Du har rätt till din åsikt, men jag skulle dö innan jag slutade uttrycka att jag inte delar den.

/Anders

Kommentarer

 1. Wacko-Ernst2010-09-23 13:14

  Rätten till en åsikt är död och jag delar dig med mitt uttryck.

  SvaraRadera
 2. Jag snodde helt sonika det där och lade upp på min Facebookstatus.. :-) Men med källhänvisning såklart.. Den som låg där innan var "En åsikt är inte nödvändigtvis riktig för att nån är villig att dö för den" / Oscar Wilde... Din var t.o.m. bättre!! :-)

  SvaraRadera
 3. Jag trodde det var en parafras på Voltaires gamla uttryck, men för att vara säker på hur han sa det så körde jag en wiki och se:

  "Ofta påstås det att Voltaire skulle ha sagt "Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem.". Detta citat är dock skrivet av Evelyn Beatrice Hall 128 år efter Voltaires död i hennes bok Voltaires vänner från 1906. Halls tanke med citatet var att sammanfatta Voltaires attityd gentemot Claude Adrien Helvétius och hans kontroversiella bok De l'esprit, men då citatet skrevs i första person singular så har detta missförståtts som varande ett faktiskt citat av Voltaire själv"

  Det var alltså inte Voltaire som sade så. Varje dag lär man sig något nytt. I like. Och jag gillar din version också Anders. =)

  ::marcus

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg