Noas ark funnen! Jag kapitulerar!

Shit. Nu har en kristen evangelisk grupp hittat Noas Ark på 4 000 meters höjd på berget Ararat i Turkiet. Precis där bibeln säger att den strandade.

Jag tror det är dags för mig att kapitulera min skepticism och inse att jag är överbevisad. Bibeln talar sanning.

Gruppen är 99,9% säker på att det är arken man funnit. För man har hittat trä. I en konstruktion som liknar bås.

Man utesluter möjligheten att det skulle röra sig om ett hus eftersom inga bostäder någonsin har hittats ovanför 3 500 meters höjd i trakten. Då är det ju faktiskt troligare att det är en mytisk båt.

Noa var en seg snubbe. Han byggde en båt som var 135 meter lång, 22,5 meter bred, och 13,5 meter hög, i tre våningar (1 Mos 6:15). Därefter samlade han in minst ett par av mellan 2 000 000 och 5 000 000 arter. Sen stuvade han in dessa i arken på i genomsnitt 20 kvadratcentimeter per individ.

Och den som trodde pärsen var över där tror fel. För sen regnade det nämligen 219 456 mm om dagen i 40 dagar. Ingen lek. Noa och djuren hängde i arken i över ett år. Fy fan vad hungriga de måste ha varit.

När Noa till slut hade fast mark under fötterna igen så firade han detta genom att ta ett av varje rent djur och offra dem som brännoffer till Gud. Nu kan man ju tycka att det tilltaget var lite korkat i sammanhanget, men där misstar man sig. För Gud gillade doften av de uppeldade djuren (1 Mos 8:20).

Sen blir det lite knas när Noa blir jättegammal och jättepackad och somnar och råkar visa kuken för sin son, men straffar sin sonson för det (1 Mos 9:20-29). Men det är en annan historia.

Nu är ju arken funnen. Shit.Kommentarer

 1. ASG! Mera mera. Översätt hela bibeln vettja.
  /M

  SvaraRadera
 2. 1 Mos 8:20-29 i sista stycket ska vara "1 Mos 9:20-29" :)

  SvaraRadera
 3. Adam: Ah, slarvfel! Tack.

  SvaraRadera
 4. Så lite! Sjukt bra skrivet för övrigt - precis som vanligt! :D

  SvaraRadera
 5. Trevlig snubbe den där Gud... Undrar vad som kommer att stå i framtida moderna översättningar. Jag menar dränka hela jordens befolkning verkar ju lite omständigt och omodernt. Om Gud nu var en sån allsmäktig kille så borde han ju rimligtvis kunnat atombomba hela rasket istället. Det tror jag skulle vara mer pedagogiskt för moderna människor. Jag tror inte folk riktigt fattar hur förbannad han måste varit när man bara pratar om nån syndaflod...

  SvaraRadera
 6. Skönt att äntligen få bevis.

  Deluxeinlägg!

  SvaraRadera
 7. Klockrent! Glad att jag hittade denna blogg för några månader sedan :D :D

  SvaraRadera
 8. Riktigt kul! In i RSS-läsaren med dig!


  //Zac

  SvaraRadera
 9. hur bra som helst, kan inte sluta skratta!

  SvaraRadera
 10. Snacka om gamla fakta!! den där med arken kom ut typ 2002 i median, atombomb använder inte gud för att han går tillväga via det han har skapat (Naturens verk,människan skapat atombomben)han gjorde detta då på samma grunder av såna som ni,som utrycker lika korkade tankar som de gjorde då. Läs Noas brevet så vet ni vad jag menar!

  SvaraRadera
 11. Hej anders och tack för ditt avslöjande intellekt !
  Du har som så många andra glömt bort, att Gud är en övernaturlig Gud. Allt är möjligt för honom. Till och med att låta ärthjärnor som dig överleva och fungera i ett samhälle.

  SvaraRadera
 12. Annan Anders2010-04-27 14:45

  Finns det naturliga gudar?

  SvaraRadera
 13. Hihi. Det är alltid lika skoj att bli kallad "ärthjärna" av nåt guds-fan. I synnerhet när det man gjort är att återberätta en passage ur Bibeln :-)

  SvaraRadera
 14. ANDERS // Stå på dig; smutskastning och arga angrepp är alltid bara ett bevis på att man rört vid en öm nerv!

  Ansluter mig f.ö. också till hyllningskören; jäkligt roligt skrivet! NOAHffence till er Gudsfreaks...

  SvaraRadera
 15. Gillar ni dedär, titta igenom NonStampCollectors filmsnuttar

  http://www.youtube.com/watch?v=RB3g6mXLEKk

  SvaraRadera
 16. Ha ha! jag tyckte att det var roligt skrivet. Och samtidigt tror jag på bibeln och hela historien om Noa. Om de nu har hittat arken så blir det ju ännu lättare att tro, eller hur?

  Gud var rätt arg absolut. Ofta predikar man bara någon slags söndaskolegud som bara gullar med oss människor. Nej minsann. Han är god och barmhärtig men också helig. Inget ont kan existera i hans närvaro.

  Han gav människorna en nådatid efter syndafallet. När floden kom var den slut. Ingen vände om och blev räddad tyvärr. Hela världen är idag full av ondska, död, orättvisor och annat otäckt. Gud är inte skyldig någon någonting. Vi människor kommer få stå till svars för vad vi gjort. Gud har berett frälsning för dem som VILL. Liksom Noa och hans familj blev räddad undan floden kan vi tro på Jesus och bli räddade undan vredesdommen.

  /Fredde

  SvaraRadera
 17. "Sen blir det lite knas när Noa blir jättegammal och jättepackad och somnar och råkar visa kuken för sin son, men straffar sin sonson för det (1 Mos 9:20-29). Men det är en annan historia."

  HAHAHAHAHAHAHA

  SvaraRadera
 18. Till "Anonym": Jag ser inte en tro på Jesus som en räddning undan någon vredesdom, för jag tror inte att den där vredesdomen kommer. Att säga "tro på Jesus, för annars hamnar du i helvetet" är fullständigt absurt att säga till en ateist. Man ber alltså någon att göra något som man inte tror på, för att skydda sig ifrån något annat som man inte tror på.

  Jag skulle lika gärna kunna säga till någon "sätt ut gröt till gårdstomten varje dag, för annars kommer skogstrollen och tar dig". Det är en precis lika giltig tes...

  SvaraRadera
 19. Haha bäst..! Jag är till o med Armenier o vi håller vår Ararat nära hjärtat. Räknas till en av de första kristna nationerna i världen. Vi har bråkat med alla islamiska grannländer genom tiderna, nu ska vi fortsätta bråka med kristna fanatiker. Keep it sharp Mr!

  SvaraRadera
 20. Jeg tror ikke på arken. Tenk dere alle arter på en liten båt...urimelig!

  SvaraRadera
 21. Armenien eller inte spelar ingen roll vart i världen du föddes, det gör dig tyvärr inte dig till kristen ,det nått man blir, och det syns/speglas ut utifrån dina handlingar/värderingarna, de gör dig till det du är, och själv tycker jag att kristendomen i allmänt har en hel del bra värderingar med tanke på att det är historiens näst äldsta religion efter judendomen, fast det är i stort sett samma, utom syn sättet på Jesus som gudomlig) om man nu kan kalla det så. Jag är själv född Ortodox/Protestant men vem bry sig. Och att se på Jesus som vredesdom, har du tyvärr fått lite snedbild av det hela, det inte hela världen sånt kan botas med lite kunskap, och tro mig den kommer inte nu i livet men efter livet..bara tanken på det gör att jag vill leva som en god människa och utforska lite av det hela och har jag fel? Ju då har fått återminstonde leva glada dagar! Hahaha

  SvaraRadera
 22. Fabian Norlin2010-04-27 17:58

  Men hur vet man att det inte är huset som Rödluvans mormor bodde i, som man har hittat? Eller resterna efter Läderlappens bil när han blev jagad av Gåtan? Joakim von Anka drog iväg pengabingen till nån bergstopp nån gång, och det skulle ju kunna vara rester efter den också. Eller Allram Ests sommarstuga? Möjligheterna är ju oändliga!

  SvaraRadera
 23. Anders (27 april 2010 16.06 ):

  "Till "Anonym": Jag ser inte en tro på Jesus som en räddning undan någon vredesdom, för jag tror inte att den där vredesdomen kommer. Att säga "tro på Jesus, för annars hamnar du i helvetet" är fullständigt absurt att säga till en ateist. Man ber alltså någon att göra något som man inte tror på, för att skydda sig ifrån något annat som man inte tror på.

  Jag skulle lika gärna kunna säga till någon "sätt ut gröt till gårdstomten varje dag, för annars kommer skogstrollen och tar dig". Det är en precis lika giltig tes..."

  Din "precis giltiga tes" är tyvärr icke godkänd. Om jag, som är kristen, säger åt dig att göra någonting, utifrån det jag tror på, kan väl du inte jämföra det med någonting - som INGEN tror på?


  Fabian Norlin:

  Var så god - kontakta SVD och berätta att du funnit Alram Ests sommarstuga på berget Ararat. Jag lovar att du blir hjälteförklarad.

  SvaraRadera
 24. ---> Patrik på svenska - Tintti på finska

  Tycker inte du ska kasta sten i glashus, vi som tror på gårdstomtar och håller "Trolltyg i Tomteskogen" som en skildring av vår tro och en mall för hur vi bör leva vårt liv tar anstöt av din nedlåtande ton.

  On a more serious note: Om du som kristen säger åt mig att göra nåt som du tror på men inte jag kommer jag troligen inte att göra det. Därav giltigheten i "Anonyms" inlägg.

  Ett av de bästa inläggen på länge Anders! Keep it up!

  SvaraRadera
 25. Hallå Anders!

  För den som ytterligare vill förkovra sig i pseudovetenskaplig kristen arkeologi bör kolla upp Ron Wyatts digra samling av fynd/tossigheter. Han har också hittat arken (http://www.youtube.com/watch?v=2Y5ORpMTebI), men dessutom förbundsarken (med Jesus blod på! Ja, han gjorde en DNA-analys http://www.youtube.com/watch?v=EGLPADW_kUw) och diverse annat trams.

  Ha det!

  SvaraRadera
 26. Haha vilken underbar tolkning av bibeln. Please continue Maestro. =)

  SvaraRadera
 27. Varför bråkar ni om giltigheten i Bibeln. För en icke-troende är bibeln nästan samma sak som det första numret av Kalle Anka.
  För en kristen är det inte det. Ni som läser bibeln på samma sätt som Kalle Anka tidning, synn för er ni missar poängen. Sätt er in i tiden och tänk längre än så, det kallas för läsförståelse och handlar om att tolka på rätt sätt. Jag är kristen men har inte mycket tillövers för gamla testamentet som historien om Noah tillhör.

  SvaraRadera
 28. Nu har har man hittat Noaks ark på E22:an norr om Lund:
  http://www.sydsvenskan.se/sverige/article859165/Bat-gick-pa-grund-pa-E22.html

  SvaraRadera
 29. Till Anders
  Jesus sa till lärjungarna enl N.T: Vid den tid då människsonen kommer igen...så kommer det att vara som på NOA.s tid.
  Människorna åt och drack och togo sej hustrur.

  många menar att den tid som är nu är en nådatid för att så många människor som möjligt ska komma till tro.
  Men när den tiden är slut....ska det komma en vedermöda...när Anti-KRIST har makten i 7 år med vilddjurets märke som signum.
  som JESUS SÄGER OM det I NT.."om inte denna tid förkortades blev inget kött frälst

  SvaraRadera
 30. "när Anti-KRIST har makten i 7 år med vilddjurets märke som signum."

  LarsÅke Lagrell har ju haft makten i längre än 7 år.

  SvaraRadera
 31. "När Noa till slut hade fast mark under fötterna igen så firade han detta genom att ta ett av varje rent djur och offra dem som brännoffer till Gud. Nu kan man ju tycka att det tilltaget var lite korkat i sammanhanget, men där misstar man sig. För Gud gillade doften av de uppeldade djuren (1 Mos 8:20)."
  Borde inte detta innebära att inga rena djur borde kunna finnas kvar, iochmed att man dödat antingen hanen eller honan av paret? Oavsett vad så borde avkomman av alla dessa par inte heller kunna avla livskraftiga ungar, med tanke på inavel osv. Men det är klart, inavel är ju ingenting som brukar stoppa religiösa fanatiker. Snarare tvärtom...

  SvaraRadera
 32. Moderna svenska kristna brukar ju ta avstånd från Gamla Testamentet - tex kan man inte ta moseböckerna på allvar, he, he... Det är Nya Testamentet som gäller. Tex Markus 16:14-16:18: "... »Gån ut i hela världen och prediken evangelium för allt skapat. Den som tror och bliver döpt, han skall bliva frälst; men den som icke tror, han skall bliva fördömd. Och dessa tecken skola åtfölja dem som tro: genom mitt namn skola de driva ut onda andar, de skola tala nya tungomål, ormar skola de taga i händerna, och om de dricka något dödande gift, så skall det alls icke skada dem; på sjuka skola de lägga händerna, och de skola då bliva friska."

  Finns det någon kristen med ormskräck eller som inte vågar dricka gift här? Eller, texten kanske är symboliskt...?

  SvaraRadera
 33. Kernon:
  (27 april 2010 21.06)

  "Tycker inte du ska kasta sten i glashus, vi som tror på gårdstomtar och håller "Trolltyg i Tomteskogen" som en skildring av vår tro och en mall för hur vi bör leva vårt liv tar anstöt av din nedlåtande ton."

  Oh, förlåt. Jag visste inte...

  "On a more serious note: Om du som kristen säger åt mig att göra nåt som du tror på men inte jag kommer jag troligen inte att göra det. Därav giltigheten i "Anonyms" inlägg."

  Just DÄR är inlägget giltigt - men JÄMFÖRELSEN är uppåt väggarna, vilket jag också påpekade. För att jämförelsen skall bli giltig, måste man jämföra med någonting som en ateist skulle kunna tro på, men inte en (i det här fallet) kristen. Typ att GAIS vinner allsvenskan.


  Johansson:
  ("när Anti-KRIST har makten i 7 år med vilddjurets märke som signum.")
  "LarsÅke Lagrell har ju haft makten i längre än 7 år."

  LoL!
  Nu snackar vi djup teologi!

  SvaraRadera
 34. Klockrent, Anders! Men jag måste säga att de kristna kommentarerna nästan är lika roliga. Oavsiktligt, visserligen, men ändå...!

  SvaraRadera
 35. @ FDanonym sa...
  28 april 2010 09.54
  Möjligt att man ska sluta tala nedlåtande till sina medmänniskor och sprida Guds budskap. Den som följer Guds bud behöver inte vara rädd. Vad han än utsätts för är hans själ skyddad av Gud. Man ska hjälpa de sjuka att bli friska. ( Bara mänsklig närhet har en läkande effekt på kroppen)

  SvaraRadera
 36. Kristna människor är så söta. Springer runt som tokar för att försöka få fram bevis för att sagan inträffat. Själv var jag ute i skogen och hittade en gammal borg. Är 100% på att det var Helms Deep. Ska dit och ta mer prover imorgon.

  SvaraRadera
 37. Du glömde berätta att Noa blev hela 950 år gammal Anders. Det är nog inte många som slår idag, inte ens om de äter Youghurt varje dag ;)

  Och historien med kuken är en rolig twist. :) På det hela taget är det mycket mera action i gamla testamentet än i nya, enligt min mening. Hehe.

  Ps. Av kommentarerna från alla kristna att döma, verkar det vara ett aggressivt folk. Jag som trodde man skulle vända andra kinden till och hur det nu var?

  SvaraRadera
 38. Här är lite kvällsläsning för kristna och icke-troende (ateister och slikt folk).
  Bibelstudier kan aldrig vara fel: http://www.bibelstudier.se/

  SvaraRadera
 39. Jag har alltid funderat på vilken massiv inavel det måste blivit på alla dessa djur. Spelar roll att han tog två av alla befintliga djurraser - kontentan ett par generationer efter att de landstigit måste ju varit helt nya djur, missbildade och muterade. Så även människorna. Hade Noas barn sex med varandra? Och vilka hade Kain och Abel sex med? Sin mamma Eva? Det borde ju således betyda att Bibeln godkänner incest?

  Äh kom igen kristendomen, dags att reda ut lite grejer va?

  SvaraRadera
 40. Att dränka hela jordens befolkning för att denna syndat .. Kanske dax att göra det igen ??

  SvaraRadera
 41. Jag flabba precis så jag pissa på mig. Så jäääääääääääävla roligt

  SvaraRadera
 42. Anneli: Du har aldrig funderat på att om jag säger att jag ska K****A din mamma så skulle du bli rätt aggressiv? Tänk på att många här inne ( inklusive en cynisk men sjukt rolig bloggare/författare ) trampar på människors liv. Deras förhållningssätt i världen och det dom uppskattar mest på den här sura bollen som ruttnar i sitt eget skit. Kritisera gärna men gör det konstruktivt, annars tappar man respekt för sina medmänniskor och därmed dom för en själv. Sen även om Anders är ganska literal och informerad så har han missat ganska många parametrar. Jag misstänker dock att syftet med "artikeln" syftade mer att uttrycka ett missnöje och underminera sannolikheten i det aktuella fyndet enligt egen åsikt. Alla har rätt att ventilera sina åsikter. Kör hårt Anders! Tuta på och lycka till!

  SvaraRadera
 43. Helena: läs gärna om Lot och hans döttrar, så ska du få se ...

  http://runeberg.org/bibeln/01_19.html

  Läs från vers 30 och framåt.

  SvaraRadera
 44. haha vilken rolig liten bok.
  Den frågan som alltid gnager mig när jag läser det här eller i princip vilken bibeltext som helst är: Vad var det för sjuk individ/er som satte sig ner och skrev det här en ödesdiger dag i historien? Och varför?
  Var det kanske en uråldrig form av satir som råkade feltolkas som sanning? Jag skulle ge vad som helst för att få träffa författaren

  SvaraRadera
 45. "Då kan du köra in i närmaste bergvägg härborta ..." ;-)

  SvaraRadera
 46. Himla fint inlägg, jag länkar till det här. Skulle det vara så att det inte smakar så är det bara att säga ifrån på skarpen, så tar jag bort hänvisningen. Allt gott så länge!

  SvaraRadera
 47. Det är roligt att se kristna evangeliska gruppers förhållande till vetenskap. När någonting råkar tala emot bibeln, t.ex. angående dess högst rimliga påstående om jordens ålder, så förnekar man C14-metodens tillförlitlighet med hjärtans lust. Men hittar man trä på ett berg som bibeln påstås tala om, då jävlar är det användbart.

  SvaraRadera
 48. det var säkert djur ungar dom sammlade in i arken för det skulle få plats

  SvaraRadera
 49. Anonym: Aaah, så var det såklart! Att ingen tänkt på det.

  SvaraRadera
 50. Kompis , Inom islam så står det också att noaks ark stannade i turkiet på ett berg ?
  du fattar va ja menarasso

  SvaraRadera
 51. Anonym sa...
  5 maj 2010 14.22
  "misstänker dock att syftet med "artikeln" syftade mer att uttrycka ett missnöje och underminera sannolikheten i det aktuella fyndet enligt egen åsikt"

  Jag vet inte alltså... går det verkligen att underminera någonting som redan ligger på nollan? Kan man verkligen får negativ sannolikhet för att någonting stämmer?

  SvaraRadera
 52. bästa bloggen jag någonsin stött på, ska absolut rekommendera den för inte bara alla jag känner, utan för VÄRLDEN!!
  Du har verkligen talang, jag kommer bli förvånad om denna bloggen är det enda jag kommer att läsa av dig i framtiden.

  SvaraRadera
 53. Survival of the ateist´s2011-08-18 20:30

  Det som vanligtvis avses när man pratar om inavel är de uttryck som dåliga anlag ger upphov till. Men fans det ännu inte dåliga anlag så borde det inte bli några problem.

  SvaraRadera
 54. Det är nog det dummaste jag någonsin har hört. Försök vara förståndig och inse att alla dessa djurarter måste ha mat. Ta tex elefanten som behöver runt 150kg mat och 120 liter vatten varje dag och ta det gånger som du säger över ett år (400) dagar tar vi , det blir  60000kilo plus att dom är 2 st så det blir ca 120000 kilo. Sen har vi alla rovdjur som måste ha kött och om Noa hade kött med sig i arken så skulle det ruttna ganska snabbt vilket gör att rovdjuren kommer ge sig på andra djur och vi har riktigt många rovdjur i världen. Insekterna, ormar och spindlar skulle ta död på varandra på en gång utan att tveka en enda sekund! Idag krävs det cirka 500 personer för att driva ett stort  Zoo se till att alla djur får sin mat och vatten. Arken är 135 lång 22.5 m bred och 13.5m hög förstår du hur LITET det är ? 2-5miljoner arter plus all mat som behövs till djuren under den tiden får inte plats !  Sen så har vi höjden du pratar om 4km upp, det gör att syrenivån sjunker så fruktansvärt mycket och kylan dom måste utstå där uppe är förskräcklig  vilket gör att dom kommer dö ! Sen har vi alla vattendjur , när sötvatten blandas med saltvatten så kommer i princip alla sötvatten djur dö ut  för dom är inte utvecklade till något saltvatten och när sånt kallt vatten som finns i nord och sydpolen blandas med det vattnet från tex Golfströmmen gör rent ut sagt att all skit fryser till is. Om det inte gör det och alla djuren klarar sig alla dessa dagar och vattnet försvinner. Vad ska alla växtdjur leva på?! Det kommer ju inte finnas något kvar på grund av allt vatten som har dränkt allt liv på marken. Detta måste betyda att djuren dödade andra arter. Noa som är ca 950 år gammal fixar allt detta med sin familj som sedan har sex med varandra så förbannat så dom återbefolkar mänskligheten och samt alla andra djur som måste göra det. Men det är helt OMÖJLIGT att 2 djur från en art att återbefolka sin art! Det går ju bara inte. Men dagens människor fattar inte sånt för dom tror hellre på en bok som skrevs för 2000 år sedan av några ensamma personer som ville ha makt och skapade boken för att sprida skräck över världen och kalla sig själva Guds mest älskade människor för endast dom kan prata med Gud. Än att tro på dagens forskare som ägnar hela sitt liv på det dom gör.

  Men du, allt funkar ju med lite magi heller hur.
  Mvh: The Athiest

  SvaraRadera
 55. Vem är det du försöker övertyga? Har du ens LÄST inlägget?

  SvaraRadera
 56. Vem är det du försöker övertyga, som ska vara förståndig? Mig? Isåfall undrar jag om du verkligen LÄST hela inlägget.

  SvaraRadera
 57. Att forskare ägnar hela sitt liv åt det de gör är ju lika dåligt argument som "jag har känt jesus hela mitt liv" eller "hundra miljarder människor tror på gud, ergo sant". Ahmenar, forskar man fel i hela sitt liv blir man ju inte klokare. 

  SvaraRadera
 58. Hej Alla som läser.

  Ta och prova Gud vettja! så fortsätter vi vår diskussion.
  ......jag säger som jag brukar:
  När var tidens början? När är tidens slut? Hur kan ett oändligt universium existera? Om det expanderar enligt "Big Bang teori" vad finns i så fall utanför?
  Att det finns något långt större än vad vi med vårt förstånd kan greppa är helt klart!

  Men.... visst en människa som hette "Darwin" åkte jorden runt och under sin korta levnadstid drog "han" upp riktlinjerna för "tron/teorin" om alltings skapelse som, "sorgligt nog", skolor m.fl lär ut som om det vore vetenskap, fastän det är en tro det oxå.... dessvärre utan bevis, endast en massa antaganden. Mig veterligen finns inte de olika mellanstadierna återfunna, dvs. från de encelliga djuren till fiskar som kryper upp på land och senare blir tvåbenta varelser som kallas Apor vilka fortsätter utvecklas till människor.... var finns alla bevisen?

  Så sist en liten historia om evolutionen:

  En liten prinsessa var ute på promenad, mötte en groda, kysste den och Vips så blev grodan en prins! Haha.... nä den tror vi inte på men.....

  En liten prinsessa var ute på promenad, mötte en groda, kysste den och så gick det några miljoner år...så var grodan en prins!? Hmm... precis så säger många att det gått till!
  Vilken enorm fantasi!


  Är så glad och tacksam att jag funnit Jesus och därigenom fått en relation med alltings skapare.... Våga prova Gud! Finns inget att förlora bara att vinna.

  Mvh // Kristen

  SvaraRadera
 59. Troll? 
   Om inte har du ju missuppfattat hela grejen med evolutionen! Fiskar blev inte apor, apor blev inte människor. Fiskar, apor och människor härstammar från samma stamfader! Hela tiden hittar man nya ledtrådar och "mellanstadier" som hjälper till att knyta samman allting. 
   Så istället för att bara säga "Gud gjorde det", läs, titta, leta och lär.
  Detsamma gäller för universum. Just nu råder det delade meningar och olika teorier om vad som finns utanför, om det finns något. Kanske är någon teori rätt, kanske är ingen, men undersöker man inte får man inget veta!

  SvaraRadera
 60.  Hej Philip,

  Jo, Jag är ganska medveten om evolutionens olika händelseförlopp, har pernumererat på "illustrerad vetenskap+köpt lösnummer av andra tidningar, ville just då inte fördjupa mig i det, blir så långt då.....  Men jag skulle först vilja be dig lyfta blicken lite från den trångsynthet som trots allt många människor lider av.... lite grand som "ser jag det inte" så "finns det inte".... så :

  - Vad får dig tro att det enstaka forskare och vetenskapsmäns resultat under några få århundraden skulle träffa huvudet på spiken. Visst har du (likaväl som jag ) sett och hört vetenskapen göra omskrivningar av olika historiska upptäckter.... minns du kvastfeningen som man länge ville göra gällande att vara en länk mellan fisk/kräldjur/slamkrypare och djur som lever på land. men så en dag....1938 tror ja det var? hittade de en livs levande kvastfening i en djup sjö i Afrika.... och .... "Inte en enda liten fena, ej heller fiskben" i den var annorlunda än det fossil de hittat och daterat till miljoner år gammal...nåja det tror jag inte heller på...miljoner år.. de e så lätt att slänga ur sig miljontals år som argument för utvecklingen...
  Jag säger igen...eftersom jag personligen upplevt att Gud finns, lyft upp din blick lite och föreställ dig dimensioner som inte våra hjärnor greppar. För på samma sätt som vi idag fnyser lite åt vetenskap och kvacksalvare för sådär 500-3000 år sedan kommer våra framtida generationer att "fnysa" åt hur naiva vi var.

  Det finns "Vetenskap = bevis"
  Sedan finns det "Vetenskapliga teorier= Tror att..."

  Visste du t.ex:
  Det finns idag ingen vetenskap som är motsägelsefull mot Bibeln, grymt lr hur.... dock många vetenskapliga teorier..som är det :-)

  Om du tänker dig något (vi kallar det Gud) i begynnelsen skapade himmel och jord, så klart det borde vara möjligt att kunna forska, söka, leta och hitta olika samband som stämemr in på den skapelsen, "Bg Bang" i sig självt är inte motsägelse mot vad bibeln lär.
   
  Missförstå mig nu inte Philip, jag har full respekt för dina åsikter men upplever tyvärr allt för ofta att människor pratar om tro/Guds existens utan egna erfarenheter.
  På samma sätt som jag studerar olika vetenskapliga tidskrifter vore det intressant om du kika lite i vad Kristendomen lär..

  Jag vill inte begränsa min hjärna endast till vad som vetenskapen kommit fram till.... det vore som att förneka Radioaktiv strålning, den vet vi finns men de första (ett par han/hon) som börja forska i ämnet fick cancer och dog då man inte förstod dess verkningar.

  Vi hörs!
   

  SvaraRadera
 61. Ja, var ska man börja?

  Vetenskap och kritiskt tänkande är långt ifrån trångsynt, till skillnad från religion.
  Jag menar, vem erkänner fel och misstag och ändrar sin uppfattning när dessa fel och misstag upptäcks? Inte är det präster iallafall...
  Fossilet de hittade var med all säkerhet flera miljoner år gammal, men mad hade inte hittat ett levande exemplar än, men sedan man gjort det räknar man den inte längre som utdöd. Alltså har man ändrat uppfattning och erkänt ett fel.
  Som jag dessutom nämnde innan så härstammar alla moderna djur, där inräknat människan, från en gemensam stamfader, så någon länk från slamkrypare/fiskar och djur på land lör vi inte hitta, då ingen av dessa har utvecklats från varandra.

  Vad gäller "några enstaka forskare och vetenskapsmän" kan jag meddela att människan har bedrivit forskning och undersökning sedan urminnes tider, i mer eller mindre primitiva former. Bara en sådan sak som att prova vilka frukter som går att äta är ju en typ av forskning.
  Där har vi förresten en parallel till den radioaktiva strålningen. Innan man vet vad det är, måste man undersöka och forska.
  Alla dessa tappra män och kvinnor som satt livet till så att vi andra ska få reda på vad som är farligt eller användbart utan att vi ska behöva ta i det själv. 
  Och varför skulle en allsgod gud skapa ett så farligt ämne och göra det så lätt att få tag på?

  I vilket fall har forskningen blivit mer avancerad och noggrann allt efter som, sedan det tidiga skedet i tänkande och självmedvetna människors historia fram till idag. Och det fortsätter.

  Ingen forskning som motsäger sig Bibeln?
  Så det finns folk som är över 900 år gamla idag? För det finns i Bibeln, t.ex. Noa från huvudinlägget.

  Nä du, läs på lite till om både evolution och vad forskning i allmänhet innebär, och ta reda på vad logiska felslut är.

  Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera
 62. Joakim Rosqvist2012-04-03 12:44

     Det finns "Vetenskap = bevis"

  Bevis använder man inom logik & matematik, där man själv har definierat alla objekt och härledningsmetoder. I den verkliga värld där vi lever är en teori det bästa som kan åstadkommas. Efter att aktivt ha försökt falsifiera en teori genom experiment, justerat den och sparat det som överlever kritiken finns det fog för att säga att teorin representerar något mer än bara "tror att".

    föreställ dig dimensioner som inte våra hjärnor greppar

  Varför ska vi bry oss om något som våra hjärnor inte greppar? Då är det ju i princip garanterat att vi kommer att missförstå.

  SvaraRadera
 63.  Hej Joakim,
  Välkommen in i diskussionen....vill först bara säga så inget missförstånd uppstår. Jag respekterar det arbete som vetenskapen lägger ned på olika plan. Har väldigt mycket att vara glada åt för den sakens skull.

  men det sista du kommenterar.... Varför ska vi bry oss om något som våra hjärnor inte greppar?

  ....Det är där jag anser att så många människor är trångsynta och lite fega. Som sagt bjud in det oförutsägbara, fundera lite i andra banor.
  För inte är det så att just vi, på denna lilla planet, skulle kunna kartlägga och lösa alla mysterium runt omkring själva skapelsen och "Alltings" existens.

  ..... så kaxig är i alla fall inte jag :-)

  SvaraRadera
 64. Joakim Rosqvist2012-04-04 12:59

  På vilket sätt tycker att vetenskapen inte redan gör sitt bästa för att "fundera i andra banor"?

  Att jorden rör sig istället för att vara universums mittpunkt, att alla livsformer på jorden har en gemensam förfader, att det finns en högsta hastighet som något kan ha relativt något annat föremål, att levande och döda ting består av samma grundläggande komponenter är några exempel som visas sig framgångsrika.

  Att alla partiklar och krafter kan beskrivas med hjälp av vibrerande strängar, att det kan finnas fler tids och rumsdimensioner än de 1 + 3 vi lätt uppfattar,  att det kan finnas paralellela universa med andra naturlagar än vårt är ideer som övervägs och eventuellt kan leda till nya insikter.

  Det är bättre att tänka och forska själv än att hoppas på att någon magisk varelse ska leverera svaren på ett silverfat.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg