Söndagsfunderingar


 • När jag tog en rågkaka ur påsen i morse observerade jag att den hade pussmun. Eller, det var iallafall min första tanke. Men så slog det mig hur jag dissade våra torftiga svenska mackor häromsistens och insåg att det inte alls var en pussmun rågkakan visade mig utan ett anus. Som om den sade -Lean over and kiss my floury ass, biatch!

  Så jag fotade den. Sen åt jag upp den.


 • Hur vore det förresten, från det ena till det inte helt långsökta andra, om killen eller tjejen som bestämmer styrkan på fjädern som håller nere locket på toarullehållaren ringde och snackade ihop sig lite med killen eller tjejen som bestämmer graden av perforering på själva papperet? Känns som att de båda går lite over-the-top. Nu kan jag såklart ha fel, men inte är det väl meningen att papperet ska gå av i de där decimeterbitarna när man försöker dra det rakt ut?


 • Till sist, hur kommer det sig att folk är så förtjusta i att blogga om vad de själva (och, vad det verkar på besöksstatistik och topplistor, läsa om vad andra) gör och knappt nåt om vad de tycker, tänker och känner? Jag kan för mitt liv inte haja grejen. De har ju inte ens intressanta liv, för tusan.

  Och det slår mig att de finns utanför bloggeriet också. De där som hela tiden pratar om allt ointressant skit de gör och inte vad de tycker, tänker och känner. Det är inför sådana människor jag tenderar att anlägga mitt bästa intresseradfejs, stänga av all audioinput och låta processorn jobba med annat. Fy på mig.


 • Ha en skön söndag! Puss och kram!


  Kommentarer

  1. Ja fy sjutton för folk utan åsikt ;)

   SvaraRadera
  2. När det gäller toapappret så har jag länge funderat på varför toapapperstillverkarna inte gör dubbelt så långa ark. Det är ju ingen som vill ha de där korta arken.

   När det gäller bloggandet upplever jag det som att det är kopplat till genus. Mäns bloggar handlar mer om deras åsikter medan kvinnor just beskriver sina liv.

   SvaraRadera
  3. Cattis: Ja precis!! ;D
   Nä, åsikter kan man såklart inte alltid ha. Läskigt om de inte har tankar och känslor, dock.

   Men det kan ju också vara så att jag är en udda fågel som inte förstår tjusningen med redogörelser över biobesök, fikasessioner inköp av tvättmedel! :D


   Jonas: Har faktiskt inte tänkt på det. Men det kanske stämmer. Då blir jag nyfiken och undrar om det finns nåt mer mellan raderna som jag inte förmår utläsa.

   SvaraRadera
  4. Nu drar vi ner nivån en aning här, men till en kisstork räcker väl en dec ganska bra, eller?

   SvaraRadera
  5. Vad har du hittat för bloggar? Vem skriver de? Dör inte såna bloggar ut av sig själv till slut? Har man inget att säga tröttnar man väl efter ett tag? :)
   Personligen har jag tre bloggar igång samtidigt. En för varje "humör", hockey, hund och sen en "dagbok-om-min-väg-till-rätt-diagnos-blandat-med-politik" haha!

   Men jag tror också, som Jonas, att tjejer och killar skriver på olika sätt, kanske för att killar och tjejer generellt är olika... :)

   SvaraRadera
  6. Ser mer ut som en stomi snarare än ett anus.

   Men å andra är en stomi bara ett anus som fått flytta till framsidan.

   SvaraRadera
  7. Jag håller med om allt.

   Förutom att du fick brödbiten till en pussmun först. Såg väl jag direkt att det såg ut som ett hundaarsel.

   Vet inte om det stämmer med genus och bloggar. Läser mest kompisars bloggar eftersom jag inte är så intresserad av vare sig förehavanden eller åsikter från folk jag inte känner. Förutom du då, favvo-Anders.

   Jag tror däremot att många skriver om vad dom gjort, istället för sina åsikter, på grund av brist på självkänsla/självförtroende och mäter sitt värde i vad dom åstadkommer istället för hur underbara dom är.
   Dom tror kanske att det är mer intressant för andra att läsa.

   SvaraRadera
  8. Är det inte en livmodertapp!?

   SvaraRadera
  9. Jag ser Jesus!!! Eller är det Bob Dylan i tuppkam...? Hur som helst måste det betyda att det är ett tecken på något...

   Annars håller jag med om att det är så mycket mer givande att prata om hur man tänker än vad man gör och har. Antar att grejen med ointressanta statusrader och bloggar är att människor vill synas. För att finnas.

   "Jag är trött på att gå ut med hundarna med mina vänninor. Allt de pratar om är pengar och barnen och deras stackars män. Vad hände med alla vackra vilda kvinnor? De flesta tycks hamna i samma återvändsgränd."

   /Ulf Lundell

   /Matt

   SvaraRadera
  10. Det är en punkt någonstans i det där inlägget som bör bytas mot ett frågetecken. Du får hitta det själv. ;)

   SvaraRadera
  11. Hittat och fixat :-) Tack

   SvaraRadera

  Skicka en kommentar

  Populära inlägg