Om nu lika botar lika ...

... och vatten har ett minne;

borde man inte kunna ta en homeopat;

blanda ut denne med hundratusentals delar vatten*;

skaka om tio gånger fram och tillbaka;

tio gånger upp och ned;

tio gånger sida till sida;

hälla medicinen i blomsprutor;

och spraya på alla de andra homeopaterna;

så att de försvinner**?

* homeopaten får såklart en flytväst på sig, och får bli uppfiskad efter första potensieringen.
** dvs slutar upp att lura på folk kvacksalverimetoder och går och utbildar sig till riktiga läkare istället. Men det förstås; homeopati fungerar ju inte. Så det enda vi kommer få är blöta homeopater. Nåja. Alltid nåt.Läs fler Vem i helvete-inlägg om Homeopati »


Kommentarer

 1. Äsch! Det lät ju så bra ända till det där om att det inte funkar. Attans!

  SvaraRadera
 2. Borde det inte rent logiskt vara så att om man gör ett homeopatiskt medel av C-vitamin så får patienten skörbjugg? Om man gör ett medel på Johannesört blir man ledsen, osv. Eller dras gränsen mellan vilka effekter man kan uppnå av rent subjektiva värderingar om vad som är bra respektive dåliga symptom?

  SvaraRadera
 3. twitter @hmmps sa... (för jag har ingen annan lämplig identitet...?)

  Hmm, med tanke på att någon homeopat någon gång borde ha badat, så borde det redan vara en tillräckligt stor dos utspädd homeopat i deras dagliga dricksvatten... Är det faktum att det fortfarande finns homepater i så fall ännu ett bevis för att hemopati är verkningslöst?

  SvaraRadera
 4. "Hmm, med tanke på att någon homeopat någon gång borde ha badat"

  Det där skulle jag gärna vilja se belägg för.... finns studier gjorda?

  SvaraRadera
 5. har funderat lite på vart homeopater gör av överbliven medicin?
  lämnar dom in det till apoteket?
  måste bli många liter vatten!

  SvaraRadera
 6. Kom att tänka på en grej. Homeopati är, kan vi kanske enas om, kvacksalveri och det är hemskt att några skor sig på andra genom begrägeri (eller vad vi nu skall kalla det).

  Jag skulle dock vilja slå ett slag för den enskilda individens ansvar att inneha ett kritiskt tänkande till just homeopati och andra konstigheter som verkar vara för bra för att vara sanna.

  För vad händer med ett samhälle när någon annan alltid är skyldig när saker går fel? Innebär det inte att vi som människor då avsäger oss eget ansvar och slutar tänka? Och om ansvaret ständigt vilar på någon annan så behöver man ju inte bry sig om saker som handling och konsekvens. Man skulle kunna dra en parallell till SMS-lån, där det kan sägas vara oetiskt, omoraliskt och grymt att utnyttja människor i en utsatt situation. Och jag håller med, men det är ändå individens ansvar att ha ett kritiskt tänkande och ta reda på effekterna av sina beslut så gott det går. Om människor jobbade på att tänka lite längre lite oftare så skulle Homeopater och andra lurendrejare ändå självsaneras.

  Tack för ordet.

  SvaraRadera
 7. Jag har ingen till övers för homeopater, men metoden "blanda ut ett gift några hundra gånger och sen använda" är väl känt under namnet vaccin?

  SvaraRadera
 8. Jämförelsen är ändå konstig. Homeopater ljuger ju och påstår sig kunna bota diverse sjukdomar med hjälp av metoder som inte funkar bättre än slumpen. Det dom säger är medicin är alltså inte medicin. Ett sms-lån är ju precis det det utger sig för att vara, nämligen ett lån. Ett kass lån, men ändå ett lån.

  SvaraRadera
 9. Johansson:

  Vaccin handlar om att lära immunförsvaret känna igen och bilda antikroppar mot en specifik smitta, genom att introducera en antigen, dvs smittan i avdödad eller inaktiv form.

  Homeopatika handlar om att vatten som en gång varit i kontakt med lök (som man ju tåras när man skär) och därefter spätts ut till förhållandet 1 : 1 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 (ska vara 60 nollor för C30, hoppas jag räknade rätt) kommer ihåg löken och medelst magi kan bota rinnande ögon.

  Inte många likheter där.

  SvaraRadera
 10. Mattias: Jag håller med. Det är samma sak med många onda påhitt. Spam, tex, skulle inte överlevt som företeelse om inte somliga puckon faktiskt klickade på länkarna köpte penis- och bröstförstoringspillen.

  Det är därför det är så viktigt att dels upplysa om tokerierna, dels om hur man känner igen liknande tokerier, och framförallt pusha för ett kritiskt tänkande.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg