Anna Bäsén skriver klokt om BOT-avdraget

För några månader sedan bloggade jag om Kroppsterapeuternas förslag, BOT-avdraget, alltså en offentlig subventionering av "friskvård" i form av Akupressur, Aromaterapi, Ayurvedisk Massage, Kinesiologi, Shiatsu, Spa- och kurterapi, Zonterapi och andra icke bevisat fungerande alternativmetoder.

Idag skriver Anna Bäsén i sin medicinblogg i Expressen om just BOT-avdraget. Vi är rörande överens. Dessvärre har 7 av 10 svenskar sagt att man vill ha subventioneringen, i en undersökning beställd just av Kroppsterapeuterna.

Min slutsats är att frågan har ställts på ett sånt sätt att det inte framgått att vi gemensamt via skatten får betala för de alternativtroendes ovetenskapliga och obevisade kurer och metoder.

I annat fall blir jag ytterst bekymrad :-(


Läs mitt ursprungliga inlägg: Nästa grej: BOT-avdrag? och den intressanta efterföljande diskussionen här »Kommentarer

 1. Äh, det visar bara att den rödgröna sörjan nått ut till massorna. Skattepengar är gratis och man kan få precis vad man vill om man bara låter "nån annan" betala.

  SvaraRadera
 2. Det skrämmande här är väl snarare att så många vill ha dessa "behandlingar" ö.h.t.

  SvaraRadera
 3. Det finns problem med hur frågeställningen formulerades. Länkar lite ohyfsat till mitt inlägg om detta:
  http://orsakverkan.blogspot.com/2010/06/vilseledande-undersokning-om-bot.html

  SvaraRadera
 4. Vad tycker du om åldersgränsen på alternativmedicin då, Anders? Icke legitimerade läkare får behandla alla över 7 år, vilket innebär att det är okej för någon blint troende moder att släpa med sig sin åttaåriga son som har ont i magen till homeopaten, och låta honom fortsätta ha ont i magen.

  Det känns inte riktigt humant.

  SvaraRadera
 5. Om du visste hur mycket pengar som redan går till "obevisade kurer och metoder": http://www.lakartidningen.se/engine.php?sectionId=0&articleId=14658

  SvaraRadera
 6. Subventionerad Massage! Vad är problemet? :)

  SvaraRadera
 7. Rödgrön sörja? Nu blev det visst politik här...Men visst, sluta snacka om rödgrön sörja eller annan skit om vänsterblocket. Du och alla nyliberaler kan säga vad ni vill om skatter hit eller dit, men faktum kvarstår att Sverige är kanske det bästa landet i världen att leva i och har så varit under lång tid. OCh kom inte heller och säg att det beror på att vi höll oss utanför kriget eller att det inte är det bästa landet i världen om man vill bli rik etc. Titta istället på FNs olika kriterier och mätstockar för att se på utveckling, utbildning, läskunnighet, tryckfrihet, hälsa, barnadödlighet, religionsfrihet, jämlikhet etc.

  /Rickard

  SvaraRadera
 8. Men för hellvette, den rödgröna sörjan och vänsterblocket har sett till at vi är bäst PÅ PAPPRET. Det är regler och statistik som gäller, men det har juh inget med att vara lycklig att göra!

  SvaraRadera
 9. "Bäst på pappret"??? WTF! Så det är bättre ätt vara "lycklig" än att ligga i toppskiktet av FN:s ranking vad gäller ovan nämna områden??? Vad tror du lycka springer från egentligen? Valfrihet?

  /Rickard

  SvaraRadera
 10. Betongsosse!

  SvaraRadera
 11. So be it...
  /Rickard

  SvaraRadera
 12. Frågan finns här: http://www.kroppsterapeuterna.se/uploads/statictext41.pdf (längst ner)
  Den är verkligen inte neutralt ställd, och verkar luta sig på väldigt skakiga vetenskapliga grunder....

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg