17 mars 2010

Ny design på Vem i helvete!

ÄNTLIGEN har jag fått fingrarna ur och uppdaterat den hopplöst gamla och urvuxna designen på bloggen.

Google Blogger är en riktig bitch att skinna om kan jag lova. Den som hört talas om begreppet spaghettikod vet vad jag talar om. Räddaren i nöden är en developer-plugin till Firefox som heter Firebug som hjälper en att reverse-engineera CSS-soppan.

Nåväl. Så här blev det iallafall. Tanken är att det ska vara enkelt och rent och läsvänligt. Jag tycker jag har lyckats rätt okej.

Det kan finnas småbuggar fortfarande. Hittar du nåt knas så maila gärna!

Välkommen till "nya" ViH! :-)

/Anders

14 kommentarer:

 1. Jag tänker genast starta protestgrupper om att den gamla designen var bättre, grupper som hävdar att "Om 1000000 personer går med här tar Anders tillbaka den gamla designen" samt sprida virus som hävadr att de är "Gamla ViH".

  SvaraRadera
 2. Trevligt. Helt klart ett lyft. Speciellt den svarta ramen.

  Men du, jag har undrat ibland varför det inte finns en sökfunktion i bloggen. Om jag t.ex vet att jag en gång för länge sedan läste ett inlägg om öl och vill hitta det igen så känns det lite klumpigt att gå igenom alla tänkbara alternativ i snurran och skrolla och klicka på senare inlägg osv.

  Och ja, jag vet att jag lika gärna skulle kunna googla, jag bara undrar om det finns någon anledning till frånvaron av sökfunktion.

  SvaraRadera
 3. Hehe...Alexi, du kan väl lägga till att ViH skänker 1000 spänn per medlem till svenska kyrkan också :D

  SvaraRadera
 4. Sjumilakliv: Tack! :-)

  Alexi: Do it!! Får jag vara med? :-)

  Anonym: Bara för dig lade jag till en sök (under arkiv här t.h.). Det är Bloggers egna Widget och är ganska ful, men den får duga tills vidare!

  SvaraRadera
 5. Nu tvingade jag mig bort från RSS-läsarens trygga vita flöde för att kolla is designen och jag får nog lov att säga att jag gillar det jag ser. Snyggt jobbat!

  SvaraRadera
 6. Jag ska gå med i Alexis grupp! Gillar den förra bättre, men så är jag extrem vanemänniska också (faktiskt är jag nästan tråkig i det avseendet... :P )
  Så länge innehållet håller samma klass så skiter jag i vilket till slut... när jag har vant mig vid den nya designen menar jag ;)

  SvaraRadera
 7. Åh tack.

  Tarvligt nog hittade sökfunktionen iallafall inte det inlägget jag tog som exempel, men det är ju kanske inte ditt fel. Jag testade faktiskt både med öl och lager och ingen av sökningarna fick fram:

  http://www.vemihelvete.se/2008/02/vem-i-helvete-har-dikterat.html

  SvaraRadera
 8. Trevligt med lite nytt! Du får tumme upp från västkusten!

  Har det diskuterats dödshjälp på ViH? Läste denna artikel och en massa tankar far igenom mitt huvud.
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kvinna-ber-om-hjalp-att-fa-do_4438939.svd
  Sätter det igång något hos dig Anders?

  SvaraRadera
 9. Trevligt. Men varför så svart-vitt? Är det tänkt som en kontrast till att dina inlägg inte är det? Svart-vita alltså. :)

  SvaraRadera
 10. 30+, Skint & nef: Tack! :)

  Skint: Nej, dödshjälp har faktiskt aldrig diskuterats här. Jag är för det, men är dåligt inläst på vad lagen säger just nu. Det är många faktorer att ta hänsyn till (hur drar man gränsen mellan "passivt" och "aktivt", vad är "obotligt sjuk" och "svåra smärtor", hur bedömer man "fri vilja" osv). Onekligen ett intressant ämne och kanske värt att återkomma till.

  nef: Vad är det mer specifikt du tycker är för svartvitt?

  SvaraRadera
 11. Argh, nu måste jag ju hitta på något sätt att fixa detta trots det faktum att jag inte är medlem i det världsomspännande datornätverket ansiktsbok. Jag kanske kan fråga en vän?

  SvaraRadera
 12. *I rosa träningsoverall långt bak i folkvimlet*

  -Äntligen!

  SvaraRadera