2010: Situation Normal: All Fucked Up

Det är nytt decennium. Och det är som vanligt.

Facebook ger en snabb överblick över läget ute i stugorna:

Nån avlägsen bekant har tid hos sin homeopat. Nån pushar för andlighet. Nån annan går med i gruppen "Vi vägrar betala för Facebook" fastän det inte är och aldrig har varit aktuellt. Flera andra går med i grupper som "Se vem som besöker din profil" där inte ens beskrivningen "Först måste du bjuda in alla dina vänner" lyckas sätta fejkvarningsklockorna i gungning.

Några går med i "Vi som tycker om att ha roligt" och jag funderar på att starta "Vi som brukar andas".

Folk fortsätter strömma till i grupper som vill införa dödsstraff på de så kallade pedofilerna. Kärleksfulla föräldrar och andra empatiska människor håller VM i tortyrmetod i loggen. Stanna upp och tänka till finns inte på kartan.

Några fortsätter att visa sin empati och "tänder ett ljus för Haiti". (Visst. Men medan du myser i ljusskenet kan du ju skicka ett gåvo-sms till Röda Korset eller annan hjälporganisation.)


Själv, IRL & AFK, är jag inget undantag. Firade, som vanligt, årets första dag med att vara rejält bakis. Därefter förkyld. Traditioner ska hållas.

I fjol kastade jag bort alla mina slipsar. Levde andra halvan av 2009 helt slipsfri och skönt rebellisk. Till nyårsfesten köpte jag en slips. Tillbaka i ledet.


Kommentarer

 1. Sjukt bra sammanfattning av läget på nätet!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är mycket konstigheter i världen. Dödsstraff på pedofiler verkar hårt. De har ju redan fått ett av livets värsta tänkbara straff. Jag kan inte tänka mig många sämre saker än att vakna en morgon och tända sexuellt på barn istället för (någorlunda..) jämnåriga.
  /Marcus

  SvaraRadera
 3. Gå med i min grupp som är mot allt, så slipper man vara med i alla "Vi som är (e)mot.....". Man har redan garderat sig i förtid!
  http://www.facebook.com/groups.php#/group.php?gid=231089600752

  I övrigt tycker jag du håller en bra nivå på ditt inlägg som vanligt. Synd bara att jag sitter vid datorn så mycket att de sidor jag cirkulerar runt inte hinner uppdateras i takt med min besöksfrekvens.

  SvaraRadera
 4. Du är välkommen i gruppen: "Vi som gillar Syre"

  SvaraRadera
 5. Välkommen i min grupp, "Vi som inte är med i några grupper"...

  /Lembit M

  SvaraRadera
 6. Välkommen i min IRL grupp Anders, jag tror jag ska kalla den "Vi som skiter i Facebook"

  SvaraRadera
 7. Vafan. Detta är nästan läskigt. Det är som om du satt och skrev av mina tankar i det här inlägget. Jag kan bli så irriterad på hur gränslöst naiva mina vänner och "vänner" kan vara på facebook att jag slänger iväg kommentarer som ibland inte uppskattas. Gör du kanske likadant?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg