Hej din gamla homeopat


-Nämen hej din gamla homeopat! Hur står det till?

-Hej! Tack, det är alldeles fantastiskt faktiskt! För du vet, jag har inte en massa skolmedicinska kemiska gifter i kroppen. Hur är det själv?

-Tack, det är alldeles utmärkt med mig också! Jag hade lite sur mage efter julbordet igår, men jag tog en omeprazol i morse. Omeprazol lugnar ju ner de celler i magsäcken som utsöndrar saltsyra. Jäkligt fiffigt. Så nu mår jag finemang!

-Typiskt. Kemiska gifter. Bara behandla symtomen. Inte orsaken.

-Du, "orsaken" var att jag åt och drack rätt mycket igår. Är det en sjukdom som ska botas, tycker du, att gilla mat och dryck? Och är inte homeopati inriktad just på symtomen, förresten? Du ger ju lök-homeopatika mot rinnande ögon, koffein-homeopatika mot sömnlöshet. Snacka om symtomfokus.

- Men du, jag gör en noggrann undersökning av patienten innan jag ställer diagnos!

-Jaså det gör du? Hur då, undrar jag? Tar du blodprov? Urinprov? Cellprov? Tar du odlingar? Gör en datortomografi kanske? Tar EKG? EEG?- Det där behövs inte. Kroppen själv talar om för mig vad felet är. Och jag frågar patienten hur hon mår. Sen kombinerar jag ihop rätt preparat i de styrkor som behövs.

- Ja, du tror ju att sjukdomar beror på störningar i "livskraften", inte på bakterier och virus och sånt. Apropå styrka förresten; visst är det så att ju mer din "medicin" är utblandad med vatten, desto "starkare" är den?

- Nja, riktigt så enkelt är det ju inte. Preparatet potentieras enligt strikta regler.

- Ja just det. De där reglerna som tysken Samuel Hahnemann hittade på år 1796. "Potentieras", det betyder att det späds ut, skakas om, späds ut, skakas om osv osv, en jäkla massa gånger va?

- Ja.

- Ända tills ... hur är det nu ... vad är den starkaste medicin du har?

- Det mesta är 30C ... men förkylningsmedicinen är 200C. Väldigt potent!

- Man skulle kunna säga alltså att din vanligaste medicin är 1 del ämne i 1 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 delar vatten?

- Hmm ... ja ...

- Vilket betyder att om jag vill få i mig en enda molekyl av ämnet måste jag äta 100 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 piller, typ en miljard gånger jordens massa. Eller slurka i mig 37 900 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 liter flytande medicin. Tio miljarder gånger jordens volym!

- Jo men ...

- Och då är vi fortfarande bara uppe i 30C-medicinen. För förkylningsmedicinen i 200C skulle jag få stå och rabbla fyrahundra nollor på rad. Tanken svindlar lite, inte sant? Och då är det verksamma ämnet "oscillicoccinum". Nån slags vibrerande universalbakterie ni tjatar om, som i vetenskaplig mening inte ens existerar!

- Eh, fast ...

- Så om jag inte ens får i mig en enda molekyl av det ämne som du menar kan framkalla ett liknande symtom som det jag har, fast åt motsatta hållet för att du har blandat ut och skakat om det - hur i hela helvete fungerar det?

- Jo ... vattnet har ett minne! Så är det! Vattnet kan komma ihåg vibrationerna av ämnet, och det förmedlar sen de vibrationerna till din kropp när du tar medicinen. Så blir du frisk.

- Vattnet har ett minne?

- Precis!

- Så vattnet minns att det har skakats runt med en molekyl från en lök och då kan "medicinen" bota mina rinniga ögon? Fastän det består av bara vatten, det jag köper av dig?

- Just så!

- Men om vattnet har ett minne, borde det inte minnas allt det har varit i kontakt med? Typ rödvinsspya, bajs och propplösare? Champinjonsoppa och Colgate? Gädda, alger, hundpiss, kattpiss och Lars Ohly-piss? Råolja, Lagavulin? Ajax?

- Men ...

- Flädersaft? Bilschampo? Sill, salt och samarin? Arsenik, plutonium, makaroner och pressgurka? Aceton, eau de vie, blåmussla och bensin? Råg, röv och Löfbergs Lila? Tomas Brolin?? SNOR?!? CHOKLADPUCKO??!? VAD BLIR DET FÖR JÄVLA MEDICIN AV DET TROR DU??!?

- ...

- Men du, vi hörs! Ha det så bra! Hälsa med dig! Hej!

Kommentarer

 1. Minnet finns ju inte där från början. Du måste skaka vattnet på rätt sätt för att det ska minnas. Jfr ta sig för pannan.

  SvaraRadera
 2. Dennis Josefsson2011-12-13 13:22

  Åh, vilken klockrent potent text. 200C!

  SvaraRadera
 3. HAHAHAH! så jävla bra skrivet! denna kommer jag skicka till alla jag känner som gillar/tror på homeopati. 

  antalet nollor och jämförandet med jorden, hittade du på det, eller är det de faktiska siffrorna, skalan?

  SvaraRadera
 4. Magnetröntgen? Den missen trodde jag aldrig jag skulle se här, Anders :)

  SvaraRadera
 5. Tack!!
  Otroligt bra, roligt och samtidigt upplysande!

  SvaraRadera
 6. JoakimRosqvist2011-12-13 13:25

  Vill gärna se ett experiment genomfört enligt vetenskapliga principer (dubbelblind, randomiserat, placebokontrollerat etc) där man jämför effekten av korrekt vs felaktigt skakat vatten.

  SvaraRadera
 7. Jo, det ska vara korrekta siffror (finns bl a på http://en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy#Dilutions). Och förhoppningsvis har jag räknat nollorna rätt när jag klickade in dem :)

  SvaraRadera
 8. Oops you got me! :) Ska jag ändra till MRT tro? Vet folk vad det är?

  SvaraRadera
 9. Nej, jag byter teknik istället. Datortomografi får det bli.

  SvaraRadera
 10. Danni Efraim2011-12-13 13:54

  Jag skulle vilja uppfinna en sorts toalettstol som före varje spolning skakar på det korrekta sättet. Blir jobbigt att vara homeopattroende om den börjar sälja bra.

  SvaraRadera
 11. Hej Anders, din gamla lustmördare! Underbart!

  SvaraRadera
 12. Det är redan gjort. Ett BBC-avsnitt av Vetenskapens Värld för ett par år sen. Det går inte att påvisa någon mätbar effekt överhuvudtaget. enligt  den VETENSKAPLIGT KORREKTA undersökningen.

  SvaraRadera
 13. Jan Svensson2011-12-13 19:38

  Och jag undrar ju lite hur mycket som finns av det vibrerande vattnet när de sockerkulor man droppar det på torkar :)

  SvaraRadera
 14. Magnetkamera brukar vara allmänt accepterat att skriva, även bland radiologer...

  SvaraRadera
 15. Du glömde att fråga om sockerpillret de sedan droppar vattnet på också har ett minne eftersom det funkar efter att vattnet torkat bort från det...

  SvaraRadera
 16. Klockrent, som vanligt... :-)

  Lite off topic, men på ungefär samma övergripande tema (humbug) - är inte detta något som även du, Anders, borde ta upp?

  http://certatio.wordpress.com/2011/12/18/kyani-det-gudomliga-baret/

  SvaraRadera
 17. Josef Boberg: vad vill du tillföra med din länk? Har skummat texten på din blogg och du verkar vid en snabb anblick föra fram en massa konspirationsteorier och snömos om strålning.

  Eftersom ditt inlägg är en vägg av text och jag inte läst den noggrannt så kan jag missat kopplingen till homeopater. Eller spammar du bara?

  SvaraRadera
 18. Alfred Andersson2011-12-22 22:00

  en homeopat brukar behandla min systers acne med laser, vilket jag kan tycka e ok. ljus  i lagom mängd är ju possitivt för huden (även om 300 spänn behandlingen är lite att ta i för något man kan få i ett solarium). När den här homeopaten fick höra att min syster haft ont i magen oförklarligt under en längre tid, så rekomenderades min syster att sluta med produkter innehållande laktos (laktos intolerans är ju ganska lättgissat) vilket funkade.
  Bare with me, här kommer min punchline: Vid ett senare besök utförde homeopaten en "iris läsnig" och konstaterade att min syster har "mjölköga" (blåa ögon med vita fläckar i irisen, vilket är väldigt vanligt) detta ska betyda att något är fel i kroppen. I detta fallet var "något" väldigt specifikt. Någon gång i livet (speciellt nu när hon slutat få i sig kalcium) kommer min syster drabbas av... LEDPROBLEM!!! DunDunDun!!!

  SvaraRadera
 19. en homeopat brukar behandla min systers acne med laser, vilket jag kan tycka e ok. ljus  i lagom mängd är ju possitivt för huden (även om 300 spänn behandlingen är lite att ta i för något man kan få i ett solarium). När den här homeopaten fick höra att min syster haft ont i magen oförklarligt under en längre tid, så rekomenderades min syster att sluta med produkter innehållande laktos (laktos intolerans är ju ganska lättgissat) vilket funkade.
  Bare with me, här kommer min punchline: Vid ett senare besök utförde homeopaten en "iris läsnig" och konstaterade att min syster har "mjölköga" (blåa ögon med vita fläckar i irisen, vilket är väldigt vanligt) detta ska betyda att något är fel i kroppen. I detta fallet var "något" väldigt specifikt. Någon gång i livet (speciellt nu när hon slutat få i sig kalcium) kommer min syster drabbas av... LEDPROBLEM!!! DunDunDun!!!

  SvaraRadera
 20. Du vet att du förmodligen får sura uppstötningar pga. att du har för LITE saltsyra? Bristen på saltsyra gör att födan du har intagit stannar för länge i magsäcken varpå föruttnelse-processer startar som avsöndra gaser vilka kommer upp i form av sura uppstötningar. Det är väldigt sällsynt att man har för mycket saltsyra eftersom det är en extremt krävande process för kroppen att producera det. Så ta lite bitterämnen nästa gång istället, innan du ska äta en fet måltid.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 21. Så han borde tagit Hypochylin istället för omeprazol menar du?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg