Vem i helvete vill ha pommes frites-krydda?

Här kommer en enkel och klassisk ViH-fundering:

Pommes frites-jävla-krydda.

Vem kom på att friterad potatis i gatuköket ska besudlas med ett tjockt lager lök- och tomatpulver vid namn pommes frites-krydda?

I den bästa av världar frågar grillnissen: -Salt eller krydda? och man hinner sätta stopp för styggelsen i tid. Men ibland så är den bara där. Rödprickig och vämjelig. Och man får skrapa av eländet mot nån kant för varje tugga.

En minimal och ovetenskaplig muntlig enkät bland närstående visar att ingen tycker om skiten. Så varför finns den?


Och när jag ändå är på ämnet:
Vad är det med Stockholmsgatuköken och deras agg mot gurka egentligen? På alla andra orter jag har erfarenhet av ingår gurka (skivad, boston eller majo) som en del i "allting på". Men inte här. Det finns inte ens gurka att få om man ber om det. Är det lokaldominanten Solna Korv som har skrämt bort gurkan, undrar jag. Det är knappt så Sibyllamojerna har det, fastän de ska.

Besynnerligt.