida, osv etc mm ...

Men det mesta är redan sagt och briljant bloggat om på annat håll.

Nu ska vi istället blicka framåt. Dumheter springer ur en aldrig sinande källa.

Puss på er!

/Anders

2 comments:

17 augusti 2009

Vem i helvete vill inte vara en HTML-tag?

Idag när jag promenerade omkring på stan funderade jag på vilken html-tag jag skulle vilja vara, alltså om jag var tvungen att vara en html-tag...

Nu kanske du tycker det är en jävligt nördig tanke, och till det vill jag bara säga ett bestämt: Ja.

Men så var det iallafall.

Först klurade jag på <body>. Det vore rätt coolt. Eller <strike>, eller <strong>.

Jag menar, <b> går ju bort direkt. Fet, liksom. Det vill man ju inte vara. Eller typ <small>. Värdelöst.

Men så kom jag på det!

Jag skulle förstås vara taggen <hr>!

Horizontal Ruler! Fatta! -I am the Horizontal Ruler! The King of ligga! Så jävla fett!EDIT: Söndag morgon. Vaknar upp och känner mig snarare som <a herf=""> ... den felande länken.

13 comments:

5 augusti 2009

Vem i helvete designar fula grejer?

Exempel: Du står i en butik och kollar på sängkläder. De snygga påslakanseten är dyra, medan dom med horribla rosor, rankor och ponnyer på är billiga.

Hur funkar det? Är det billigare att tillverka fula grejer? Är det billigare att trycka grälla rosor och hästar än ett sansat mönster?

Nu säger kanske nån: "Jo men de har ju såklart köpt in det fula tyget billigare". Visst. Kanske det. Men det förflyttar ju bara mysteriet en leverantör bort.

Har nån designer, nånstans, sagt att "Ojdå, verkmästare Wang, det blev visst skitfult det här mönstret. Men jag hinner inte göra om för jag ska gå och klippa mig. Kan vi inte sälja det jävligt billigt istället? Snälla verkmästare Wang?". Är det så det funkar?

Och vem köper hem fula grejer bara för att dom är billiga?

De som köper är väl isåfall snarare folk med udda smak som tycker att det är snyggt. Och de skulle ju köpt ändå. Oavsett pris.

Nä usch. Tänk att vara anställd som ful-designer. Den som får göra alla fula grejer som ska säljas billigt. Kollegorna garvar och kallar en för Cheap-Chang på fikat.

Man får inte lön i pengar utan i sina egna prylar, så man har dessutom skitfult hemma.

Frun skäms och ljuger för väninnorna att maken minsann jobbar som pianist på ett horhus.

Nä fy fan vad sorgligt. Nu går jag och köper ett ponnylakan och ber att få betala dubbelt.28 comments: