Främlingsfientlighet, nej tack!

Kära medmänniskor,

gå och rösta idag.

Rösta på ett parti som ligger dig nära ideologiskt, eller i sakfrågor, eller bara på en partiledare du tycker verkar vara reko. Eller bara på vad som helst. Ta nåt.

Men snälla; rösta inte in Sverigedemokraterna i vår riksdag.

För ett främlingsfientligt parti med bevisade rasistiska och nynazistiska kopplingar har inte där att göra.

De må linda in budskapet i mildare ord numera. Men det är bara ett spel för galleriet. Kontentan är densamma.

Invandrings- och integrationspolitiken kan vi lösa ändå, med demokratiska och medmänskliga partier vid makten. Opinionsmätningarna har nu klart och tydligt visat att den frågan är viktig för svenska folket.

Idag går Sverige till val. Världen i allmänhet och Europa i synnerhet har ögonen på oss. Jag skulle skämmas för mitt Sverige imorgon om vi har röstat fram ett främlingsfientligt parti till en maktposition.

Så gå och rösta idag. Om du läser min blogg är sannolikheten stor att du är en kritiskt tänkande människa som sätter humanism och sunt förnuft högt. Då går du och röstar idag, och gör det så att skitpartiet Sverigedemokraterna inte har en chans.

Tack!


/AndersKommentarer

 1. Vad ska de rösta på som tycker att invandringspolitiken i Sverige är rent åt helvete då? Nog för att SD är ett mögigt alternativ men jag tror (vet, snarare) att invandringsfrågan är en stor sak för många. En röst på de etablerade partierna blir en röst på att fortsätta som idag.
  Du har helt rätt i att invandrings- och integrationspolitiken går att lösa ändå. Problemet är väl att det hittills inte skett, vad är det som säger att det ändras efter valet den här gången?
  Jag håller inte med om deras syn på muslimer och att dessa är roten till allt ont. Men jag håller helt med dem om att Sverige tar emot alldeles för många invandrare, inte minst jämfört med andra EU-länder. Kallar man det rasism får man läsa på vad det ordet betyder.

  SvaraRadera
 2. Vad, anser du, är det som avgör hur många invandrare som är "för många"?

  Är det värnandet om de cendréfärgade håren och förkärleken för löksill som är viktig? Nej, har man sådana värderingar är man inget annat än rasist, i ordets rätta bemärkelse.

  Eller är det för trångt i Sverige? Nej, en snabbtitt på statistiken säger annat: Wikipedia - Lista över länder efter befolkningstäthet. Sverige är gigantiskt till ytan och har en kostsam infrastruktur som vi är förhållandevis få som ska betala. Mer folk, för tusan!

  Eller har vi inte tillräckligt många jobb och bostäder? Nej, för man får inte glömma att varje människa är en konsument och en skattebetalare. Det är vi - människorna i samhället oavsett härkomst - som är de resurser som skapar ett samhälles efterfrågan och utbud. Sådant är ingen konstant.

  Säger man i ena andetaget "fan, de kommer hit och bara utnyttjar bidrag" och i andra andetaget "fan, de kommer hit och tar våra jobb" så är man rätt motsägelsefull, för att inte säga korkad.

  Anser man däremot att det finns förbättringar att göra i integrationspolitiken så röstar man inte främlingsfientligt utan medmänskligt.

  SvaraRadera
 3. Något som de flesta heller inte verkar inse är att vi inom 10-15 år kommer att få en enorm pensionärs-boom. Vem i helvete ska betala deras pensioner och vård? Inte är det en minskande arbetsför befolkning i alla fall. Vad man än tycker om det så kommer vi FLER invandrare. Fler än vi tar emot idag. Förutsatt att man inte vill montera ner hela välfärdssamhället och att farmor får flytta in hos dig på ålderns höst.

  SvaraRadera
 4. Jag säger inte att "de kommer hit och tar våra jobb", så jag hoppas att det där inte var ett citat du lade i munnen på mig. Om det vore på det viset med jobben så skulle det bara vara bra. Varje jobb ska givetvis ges till den bäst lämpade, invandrare eller svensk. Det har ingenting med löksill och hårfärg att göra.

  Min åsikt är dock att integrationspolitiken i Sverige inte fungerar, och att invandringen för mig sig extremt höga kostnader. Det finns givetvis en humanistisk syn på saken och det är också den som gör att vi tar emot folk från andra länder. Vi gör det inte av ekonomiska skäl, vi gör det av medmänsklighet.

  Problemet är att vi skapar enorma kostnader för samhället eftersom vi ännu inte bevisat att vi framgångsrikt klarar att integrera dessa i samhället, eller för att använda ditt eget uttryck: "göra dem till konsumenter och skattebetalare".

  Konsumenter är vi förvisso alla, men (netto-)skattebetalare är den som tillför mer till samhället än vad den tar ut ur detsamma. Lika lite som en sjukpensionär är en egentlig skattebetalare, även om det dras skatt på ersättningen, eftersom pengarna tas ur statskassan och återförs till den.

  Återstår gör då frågan om vi kan göra invandrarna till konsumenter och skattebetalare i tillräckligt stor utsträckning för att den gruppen inte utgöra en (stor) belastning på samhället i övrigt, och för att vi därför ska kunna ta emot fler. Hittills har vi inte sett några bevis på det, men de allra flesta hoppas förstås att det ska bli så.

  Vi har redan en jättegrupp människor i utanförskap i Sverige idag, vad vi än gör med framtidens invandringspolitik så kommer den gruppen att stanna i landet, det har de all rätt till och det ska de få göra. Men tar vi inte hand om den gruppen och framgångsrikt får in den i samhället, så kommer den fortsätta att utgöra en belastning på samhället som helhet. Så oavsett partitillhörighet tjänar vi på att lösa det problemet.

  Avslutningsvis. Jag kommer inte att lägga min röst på SD. De står för så mycket som jag inte kan ställa upp på. Det jag retar mig på är att det de vågar ta upp i fråga om invandringen, så enkelt hade kunnat tas över av ett etablerat parti med en klar linje. Nu finns det inte ett enda parti som säger vad de tänkt med invandringen för framtiden.

  SvaraRadera
 5. Håller helt med dig, Anders!

  Typiskt att Anonym är anonym.

  SvaraRadera
 6. Du skulle behöva en "gilla"- knapp på din blogg.

  SvaraRadera
 7. Till anonym: jag håller med dig om att vår integrationspolitik har misslyckats, men inte om att invandringen drar med sig enorma kostnader. det är utanförskapet som är problemet; att stå utanför arbetsmarknaden, att få en sämre chans i livet eftersom man växt upp i områden med sämre skolor, att det svenska samhället ger få chanser för enskilda att genom eget arbete påverka sin situation, etc. jag tror att offren för dessa brister i vårt samhälle till stor del är invandrare, men det betyder inte att deras "invandrarhet" är orsak till problemen eller att ett stopp för invandringen löser problemen.

  SvaraRadera
 8. Jag skulle vilja kunna trycka på samma gilla-knapp som Linda, och håller intensivt tummarna för att SD inte ska få inflytande i riksdagen.

  SvaraRadera
 9. Linda och Kemimannen: Jag tackar ödmjukast! Och passar på att tipsa om Gilla-knappen längst upp på varje inlägg istället. Det ger sammanlagt 577 gilla-knappar att klicka på ;-)

  SvaraRadera
 10. Men om vi skulle ta och börja betala skatt igen, dvs inte moderat styre, så skal ldet nog lösa sig för alla stackars pensionärer! Nej tack till SD. Dumbasses!

  SvaraRadera
 11. Givetvis röstar jag inte på SD. Men svensk integrationspolitik, liksom de flesta andra länders, är en utmaning. Den som säger nåt annat förenklar saker. Och givetvis finns det en gräns för hur många flyktingar och invandrare Sverige kan ta emot varje år. Exakt var den gränsen ligger är jag inte rätt person att svara på - och det är sannolikt ingen annan läsare av denna blogg heller - men jag tror att alla är ense om att helt öppna gränser inte är ett alternativ, även om det är en fin tanke. Migrationspolitik tycks vara en riktigt jobbig blandning av fin medmänsklighet, positiva exempel på lyckad integration, negativa exempel på misslyckad integration, hårda fakta och realpolitik.
  /Marcus

  SvaraRadera
 12. Finns det en uträkning på vad invandringen "kostar". Jag hör ofta att detta uttalande om att det kostar "miljarder", men finns det verkliga siffror på detta? Naturligtvis skall vi ta hänsyn till skatteeffekter av de invandrar som integrerats i Sverige etc. Gärna med statistik från 50-Talet för att se vad totalkostnaden för samhället blir.

  Jag tror att etablerade partiers oförmåga att ta en debatt kring integrationsfrågorna har skapat utrymme för SD. Men det är också så att deras politik talar rätt till hjärtat för den trångsynta människan, men oförmåga att se saker framför sin egen näsa.

  SvaraRadera
 13. Det var väl då själva fan också! Nu sitter vi här med ett gäng skitstövlar i finrummet. Förbannat också! Jag hoppas att M kan blidka MP och få med dom på tåget, så kan SD stå där med sitt unkna partiprogram och peta näsan.

  SvaraRadera
 14. Som Lost Johnny skrev så kommer det att behövas massor med arbetskraft inom en snar framtid. De styrande vill att vi skaffar flera barn så att vi kan möta detta behov. Lena Sundström tog upp en, i mitt tycke vettig sak i sin dokumentär om SD på TV4; Det tar ungefär 7½ år (vill jag minnas att statistiken sa) för en invandrare att få arbete, att jämföra med oss "svenskar" som börjar arbeta först vid 19 års ålder vilket med lite logik torde tyda på att invandringen inte är så kostsam utan kanske till och med en genväg för samhället att klara framtiden... Eller?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg