15 april 2011

Från Tim Minchin till Peter Carlsson

Jag hoppas ni har sett och hört Tim Minchins "Storm" vid det här laget. Det tio minuter långa vassa och humoristiska beat-poesistycket om att på en middag träffa på en sån där som lite elakt brukar kallas för woo woo. Sen en vecka finns hela stycket med animerad video att se på YouTube här: http://www.youtube.com/watch?v=HhGuXCuDb1U. Se den (igen)!

En annan som var inne på ämnet var multikonstnären och musikanten Frank Zappa (1940-1993). I sin låt Cosmik Debris från plattan Apostrophe (1974) berättar han hur en mystisk man kommer fram till honom och vill sälja lite magi.

Vår egen musikant, estradör och berättare Peter Carlsson har gjort en översättning med egen prägel av Zappas låt, med namnet "Mystiska mannen". Den kan man höra på skivan Carlsson på scen (och Blå Grodorna) (1994).

Jag har sökt som en tok, men inte lyckats hitta låten för lyssning någonstans på nätet. Så jag tar mig friheten att lägga upp ljudklippet här - i rent promotionsyfte såklart! Lyssna nedan. Köp sedan Peter Carlssons plattor, gå och se hans shower, lira honom på Spotify och köp actionfiguren! Om du hittar en. Peter är fantastisk.


Peter Carlsson och Blå Grodorna - Mystiska Mannen8 kommentarer:

 1. Intresseklubben antecknar.....

  Förlåt Anders, 6 dagar utan kommentarer. Jag var bara tvungen att damma av den där gamla högstadiepärlan.

  SvaraRadera
 2. Nu när det var skrivet. Otroligt bra klipp både Storm och Mystiska Mannen. Storm snäppet vassare.

  SvaraRadera
 3. Anders! Jag har abstinens, måste få mig en fix nu! Det är hela 12 dagar sedan sist. Min kropp skakar och jag vet inte om jag klarar av att gå till jobbet idag. Ge mig ett litet inlägg!

  SvaraRadera
 4. Tack, Kalle! Det värmer mitt i all ledighetjobbstresslathet. Det kommer. Jag lovar :)

  SvaraRadera
 5. Väldigt OT men samtidigt väldigt vem (vad) i helvete!? http://www.dn.se/sthlm/tacka-ja-eller-vanta

  SvaraRadera
 6. Men fy fan så dumt. Vad håller kommunen på med?

  SvaraRadera
 7. Det ser ut att ha löst sig. Det lönar sig att säga ifrån: http://www.dn.se/sthlm/henny-1-fick-plats-i-en-vanlig-forskola

  SvaraRadera