6 juli 2012

TSIF (Thank Spaghettimonstret It's Friday!)Thank God It's Friday, lyder ju den populära frasen. Nu kändes det dock lite konstigt att tacka Gud i en blogg som denna, så därför fick Spaghettimonstret ta över facklan.

Ikväll har jag det angenäma giget att fotografera drinkar. Och jag har försäkrat mig om att de efter fotografering får lov att drickas upp. Behöver jag säga att jag ser fram emot kvällen? :)
...

Jag irriterar mig lite på att jag är mycket mindre irriterad nuförtiden. Jag menar, har man en blogg som heter Vem i helvete?! och säger sig blogga om vardagens förtretligheter och dumskallar så får man ju se till att vara lite surputte. Men antingen håller jag på att bli snäll, eller så är antalet förtretligheter ändligt och jag har nått Peak Annoyances. Jag vet inte.

Fast idag är jag lämpligt nog rätt irriterad på beteendet hos somliga människor, både i offentligheten och privat, som gärna uttrycker åsikter men inte är beredd att ta diskussionen kring dem. Såna där som drar sig undan med ett "Men får jag tycka som jag vill eller?" när de blir ifrågasatta och får motargument.

Eller ännu värre - skriker "mobbing!" och tar på offerkoftan. Pinsamt.

Är det nåt jag har lärt mig som åsiktsbloggare så är det att man får skit av de som inte håller med. Framförallt de anonyma. Det får man liksom räkna med.

Jag blir inte ledsen av att bli kallad "idiot". Då vet jag bara att det jag skrivit har berört. Ibland struntar jag i att svara och ibland känns det skoj att författa ihop nåt litet svar. Nån dräpa med stil. Ju längre man kan hålla sig från invektiven, desto större tillfredställelse.

Att dessutom få mothugg med substans sporrar mig att vässa mina argument och min retorik. Och framförallt min kunskap.

Därför är det rätt provocerande att - när man har bemödat sig att lägga fram sina motargument, kanske refererat till fakta och formulerat de där vassa frågorna - få tillbaka ett "Jag tycker som jag gör. Du tycker som du gör." och så blir det inget mer. No shit? liksom. Ge mig nåt tillbaka istället.

Ett gammalt ordspråk om att ge sig i leken snurrar hastigt förbi i huvudet. Sen börjar jag tänka på de där drinkarna igen. Och imorrn är man fri och ledig och alldeles obokad.

Tack söta rara spaghettimonstret för att det är fredag.