Måndagsfunderingar

När jag får bloggidéer - som förstås är skitbra - brukar jag anteckna dem direkt så jag inte ska glömma dem.

Sen tittar jag då och då, oftast dagar som idag då kreativiteten inte är på topp, igenom mina anteckningar och går vidare med nån idé så den blir till ett inlägg. Eller så sitter jag mest häpen över hur skitdåliga idéerna är.

Ibland har jag dock varit så lat vid själva anteckningstillfället att jag inte ens förstår vad fan jag menar. En sådan anteckning hittade jag idag:

Saxofon, står det.

OK? Vad tänkte jag med det?

Kan det ha varit nåt om det fantastiska spannet mellan hur vackert det instrumentet kan låta (i rätt händer, t ex Coltranes eller Kullhammars) och hur otroligt överjävligt det kan låta (valfritt ostigt tv-serietema från 80/90-talet).

Eller så hade jag tänkt ljuga ihop nån faktoid om saxofonens skapare, Adolphe Sax. Kalla honom barberare istället för musiker och instrumentmakare eller nåt. Skriva att han uppfann saxen och lämna det vid det.

Nej. Trist. Jag har ingen aning.

Men på ämnet kreativitet vill jag lämna er med en alldeles fantastisk platta. Bethesda-bandet Periphery och deras alldeles färska eponyma debutalbum.

Periphery är sex unga überbegåvade musikanter med gitarristen, kompositören och producenten Misha "Bulb" Mansoor i spetsen. Det är svårt att sätta en genreetikett på det här. Det är arg polyrytmisk metal blandat med jazzfusion och catchig (albeit melankolisk) popharmonik. Skrik och skönsång. Jag skojade och skrev progressivemathexperimetalcoredjent till en bekant.

Hursomhelst, I fuckin' love it:


Periphery – Periphery
open.spotify.com
This is a link to Periphery - Periphery. Don't have Spotify? Sign-up for unlimited music with Spotify Premium at Spotify.com.
Kommentarer

 1. :D Fantastiskt att du också hittat till Periphery, JÄVLAR vilken skiva det är! Bulb har visst producerat hela skivan hemma i sin lägenheten, förutom sången då som han fick hjälp med av nån kille i San Diego eller nåt!

  Nä, men lätt årets skiva än så länge!!

  SvaraRadera
 2. Nog fan gick det där att lyssna på. Jag kontrar med att rekommendera The Sword – Age of Winters. Låter som Black Sabbath fast bättre.
  http://open.spotify.com/album/77ZAnxOwAodoQ2u4VVm9N3

  SvaraRadera
 3. Adam: Ja jag har följt Bulb/Periphery med fascination och förväntan i nåt år nu. Otroligt bra! :P

  Tobias: Tack för tipset! Jag gillar det!
  Trist att så mycket musik har fel årtal på Spotify. Den plattan står listad som 2009 på Spotify fast den är från 2006.

  SvaraRadera
 4. Sedär. Jag har alltid undrat hur det skulle låta om man blandade meshuggah, endless sporadic och soilwork.

  SvaraRadera
 5. Nån som vet var fan man kan köpa denna underbara skiva?
  Ja...de finns ju piratebay men de där killarna förtjänar ju en slant för deras underbara musik!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg