Widrikt! Och gullikt.

Här i stan finns en åkerifirma vars bilar man ser lite då och då. Och jag blir lika road varje gång.

Åkeriet heter nämligen Widrikssons. Jag kan inte låta bli att tänka mig att alla som jobbar där är lortiga, ondskefulla och stinkande med gulgröna sprickfärdiga varbölder och bruna skummande gaddar.

Men det hela jämnar liksom ut sig. Lika ofta ser jag ser bilarna från elfirman Gullikssons. De som jobbar där är nog små, glada och söta och doftar nypon.

Eller så kan det vara så att det inte alls ligger till sådär vare sig på Widrikssons eller Gullikssons. Fast troligen gör det det. Det tror jag iallafall.


Kommentarer

 1. ha ha det där påminde mig om Allsugning AB som åker omkring över hela göteborg och rensar avloppsbrunnar och liknande.

  SvaraRadera
 2. Gullikssons får lätt lite olika betydelse. Hör jag det köper jag din version, Anders. Om jag däremot skulle läsa det så tänker jag mer på hepatitsmittade döingar, inte så freshhhh....

  SvaraRadera
 3. Påminner mig om en rörläggare som körde omkring i trakterna runt Borås. På bilen stod det K.Lantz Rör, men jag såg bara Klants Rör. Plötsligt hade antagligen Herr Klant tänkt samma sak, för texten ändrades till Lantz Rör.

  SvaraRadera
 4. I Trollhättan kör det runt en firmabil (kommer inte ihåg namnet just nu) där man har som slogan: "Vi gör det på kvällar och helger". Jag tycker det är lite snuskigt.

  SvaraRadera
 5. Haha...Du är ju bara för söt.

  SvaraRadera
 6. Jag reagerar på samma sätt när jag ser Widrikssons, så du är inte ensam.

  SvaraRadera
 7. Ibland när jag (är på lite seriösare humör och) ser en Widrikssons-bil så tänker jag att Widrik ju i sammanhanget faktiskt är ett namn. Jag tror inte jag som svenskspråkig skulle välja att döpa mitt barn till Widrik :-/

  SvaraRadera
 8. Just Widrikssons har jag också alltid tänkt som "vidrigsson" - kul att någon annan sett samma sak.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg