Varning: Olaglig sajt!

Hej alla besökare!

Jag ville bara uppmärksamma er på att vemihelvete.se från och med den 1 juli bryter mot lagen.

Det gäller alltså den nya lag som säger att en besökare på en webbsajt i förväg aktivt måste godkänna att cookies får användas av sajten.

Sorry! Google och deras bloggverktyg Blogger har redan lagrat cookies i din dator. Samma sak med kommentarsverktyget Disqus som jag använder här på Vem i helvete. Samma sak gör de blogglistor jag är med i, och de sajter jag använder för att kunna se besöksstatistik över min blogg.

Vemihelvete.se är dock i fint sällskap. Regeringen.se bryter också mot samma lag. Vilket inte är så konstigt.

Utan cookies skulle inte webben fungera.

Den här lagen har röstats igenom på ren okunskap. Mer om vad cookies är och fyller för funktion kan du läsa i mitt inlägg EU, webben och cookieskräcken. Gör det.

Sen kan vi hjälpas åt att jobba för att urbota korkade tramslagar rivs upp och skrotas.

/Anders


Kommentarer

 1. Tack, jag tog mig friheten att kopiera ditt inlägg - med länk hit för upphovsmannen givetvis. Utmärkt text!

  SvaraRadera
 2. Meningslös lag och tveksamt om den kommer att hålla rent rättsligt med tanke på att det alltid varit möjligt att blockera kakor med inställningar i webbläsaren. Den känns lite som att frånta bilisterna ansvaret för att använda bilbälte och lägga det på Trafikverket och Kommunernas gatukontor.

  SvaraRadera
 3. Helt off topic, men har du hört talas om John of God? Känner en som precis vart där i Brasilien, blev smått (läs enormt) förfärad när jag hörde det... :s Han verkar sjukt otäck, för att inte tala om alla anhängare...

  SvaraRadera
 4. Oj. Nej, jag hade inte hört talas om John of God förut. Läste en del och blev, precis som du, förfärad. En charlatanverksamhet av gigantiska mått.

  SvaraRadera
 5. Jo det är ju såklart en skitlag av rang, men detta fattar jag inte:
  "Den här lagen har röstats igenom på ren okunskap."
  Är politiker nånsin pålästa om det de röstar igenom? Min bild är att den typiska politikern får en pamflett från nån lobbyist som säljer in nåt. Det sväljs med hull och hår, helt utan kritisk tanke och röstas igenom när den dagen kommer. Ännu ett grattismail och egoboosten är gjord.

  Va föraktfull? Jag?

  SvaraRadera
 6. Är det inte bättre vi hjälps åt att inte röstar in urbota korkade politiker i riksdag och regering istället?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg