30 juni 2007

Vem i helvete kom på att spruta ketchup på hamburgare?

Jag gillar hamburgare. Hamburgare är rätt goda. De känns inte heller sådär onyttigt flottiga som kebab med pommes frites eller svennepizza med bearnaise.

En färsbiff av 100% nöt, lite krispig sallad, gärna nån skiva gurka, en skiva cheddar, ett sesambröd... Men så har nåt geni kommit på att ketchup ska höra hemma i den här anrättningen.

Har man ketchup till biff? Till sallad? Bröd då...har man ketchup till bröd annars?

Svar: NEJ!

Visst... jag känner folk som har ketchup på allt utom möjligen våfflorna. Men det är ju ett patologiskt tillstånd. Tvinga det inte på oss andra för det. Ketchup på hamburgaren är äckligt! Hör ni det? Äckligt!

McDonalds, Burger King, MAX och gänget: Ni har ju en ketchuppump ute i restaurangen som folk kan gå lös på bäst de vill. Sluta spruta ner större delen av sortimentet med det från scratch!

O allsmäktige clown, korka igen din ketchupflaska och ge bort den till korvgubben på hörnet.