Tisdagsfundering igen

Egna fältstudier visar att minst 1 av 3 killar på krogen inte tvättar händerna efter urinoarbesöket. Och jag undrar: VARFÖR?

Jag funderar på att skriva ut dekaler och smygklistra på ryggen på dem!
Kommentarer

 1. Utöver att det anses allmänt äckligt, vad är de faktiska riskerna med att inte tvätta händerna efter ett besök till pissoaren? Trots allt verkar väldigt få människor bli sjuka av oralsex. Riskerna med att inte tvätta sig efter numero duo är förstås konkreta (smitta av E. coli, osv).

  SvaraRadera
 2. Nä, tveksamt om det finns några faktiska risker! Men det finns ju gränser hur rationell man får vara, även som rationalist :D

  SvaraRadera
 3. Med risk för att bli raderad.

  Det jag anser vara ett ännu större mysterium är hur människor med lite latent bacillskräck kan förfasas över hygienproblematiken med jordnötter på krogen men sen utan tvekan 4 timmar senare suga av/slicka fit**... ursäkta snippan på en helt okänd människa man just träffat på krogen. Urin på fingrarna framstår som ett ganska litet problem då. Och ja.... både ni och jag har träffat och umgåtts med folk som lever ut denna paradox.

  SvaraRadera
 4. Anonym:
  Ja, du har naturligtvis helt rätt. Men det förutsätter ju att bacillskräck är en logisk handling.
  Bacillskräck kan ju vara logisk i ringa form, men jag antar den den typ av bacillskräck du beskriver snarare handlar om ett slags tvångsbeteende.
  Tvångsbeteenden är ju knappast logiska och går att komma till bukt med kognitiv beteendeterapi KBT).
  Det går att får KBT på remiss av läkare om det anses att tvångsyndromet utgör ett hinder för ett normalt fungerande vardagsliv.

  Det vore väl fräsigt att bli remitterad att idka oralsex och äta jordnötter på skattebetalarnas bekostnad?

  SvaraRadera
 5. Hur som helst så lär det inte bli så mycket slickande med Anders fina lapp på ryggen.
  /Marcus

  SvaraRadera
 6. Magnus, vem vet? Du kanske får många hugg med den lappen på ryggen :)=

  SvaraRadera
 7. Efter att för några år sedan läst en vetenskaplig studie om att en skål jordnötter på en normal bardisk innehöll urin från X antal personer, så insåg även vi att folk tydligen föredrar att tvätta sina händer i jordnötter istället för vatten efter toalettbesök. Lösningen blev därför vi på fester, numera, brukar ställa in en skål jordnötter på toaletten så att folk kan tvätta händerna direkt.

  /Lars

  SvaraRadera
 8. Mest bakterier/virus lär det ju vara på kundvagnarnas handtag, betydligt mer än på min rena fina snorre. Fixa en skylt med KUNDVAGNSFINGRAR också, för hur många tvättar handerna efter att de varit på COOP?

  SvaraRadera
 9. Jag försöker att alltid komma ihåg att tvätta händerna efter att jag har tallat på publika ledstänger, kundvagnar, dörrhandtag och t-banesäten. Likväl glömmer jag det ibland då det gått för långt innan man kommer till ett handfat.

  Tvivlar inte på att din snorre är ren och fin när du kliver i bästa gåbortskalsongen och ger dig ut, FDan. Men efter några timmar på varm krog och x antal pissoarbesök är jag inte lika säker ;D

  Det handlar väl till syvende och sist (och det kan gälla som svar till slick&sug-funderingen här ovan också) om att man själv vill välja vem man utbyter eventuella kroppsvätskor och bacillusker med.

  SvaraRadera
 10. ja men spela roll, annars så luktar det disco fitta så what ever?

  //HeatoN

  SvaraRadera
 11. Själv kissar jag inte på mina händer när jag är på herrarnas, och det verkar inte vara nånting som är populärt bland de andra killarna heller. Sen om jag använder två-tre fingrar att hålla min nytvättade penis med eller inte gör knappast till eller från med tanke på alla ytor som är betydligt mer infekterade än den, alla människor som är sjuka och kladdar med sina sjuka fingrar på bardisken eller på varandra. Man ska inte gå och vara hypokondriker, det blir bara tröttsamt.

  SvaraRadera
 12. mangeh: En följdfråga angående din nytvättade penis: Varför tvättar du din penis?

  SvaraRadera
 13. Jag tvättar alltid min händer efter besök på toan. Är på krogen ofta och kan bekräfta att många män inte gör detta, käkar inte heller jordnötter på krogen och öppnar toadörren med armbågen.

  Lider inte av bacillskräck, men tanken av andras mäns penisslem i min mun och på händer får mig att ta dessa åtgärder.

  Coop argumentet är bra, åka komunalt eller komunala "hand utrymmen" borde vara relativt vidriga. Dock så får saker inte gå till en överdrift. Man kan inte hålla på att tvätta händerna konstant för då blir det verkligen ett problem. Jag tvättar inte händerna efter jag har vart ute på almäna platser och jag verkar inte bli sjuk oftare pga. att jag inte gör det.

  Jag drar min gräns vid toan.

  SvaraRadera
 14. haha..dagens bästa läsning

  SvaraRadera
 15. Anders: Det brukar vara en bieffekt av att jag duschar, känns onödigt och krångligt att aktivt undvika den regionen. Plus att det är bra att hålla rent, lärde mig det i kamratposten när jag var yngre.

  SvaraRadera
 16. mangeh: Precis min poäng. Kamratposten hajade grejen. Man tvättar sig för att det är bra att hålla rent. "Nytvättad" är ett relativt tillstånd :-D

  SvaraRadera
 17. Anders: Ohja, subjektivt och relativt som attan, men jag tror vi har mötts på en lämplig punkt nu och kan gå vidare. :)

  SvaraRadera
 18. ...urin är sterilt.

  Dock äckligt att inta oralt

  SvaraRadera
 19. Det gör väl fan inget om man har kuk på fingrarna. Fingrarna är ju äckligare än kuken.

  SvaraRadera
 20. Förlåt om man ger sig in lite sent i diskussionen. Men är det inte skinn på kuken. Jag tvättar mig i pannan i duschen, likväl som jag tvättar mig där nere. Var är det renast efter några timmar?

  SvaraRadera
 21. Alltså, jag läste det här inlägget först nu och fick ett skrattanfall som varade cirka tio minuter. Du är för jävla rolig Anders, love you!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg