1 mars 2010

GB visar fantasirikedom. Inte.

Man måste ju få irritera sig på de små sakerna här i världen också. GB har presenterat sina glassnyheter för 2010 och hjälper till med den saken. Här är lineupen:

3 nya Magnum - en med hasselnötter, en med bär och en guldsprayad.
Kommentar: Fler Magnum. Hur många kombinationer av mättsam smörfettsvanilj, choklad och nötfnas kan man mjölka ut? I sammanhanget framstår en strimma skogsbär/tranbär som rena kreativitetstriumfen.

En ny Cornetto - choklad, choklad, choklad, peccan- och hasselnöt.
Kommentar: Zzzzzz......

2 barnglassar - en glad tuttifruttigubbe med tuggummipinne och en chokladgitarr.
Kommentar: Tja, kan säkert funka på målgruppen.

Solero ananas med fruktkött och mindre socker
Kommentar: När man för en gångs skull släpper en ny isglass går man fucking Anna Skipper på den. Glasskoll.se har testat och säger "Det är en fruktköttigt trådig sak [...] känns precis som att tugga på en hel frusen ananas".

Ben & Jerry Peanut Butter Cookie Dough
Kommentar: Det mest kreativa i samlingen är föga förvånande ett inhyrt inlånat koncept. Min gissning är att denna kaloristinna choklad- och jordnötspinne blir en sommarhit, trots att man kommer få böta 26 spänn för den.


Så.

Som vanligt kan man ju inte enbart skylla tillverkaren för den här orgien i fantasilöshet. De tillhandahåller vad de vet att kunden köper. Och kunden - det är en tråkig och konservativ figur.


(Mer glassgnäll finner du här)


15 kommentarer:

 1. ben o jerrys röstar ja på! men 26 spänn...gahh! ja kommer ihåg när piggelin kosta 5 kr! :D

  SvaraRadera
 2. B&Js sandwich - yum!
  Jag betalar gärna 26:- för ren njutning, Magnum kan slänga sig i väggen! :)

  SvaraRadera
 3. Vad hade du varit nöjd med för glass? Hemmagjord italiensk straccitella med jordgubb och lakritsmaräng i frasigt hembakat rån?

  SvaraRadera
 4. B&J är väl inte inhyrt? Det ägs av Unilever med... ;)

  SvaraRadera
 5. Du och glass alltså...

  SvaraRadera
 6. Att jag tycker utbudet är tradigt betyder inte att jag är glass-snobb. Jag tycker bara att man trampar på med samma och samma smaker hela tiden.

  Stracciatella är precis sån tradig chokladfnas-vaniljglass som jag vill slippa ifrån. Jordgubb är ju också rätt uttjatat.

  Lakritsmaräng lät ju iofs lite spännande :-)

  Men vad sägs om körsbär? Björnbär? Mango? Lingon? Salmiak? Kaffe? Strega? Noisette? Bergamott? Citron/Lime? Eller typ vad fan som helst utom choklad, kolasås, vanilj, nötter och jordgubbsylt som man har ältat sen 1950.

  SvaraRadera
 7. Citron/Lime gick väl sådär ändå, tycker du inte det?
  (http://profile.ak.fbcdn.net/object3/1770/32/n78160574867_815.jpg)

  SvaraRadera
 8. Jaha. Så nu är det officiellt. Jag läste här och jag läste där. Och trots att jag nyss var så trött att ögonen gick i kors skyndade jag nig ut i köket och slevade upp en en skålfull.

  Tant. Är jag tydligen. För smörfettsgammeldagsvanilj med ett par hackade Oreos strödda ovanpå blev det.

  Fast egentligen håller jag med - var är nyskapandet i glassdisken?

  Den där frysta ananasen skulle kunna bli min nya passion. Eller hatobjekt. Verkar vara en sån antingen-eller-grej.

  Nä om man skulle frysa in lite caffegranit på det här

  SvaraRadera
 9. Förr om förr: Piggelin 25 öre. Colaiglo 50 öre. Var tog den goingen vägen? Apelsindito var inget vidare. Storstrut 1,25... Det var så enkelt då och Hyland på TV.

  I Norge, Diplomis hemland, fanns på den tiden en suverän glass som hette Sol-Is - en kärna av svart vinbärssylt, sedan vaniljglass med ett överdrag av mörk choklad (solbär = svarta vinbär!). Så himla somrigt god! Och var tog den vägen?

  SvaraRadera
 10. B&J-varianten låter förstås som om den allena kan stjälpa resultatet av min nyfunna träningsambition.

  SvaraRadera
 11. Haha, jag håller mid dig. Totalt fantasilöst.
  GB väcker alltid känslor. Nogger black med efterföljande skämtglassen KoKosKon var en galet rolig debatt, hur kan man få en glass att bli fördomsfull? =D

  SvaraRadera
 12. Tycker Cornettoglassen lät god och B&J's MÅSTE jag prova. Tråkigt att den ska kosta skjortan bara. Annars håller jag med om att det verkar lite fantasilöst..

  SvaraRadera
 13. "Men vad sägs om körsbär? Björnbär? Mango? Lingon? Salmiak? Kaffe? Strega? Noisette? Bergamott? Citron/Lime? Eller typ vad fan som helst utom choklad, kolasås, vanilj, nötter och jordgubbsylt som man har ältat sen 1950."

  Jepp, du har övertygat mig! Du borde kanske ringa till unilevers produktutvecklare och se om de lyssnar?

  SvaraRadera
 14. Det som är tråkigt är ju att man som konsument i stort sett inte kan förändra vad livsmedelsbutikerna tar in - för man kan ju bara köpa det som finns. Inte konstigt att tråkvanilj och dess vänner säljer bra när man inte har något att välja på.
  För det mesta åtminstone. Siaglass har ju mangosorbet som är okej och deras viol är nam. Men det är klart, allra helst går man ju till ett ställe i stil med Lilla Glassfabriken här i stan, som även säljer små, dyra byttor på ICA. Fast det som ICA tar in av detta ljuvliga sortiment är - tadaaa! vanilj, choklad och tråkiga nötter.
  Men det finns tid för vanilj och choklad också. Men nötglass, nej. Smakar damm. ;)

  SvaraRadera
 15. Förstår ditt resonemang men i ärlighetens namn ger jag blanka f-n i vad som blir nytt i kyldisken då jag antagligen ändå kommer komma ut från OKQ8 med en Dajms... *harkel* Daimstrust i näven i sommar.

  SvaraRadera