Vem i helvete var Onan?

Jo, om Onan berättas i gamla testamentet att han var son till Juda och hade en äldre bror vid namn Er.

Tyvärr så gick Er och dog. Onan anmodades därför att göra sin svågerplikt, dvs ligga med sin brors änka, Tamar, så hon blev gravid och skänkte sin döde make ett barn.

Onan var inte helt nöjd med det arrangemanget. Visst, han låg med svägerskan - men varje gång han gjorde det så drog han sig ur i tid och spillde sin säd på marken.

Det där med att spilla säd på marken var inte alls populärt hos Gud, så han dödade Onan. Kanske lite överdrivet elakt, kan tyckas. Som plåster på såren fick dock Onan ge namn åt den omåttligt populära fritidssysselsättningen onani.

Men det kanske mest intressanta är att marken där Onan sägs ha spillt sin säd kallades Yizz-ragh-el - eller som vi säger idag, Israel.Hungrar du efter mer kunskap? Låt Vem i helvete upplysa dig om Bohemerna, Ankie Bagger, Birgit Friggebo, Lykurgos, Röntgen, malaria, vandalerna och Carl Friedrich Gauss.

Kommentarer

  1. Anders, den dag du överger MESHUGGAH, PERIPHERY, BEHEMOTH och de andra hårda grabbarna och tar fram din mjuka sida genom att starta ett hederligt sleazerock-band, har Anna precis gett dig bandnamnet:

    KINGDOM CUM

    ...för det blir ju inte mycket mer rätt än så, eller hur? :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg