Vad äter jag för nåt kemiskt?

På det alltjämt aktuella temat "kemiskt" vs. "naturligt" måste jag erkänna att jag gillar att käka en sak med följande innehåll:

α-terpinolen, etylbutanoat, 3-carene, etylacetat, etyl 2-butenoat, α-terpinen, α-thujen, dimetylsulfid, limonen, β-caryophyllen, cis-3-hexene-1-ol, hexadecylacetat, 5-butyldihydro-3H-2-furanon, trans-2-hexenal, etyltetradecanoat, α-humulene, sabinen, 2-carene, camphene, etyloctanoate, 4-isopropenyl-1-metylbenzen, 1-hexanol, hexanal, etylhexadecanoate, α-copaen, hexadecanal, etylpropionat, dihydro-5-hexyl-3H-2-furanone, carveol, geranial, etyldecanoat, furfural, butylacetat, metylbutanoate, di-hydro-5-octyl-3H-2-furanone, p-cymene, octadecanal, 6-pentyltetrahydro-2H-pyranon, 2,3-pentandion, 1,1-diethoxyetan, pentadecanal, butylformate, 1-butanol, 5-methylfurfural, etyldodecanoat, 2-acetylfuran, 2-metyl-1-butanol, 4-metylacetophenon, acetaldehyd, cyclohexan ... m.m.

En hel drös med konstiga ämnen alltså. Vissa dessutom rent giftiga. Vad kan det vara för nåt jag äter?

Läs också:
Om E-nummerskräck och "naturliga ingredienser"
Om ekologiskt vs. biodynamiskt
(Innehållsförteckningen från Otherworldly via Medvetenskap)

Kommentarer

 1. Efter att bara för några dagar sen funnit din blogg, så måste jag säga att jag funnit fantastiskt mycket intressant och roligt i dina inlägg. Det har tagit ett tag att läsa igenom din blogg, men med tanke på vad många skratt och sekunder av "eftertanke" jag fick ut av det så var det helt klart värt det. Tack för en fantastisk blogg...

  SvaraRadera
 2. Jag kan intyga att Christer har suttit hemma i soffan och skrattat i flera dagar, jag undrade vad det var som kunde vara så roligt, men när han läste upp vad han skrattade åt så kunde jag ju inget annat än att hålla med honom :)

  SvaraRadera
 3. Jag tror budskapet gått fram att allt i någon mån kan sägas bestå av kemikalier eller kemiska ämnen. Det måste ha tagit tid att analysera fram detta, för vad jag förstår måste man veta vad man letar efter för att kunna hitta ett visst ämne i låt säga en människokropp. Dessutom måste man veta vilka ämnen som naturligt finns i denna och vilka som tillförts utifrån på något sätt för att kunna säga vad kroppen de facto består av. Eller har jag fel?

  SvaraRadera
 4. Jag började läsa Den hemlige kocken...av Mats-Eric Nilsson. Jag läste nästan hela och mådde illa hela tiden. Har dock aldrig varit mycket för färdig mat, men ändå...skinka och falukorv har man ju ätit mer än en gång... Uäck...

  SvaraRadera
 5. Precis! Man ska inte äta såndär besprutad frukt som du visar på, utan den ska vara ekologisk. Då slipper man alla kemikalier juh.
  ;-)

  SvaraRadera
 6. Haha fantastiskt! Skön blogg förresten.

  Lev väl!

  SvaraRadera
 7. Mango.
  Ja, jag googlade.
  Sen såg jag att man kunde se svaret i länken.
  Flera dyrbara sekunder at waste, vad ska jag nu göra med mitt liv?!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg