30 mars 2011

Be för Japan. SKÄMS för Golden Resurrection.

Kristna svenska hårdrocksbandet Golden Resurrection har gjort en låt och tillhörande video för att stödja det katastrofdrabbade Japan. Så här blev det:


- Jag tror att den här låten kan göra skillnad, att folk söker Gud. Det är ju inte ett kristet folk så det gäller att man väger uttrycken vist. Som alltid bad jag mycket över texten för att den skulle hamna rätt, säger sångaren Christian Liljegren (han utan hår) till tidningen Dagen.

- Tanken är ju fin om än uppmaningen i titeln känns hiskeligt verkningslös. Men framförallt är resultatet en närmast traumatisk sekundärskamframkallare, säger bloggaren vemihelvete-Anders.


Eller som twittrande skepticbee nyss uttryckte det: Oh ... oh gods ... I wish I could unhear this ...


Förlåt.


26 kommentarer:

 1. Å fy helvete satan vad dåligt. christian metal = nazi reggae.

  SvaraRadera
 2. Patrik Lindenfors2011-03-30 14:56

  Aaagh, jag skulle gärna både ose och ohöra den.

  SvaraRadera
 3. StrongBad_se2011-03-30 15:05

  "Pray" - the art of doing nothing and still think you are helping.

  SvaraRadera
 4. Det var banne mig det värsta jag hört sedan jag konfirmerade mig.... vill du ha ett fikon?

  SvaraRadera
 5. Tack så jävla mycket !! :)
  Jag trodde att detta vara ett skämt, dom vill så mycket men misslyckas så fatalt.

  SvaraRadera
 6. Har inte det stackars folket i Japan lidit nog. Detta kickade Rebecca Black från dyng-tronen!

  SvaraRadera
 7. Är det inte dags att göra lite nytta istället? Vi kan ju tex skicka dit Carola så har vi iaf gjort det svenska folket en god gärning, om än det japanska en björntjänst.

  SvaraRadera
 8. Det roligaste är ju att spektaklet presenteras av Doolittle Group,
  Apropå "The art of doing nothing".

  SvaraRadera
 9. Det var fanimej bland det sämsta jag sett. Men visst, jag fick mig ett gott skratt och det är ju alltid värt något.

  SvaraRadera
 10. Kristian_gronqvist2011-04-01 21:05

  Efter att ha sett kommentarerna tror jag inte jag vill se det överhuvudtaget...

  SvaraRadera
 11. Rätt val... :)

  SvaraRadera
 12. Mina öron kräktes :x

  SvaraRadera
 13. Fruktansvärt BRA låt helt enkelt !!!

  SvaraRadera
 14. Årets bästa låt ta mig f...KÖP DEN surkartar.....

  SvaraRadera
 15. "Care for the SHILLdren!" Det är ganska typisk hårdrock tycker jag. Precis som med Rebecca Black tycker jag inte att det är särskilt mycket sämre än huvudfåran i genren generellt är. Banala melodier, förutsägbara ackordföljder. Ja, som den mesta hårdrock, alltså.

  SvaraRadera
 16. Håller med dig i stort. Men det är ändå den där lilla extra uselheten på toppen som gör grejen. Att i en sån låg medelnivå ändå lyckas utmärka sig som usel är lite av en bragd tycker jag :)

  Jag blev smått intrigerad av det där med "huvudfåran i genren" förresten. Det fick mig att grunna på vilken som är huvudfåran egentligen, och hur man definierar den.

  Det som spelas i mainstreamradio och då och då slinker in som pikant inslag i svenssonprogram som melodifestivalen är såklart inte långt från Golden Resurrection. (Power metal och hårdrocksballader är bland det jävligaste jag vet).

  Men jag tror att hårdrocken är större, räknat i antal fans, inom de hårdare och mer dissonanta varianterna. Så vilket som är huvudfåran kanske är klurigt att utröna.

  Eller om jag möjligen bara försöker - med finare ord - säga att Hammerfall suger fet balle och att DevilDriver rockar som fan! :D

  SvaraRadera
 17. Nån jävel måste avrätta de där idioterna. På riktigt.

  SvaraRadera
 18. Big Badbeaver2011-05-09 18:24

  Jag kräktes lite i munnen nu...

  SvaraRadera
 19. I smell the strong presence of haters.
  Christians gonna rock, haters gonna hate ;)
  I'm proud of this band :D

  SvaraRadera
 20. Hell yeah! \m/ (> <) \m/

  SvaraRadera
 21. Ni som tycker dåligt om detta kan skippa kommentera! lyssna på texten om ni ens kan engelska och lyssna och försök FATTA va dem menar!... det handlar inte om kvalitén av musiken eller videon UTAN tänk att dem ens gör NÅTT. JO dem tänker i allafall på folket i japan och BER för deras skull, om det nu gör skillnad eller inte så gör dem i alla fall nått istället för att bara sitta och sura och skriva elaka kommentarer som ni gör!... NI som kommenterar negativt kan i sånna fall dra åt H**vette!

  Mvh: Matte L //Bra låt gillar er! och tacksam att ni gjort detta! Keep on this!

  SvaraRadera
 22. 1. Den där inställningen är så otroligt larvig. Att bara den som har beröm och positivismer att komma med får uttrycka sig. Såna som säger "jamen stäng av teven då" om man uttrycker att man tycker att skämten i Parlamentet stinker. Ja-sägare är tämligen onödiga människor.

  2. Vad vet du om vad vi som sågat den här patetiska smörjan gör för behövande? Ingenting. Och ingenting, det är dessutom vad böner är värda.3. Ber du mina bloggläsare dra åt helvete kan du göra det själv tycker jag.4. Vi kan nog engelska så det räcker. Frågan är om du kan svenska? Det verkar inte så.

  SvaraRadera
 23. Själv tycker jag att det är smått underhållande när kommentatorer försöker verka belästa genom att använda sig av "de" och "dem", men gör det felaktigt. Det gör att de snarare underminerar seriositeten i de, av dem författade inläggen. ;-) Och dra åt helvete, ja det kan vi väl göra tillsammans, så goda kålsupare vi är.

  SvaraRadera
 24. Härligt band med en underbar musik, alla som kritiserar glömmer att detta härliga kristna band i alla fall GÖR något för Japan till skillnad från ca 100% av den svenska musikeliten...

  SvaraRadera
 25. Är inte posen med armarna i början härmad av Joey Tempest ?

  SvaraRadera