2 mars 2011

Lösningen på röda trådenBenicio Del Toro spelade Che i filmen med samma namn. Den ökända stiliserade bilden av Che Guevara skapades av konstnären Jim Fitzpatrick som även är känd för att ha skapat de flesta av bandet Thin Lizzys skivomslag. Gary Moore lirade med Thin Lizzy till och från mellan åren 1973-1979.

Åsa var på rätt spår från två håll och satte både Che och Thin Lizzy. Rebecca var inne och tassade i rätt riktning men missade lite i mitten.

Till slut kom Dumfan (vilket känns som ett otroligt missvisande nick i sammanghanget) och sydde ihop säcken med Jim Fitzpatrick.

Den var bevisligen riktigt klurig. Bra jobbat! :-)

EDIT: Jag måste ju såklart dela ut ett pris ... så här kommer det: Alla vinner en lyssning på ovanstående fantastiska Thin Lizzy-album, Black Rose (1979), på Spotify: http://open.spotify.com/album/0nTpOQTPiYYeqBtoKnocEr3 kommentarer:

  1. För mig kommer Benicio Del Toro alltid vara "Dario" i James Bond-rullen "License To Kill". :)

    SvaraRadera
  2. För mig kommer han alltid vara "han som spelade han som han som var modell till den där figuren som han gjorde, som ritade omslagen till bandet som han den där med gitarren spelade i ett tag". ;-)

    SvaraRadera
  3. Haha, håller med dig, Jesper!

    SvaraRadera