Vad göra med de skenbekanta på Facebook?

Jag gissar att du också har nån: De där bekantas bekanta man träffat nån enstaka gång, gillat som fan och befriendat på Facebook - sen inte råkat på eller pratat med igen. Tiden har därefter gått och nu känns det mest konstigt att ha dem där. I värsta fall minns man inte ens i vilket sammanhang man träffades och varför man diggade varandra.

Så vad ska man göra?

Skita i det och låta det vara som det är?
Bjuda med dem på nästa pubrunda?
Skicka ett "Hej, det var längesen"?
Ta bort dem?


Kommentarer

 1. Jag vill gallra, men jag har själv blivit bortsållad en gång och det kändes minsann inte bra.

  SvaraRadera
 2. Klart de får vara kvar. Flest vänner när han dör vinner, eller hur?

  SvaraRadera
 3. Jag gallrade rejält .. tog bort typ hälften av dem jag hade där.

  Sedan kändes de ganska gött när de var folk som hörde av sig och frågade varför de inte kom åt min profil längre.
  Då märker man ju vilka som fortfarande är intresserade av att hålla kontakten... ^^

  SvaraRadera
 4. Vet inte om DET är ett problem egentligen. Låt dem ligga som vänner på FB, de är väl inte i vägen...? Ett värre problem är väl när någon vill "adda" dig som kompis och du bara vet att det är en kompis kompis som du träffat en gång...

  /Jeff

  SvaraRadera
 5. Det finns väl en knapp "Ignore"?

  SvaraRadera
 6. Känns det ens som något man behöver ödsla energi på?

  SvaraRadera
 7. Jag har plockat bort folk som jag inte känner så väl, ingen blev ledsen för det (för jag antar att de inte ens märkte att jag inte dök upp i deras "feed" längre)
  Sen är ignore-knappen underbar! Fattar inte folk som vill adda mig trots att vi aldrig träffats utan jag är kompis med deras kompis liksom...

  SvaraRadera
 8. Man ska nog rensa bort ibland. Inte så mycket att de stör så mycket, men feeden blir ju helt omöjlig att hänga med i. Varje gång man loggar in har man ju 300+. Nu vet jag att man kan ställa in vilka man vill se i feeden, men å andra sidan: Varför ska man ha folk i sin friends-list som man inte ens minns vilka det är?

  SvaraRadera
 9. Bästa sättet är ju att använda den där lilla rutan med 6 slumpade vänner. Man går in på sin profil och ser man en man inte känner igen eller inte minns namnet på så tar man bort. Sen upprepar man tills det bara är goda vänner kvar. ;)

  SvaraRadera
 10. @Roger: Hur gör man för att välja vilka man vill se i feeden??

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg