Pinsamt? Pinsammare.

Christer Sjögren sjunger Lady Gagas Bad Romance i Sommarkrysset och klippet blir snabbt en nätsnackis.

Och visst. Jag famlar också efter skämskudden medan jag klickar på playknappen. Men när klippet är slut inser jag att Sjögren faktiskt rott iland det vågade uppdraget på bästa möjliga sätt. Ett proffs har gjort sitt jobb:Långt mer pinsamt är det när en av våra hyllade och creddiga popartister gör en cover på Dean Martins gamla "Ain't That A Kick In The Head" i På Spåret - och man undrar om nån fångat ett förståndshandikappat rådjur och tvingat det delta i karaokekväll hos IOGT/NTO.
(SVT har tyvärr plockat bort klippet med Ain't That A Kick In The Head. Vi får hålla tillgodo med hans En Sång En Gång För Längesen från samma program istället. Nästan lika pinsamt kasst.)
Men inte fan var det nån som langade runt På Spåret-klippet och tävlade om vem som kunde formulera bästa sekundärskamsbeskrivningen.

Jag skiter totalt i credd. Andras såväl som min egen. Och jag konstaterar att Christer Sjögren äter posers som Anders Moneybrother Wendin till frukost. Med skinny jeans och coola boots och allt.

Kommentarer

 1. Jag fattar inte grejen med Moneybrother. Nu var inte det här klippet det sämsta från hans framträdanden i På Spåret, men det var inte bra det här heller. Han låter ju skräpigt dålig.

  SvaraRadera
 2. Väl rutet. Vill minnas att Christer även gjorde en stabil version av "Life On Mars" i nån Melodifestivaltävling, en låt som nästan ingen brukar klara av. Faktum är att Christers maffiga vibrato gör mig lite sugen på att höra honom ge sig på Black Sabbath, Sisters of Mercy eller rentav Stillborn.

  SvaraRadera
 3. Proffsigt av Christer, oprofessionellt av Moneybrother. Helt enkelt.

  SvaraRadera
 4. Asalindvall2011-07-17 19:39

  Det är nog så att det är mer allmänt accepterat för yngre att ge sig på äldre låtar än för äldre att ge sig på yngre låtar. Fast det borde vara tvärtom eftersom erfarenhet faktiskt spelar viss roll.

  SvaraRadera
 5. Jag är en stor anhängare av covers, men jag tycker nu inte att just någon av låtarna kommer till sin rätt i dessa versioner.
  Däremot tycker jag inte att dansarna bakom Christer gör sitt absolut bästa. Det är lite synd.

  SvaraRadera
 6. Jo, folk har lagt upp Christer Sjögren-klippet och jag har svårt att förstå på vilket sätt den skulle vara sämre än originalet eller 90% av det som folk lyssnar på ändå. Som du påpekar så är det i alla fall proffsigt genomfört.

  På spåret-klippet är däremot så satans yxigt att de borde få stelbentböter. Med en svängig sångare hade det hackiga arrangemanget möjligen funkat, men inte med Moneybrother (och vad är det för djävla artistnamn, förresten?).

  SvaraRadera
 7. ...fast Anders Wendin var faktiskt bra som frontman i sedan länge insomnade MONSTER, så det så!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg