Vad tror ni gruppen kommer att heta?


Jag tänker på gruppen "2kr per medlem till jordbävningsoffren i Haiti" på Facebook.

Alltså den med till synes anonyma sponsorer som lovat ställa upp med åtminstone 400 000 kr i bistånd - fast bara om folk samlar ihop sig i en grupp på ett nätforum ...

Skapad av den driftiga "Therese Danielsson" som sportar hela 70 st vänner på Facebook.

Det har varit väldigt incestinriktat i namnbytesgrupperna hittills. En rätt enkel väg till provokation. Kommer man kläcka nåt nyskapande tror ni?

Vissa grejer man gjort, utöver namnbytet i sig, har blivit lite för personliga och gått över en gräns. Men namnbytena i sig kan föra det goda med sig att folk börjar tänka kritiskt och tänka själva istället för att blint haka på en pöbel. Alltså sånt där som bloggen Vem i Helvete brukar pusha för i text och bild.

Men åter till "2kr per medlem till jordbävningsoffren i Haiti":
När kommer gruppen att byta namn till nåt som orsakar ännu ett ramaskri? Och vad tror ni den kommer att få heta?Kommentarer

 1. mjo, särskilt om man spanar in hennes studiekarriär, med särskola på gymnasiet 70 och universitetsstudier i Lund 79. Inget fel med det men förväntad ålder och bild går inte riktigt ihop. Känns inte direkt troligt att tjejen på bilden gick ut gymnasiet 5 år innan jag föddes... Trodde nog att gruppen skulle ha bytt namn redan men jag gissar att de avvaktar tills de når 100 000 :-)

  SvaraRadera
 2. Den kan inte byta namn .. däremot tror jag stenhårt på att det kommer vara svenska nekrofilförbundet som sponsrar med pengar..

  SvaraRadera
 3. Jag tror gruppen kommer heta "Vem i helvete skickar 2kr till jordbävningsoffren i Haiti"

  SvaraRadera
 4. Patric: Varför inte? Är den här gruppen på något sätt spärrad mot det?

  Diverge: Det var väl inte så provocerande! :-)

  (Bör kanske tillägga att jag INTE ligger bakom denna eller någon av de tidigare namnbytes-/bluffgrupperna. För att undvika missförstånd.)

  SvaraRadera
 5. Då det står added on thursday på henne så får man ju vara skeptisk...

  Skänk via http://givingaid.richarddawkins.net/ iställt, säger jag.

  SvaraRadera
 6. Anders: Grupper med mer än 5000 medlemmar kan inte byta namn, antagligen för att motverka sånt här. Läs mer på flashback, dom 10 sista sidorna i den här tråden: https://www.flashback.info/showthread.php?t=1078733

  SvaraRadera
 7. Googla facebooktrollning. De sprider "roliga" filmer via profile watcher. Tyvärr sprider de även en bat-fil som kör ett dos-kommando som raderar alla filer på c:. Har gått lite över styr enligt mig.

  SvaraRadera
 8. Fredrik C: Det låter ju klokt. När kom den ändringen, och var kan man läsa om den? En av de tidigare grupperna som blev omdöpt hade ju över 80000 medlemmar.

  Apropå Flashbacktråden är den nu låst av moderatorerna (vilket antagligen bara flyttar trollningsdiskussionerna nån annanstans...)

  SvaraRadera
 9. Anders: Om man läser flashbacktråden så framgår det att dom har döpt om stora grupper förr så där har du helt rätt ja. Jag har inte lyckats hitta någonstans där det står rent ut men jag gissar att det kom efter flera hundra grupper döptes om den 11:e november förra året.

  Trollningen kommer nog minska ifall dom förlorar sin naturliga mötesplats på Flashback men en del samlas säkert på andra ställen.

  SvaraRadera
 10. http://sydsvenskan.se/sverige/article621983/Facebookgrupp-for-Haiti-avslojad-som-bluff.html

  Så var det med den saken. Undrar när människor lär sig...

  SvaraRadera
 11. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6455019.ab

  SvaraRadera
 12. Här har du ett namnbyte som skapade lite rabalder:

  http://www.foxnews.com/story/0,2933,510826,00.html

  SvaraRadera
 13. En ny kandidat kanske?

  "Aktivera "Senaste Besökare" klart direkt"
  http://www.facebook.com/group.php?gid=288291333744

  "De som accepterar inbjudan kommer du att kunna se som "Senaste besökare i din logg, de som inte accepterar inbjudan kommer du inte att kunna se."

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg