Boktips: Salvekvick eller kvacksalveri (39:-)

Jag såg precis att Bokus AdLibris säljer boken Trick or Treatment, i svensk pocketupplaga för ynka 42:- 39:-

En bok som alla borde läsa - vare sig man är förespråkare av, skeptisk emot, likgiltig inför eller nyfiken på alternativmedicin.


Salvekvick och kvacksalveri : alternativmedicinen under luppen (Simon Singh & Edzard Ernst)
"Tusen och åter tusen är de som försökt kurera sig med akupunktur, örtmediciner eller homeopatiska produkter. Men vilka metoder fungerar egentligen och vilka är farliga eller i bästa fall harmlösa? Äntligen kan den vetgirige få svar, tack vare Simon Singh och Edzard Ernst, världens förste professor i alternativmedicin. Tillsammans har de skrivit den definitiva boken i ämnet, Salvekvick och kvacksalveri. Akupunktur, aromterapi, Feng Shui, homeopati, kiropraktik, kristallterapi, reiki och trettio andra populära behandlingar behandlas och utvärderas."

(Nej, jag har inte fått betalt för detta inlägg. Ämnet ligger mig nära, och boken var billig. That's it.)


Kommentarer

 1. Köp den på adlibris för 39 istället. Där är det gratis frakt också. Och köp The God delusion/Illusionen om Gud också när ni ändå är igång =)

  SvaraRadera
 2. Anonym 14:58: Tack för tipset. Har uppdaterat länkar & info i inlägget. Bokus har också fri frakt som val (ekonomifrakt). Men 3kr är 3kr! :D

  SvaraRadera
 3. 30+: Ja, en alldeles lysande debatt som jag har sett. Rekommenderas varmt! Hela från början: http://www.youtube.com/watch?v=F3DVJRoUYIE

  SvaraRadera
 4. Simon Singh, samme kille som har skrivit "Fermats gåta - så löstes världens svåraste matematiska problem" som jag varmt rekommenderar(obs! ej ironi).

  SvaraRadera
 5. Och Kodboken skrev han ju med allt från caesarrullning till kvantkrypton. Underbar, speciellt om man själv vill prova på dechiffrering.

  SvaraRadera
 6. Boken är sjukt intressant och välskriven, rekommenderas varmt från mitt håll också!

  SvaraRadera
 7. Och Simon Singh vart ju stämd av de brittiska kiropraktikerna för att han hävdade att kiropraktik är en falsk [bogus] behandling för att bli av med spädbarnskolik, sömnsvårigheter och astma. Han blev nyligen friad i rätten för detta, men behöver namnunderskrifter för att gå vidare med att försöka ändra de brittiska lagarna som vänder på bevisbördan i ett fall som hans. Ni som är intresserade kan stödja honom på: www.libelreform.org/sign
  Mer detaljer finner ni på hans hemsida: http://www.simonsingh.net/

  SvaraRadera
 8. Nåja, du är säkert på Big Pharma lönelista som alla andra som förespråka för evidensbaserad medicin.
  Underbar inledning av Martin Ingvar. Hela boken är skriven med mycket värme, en hyllning till alla människor som drivs av att hjälpa sjuka.

  SvaraRadera
 9. Om Simon Singh har skrivit den måste man ju faktiskt slå till! :D

  SvaraRadera
 10. Bra deal!
  Jag läser den boken just nu. Mycket bra.

  SvaraRadera
 11. Köpte den på din inrådan, läste precis klart den. Har gjort lite omvärderingar vad gällde vissa behandlingsmodeller. Framförallt visste jag inte när akupunktur kan användas med effekt, och när man inte kan det. Kiropraktik har jag använt mig av, men enbart för ryggbesvär, men överväger att se om det finns någon schysst osteopat i stan.

  Nästan hela vägen genom boken funderade jag på det där med evidensbaserad medicin i samverkan med placebo, och fick svar på sidan 264. Det måste ju vara till gagn för hela mänskligheten om alla blir övertygade om att evidensbaserad medicin är det absolut bästa som finns att tillgå, eftersom placebot då kommer att ge en bonus-effekt. Så det är bara att evangelisera :)

  SvaraRadera
 12. http://www.efxusa.com/home

  Vad säger du om den lilla godingen? Ett gäng arbetskolleger blev nästan aggressiva när jag vägrade tro att deras mirakelarmband fungerade med något annat än placeboeffekt ...

  SvaraRadera
 13. Känns som du arbetar med idioter :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg