Vem i helvete vill stå i vägen?

Jag ska erkänna att ibland skriver jag sånt på min blogg som jag egentligen bara är lite småirro på. Men här kommer en företeelse som gör mig förbannad på riktigt:

Stå-i-vägen-människor
! Ni vet dom som åker framför er upp i rulltrappan, och sen STANNAR direkt framför trappan och börjar fundera på var i varuhuset man kan hitta de där skavsårsplåstren. Man får börja hoppa och skutta och ta luftkliv bakåt i trappan för att inte krocka med idioten.

Eller dom som parkerar sitt stora arsle och sin kundvagn på tvären, mitt i gången, för att rota runt bland saltgurkan på nedersta hyllan.

Eller dom som står i entréer. Alltså MITT i dörren - inte en meter vid sidan, och pratar med nån påsprungen bekant om hur trevlig festen var och hur god den där jävla västerbottenpajen var.

Eller dom som efter att ha gått ganska raskt framför en plötsligt tvärstannar på trottoaren. Som om de var totalschizo och precis bytte till en personlighet som absolut INTE vill gå till apoteket och hämta ut sin psykofarmaka.


Slutligen har vi då proffs-stå-i-vägen-folket. Här kommer receptet för dig som vill testa:

Skaffa lämpligt tillbehör. En stissig hund i extralångt koppel är effektivt. Eller så kör man nån av klassikerna resväska med hjul, dra-maten-kärra eller tvillingvagn.

Sen drar ni runt i gäng. Minst två. Gärna tre eller fler. Och här kommer det fetaste tipset: Ta hjälp av ett par likasinnade och ställ er på diagonalen där trottoarerna möts i en korsning. För då blockerar ni inte mindre än två passager med en enda stå-i-vägen-aktion.

Finurligt som fan.

Kommentarer

 1. För att inte tala om alla mammor med sina jävla pansarvagnar!

  - Sa jag pansar vagnar? Jag menade ju barnvagnar!!

  Förstås.

  SvaraRadera
 2. Jo, jag skrev ju tvillingvagnar som är samma sak, fast dubbelt upp.

  Mammorna har fått så mycket skit redan så jag tyckte de kunde få glida med i en passus... ;-)

  SvaraRadera
 3. Hahahhaha, jag garvar ihjäl mig! Nästan i alla fall, men jag har ju druckit några öl och snapsar så jag garvar åt det mesta just nu tror jag;-)

  SvaraRadera
 4. Det råder total anarki bland människor som glider runt med barnvagn. Jag förstår mig inte på de. De stör den allmänna ordningen med sina skitungar..

  SvaraRadera
 5. hahaha, underbart! Det bästa jag läst på väldigt länge!

  SvaraRadera
 6. Förslag till nästa blogg. "Vem i helvete ligger alltid i ytterfilen -10 under hastighetsgränsen och vägrar flytta sig."
  Finns de som kör bredvid varandra och blockar hela vägen också... wtf!!

  Superblogg annars!

  SvaraRadera
 7. Jag håller med!!! Det finns inget värre än folk som tror dom är på socialt arrangemang med sina kundvagnar och blockar hela gången, jag verkligen hatar det!

  Roligt att jag läst ditt inlägg faktiskt, letade efter en bild på en kundvagn för jag skulle skriva något liknande själv :)

  SvaraRadera
 8. Är detta ett problem? Om nu en människa står i vägen i rulltrappan så är det bara att fullfölja rulltrappans "momentum" Oj! Sorry, rulltrappan fick mig att göra detta... ;)

  SvaraRadera
 9. För att inte tala om alla studenter som går i bredd i korridorerna, långsamt som att de inte har något bättre för sig än att vara ivägen. Kan inte tänka sig att det finns någon som faktiskt jobbar på deras skola oxo. Och ju fler de går i bredd, desto långsammare går de. Eller stannar och har kafferep mitt i en korridorskorsning.

  SvaraRadera
 10. Mammor med barnvagnar är jävligt bra på att alltid vara i vägen. Överallt!
  (Förutom jag själv förstås, för jag är en exemplarisk mamma!) ;-)

  SvaraRadera
 11. Oj oj oj...detta har jag retat mig på så länge och mycket att jag kokar upp nu när jag läser om det. Jag brukar demonstrativt krångla lite extra för att komma runt dessa människor i förhoppning att dom ska lära sig hur oerhört korkat de beter sig. Hoppas se resultat inom 10-15 år.

  SvaraRadera
 12. eller folk som cyklar fyra i bredd på cykelvägen, jättelångsamt. GAH

  SvaraRadera
 13. typiskt män att gnälla på oss kvinnor som vanligt.småbarnsmammor är väll inte värre än er andra på att vara i vägen. nej ta ert ansvar som förälder och va föräldraledig med barnvagn och allt så får ni se hur lätt det är. tack för mej.

  SvaraRadera
 14. Jag tror att jag skapar en del irritation. Åtminstone när jag är i Stockholm. Jag är en av de Göteborgare som inte (enligt Stockholmare) kan åka rulltrappa. Har ingen aning om jag skall stå på höger eller vänster sida. Tycker dessutom det är ganska behagligt att stå still och låta rulltrappan föra mig uppåt.

  SvaraRadera
 15. Kära Agneta.
  Det verkar som om du har blivit kliven på en öm tå :)
  Bloggaren tar upp många exempel på olika "stå i vägen" kategorier och inte mammor med barnvagnar specifikt. Av kommentarerna ser jag bara en man som utalat sig någotsånär negativt om mammor med barnvagnar. Resterande negativa kommentarer om detta har kommit från kvinnor slash mammor.

  (mä, varför lägger jag ner tid på att kommentera detta? Nu går jag och lägger mig istället!)

  SvaraRadera
 16. Bah! Som relativt nyinflyttade i storstaden ägnade jag både två och tre månader till att kringelikroka runt puckon i rulltrappan.

  Nu orkar jag inte bry mig längre, står dom mitt i rulltrappan eller har en stor väska som dom inte har koll på så står dom i min väg. Står dom i min väg blir dom knuffade.
  Easy as that.

  SvaraRadera
 17. Ja, vad menade Agneta?

  http://vastragotaland.blogspot.com/2009/03/latt-att-sta-i-vagen-svart-att-flytta.html

  (Förlåt , men jag kunde inte låta bli att ta tillfället iakt). :-)

  SvaraRadera
 18. Vad sägs om alla de passagerare på flyg som alltid väntar tills dörren öppnats vid landning innan de reser sig upp och börjar rota efter sitt bagage i överliggaren...? Bah!

  SvaraRadera
 19. Ja det e iriterande , men det e ju bara att säga till .
  Jag blir så förbannad så jag brukar säga högt å ljudligt speciellt i mat affären ,Ta ett steg i dag å resten i morn .
  Eller när folk tvärstannar - Å vart det rött ljus nu .
  I bland blir jag otroligt arg , så jag bara säger GÅ!! speciellt när man står å ska kliva av bussen å folk går som om dom aldrig gått ner för 2-3 trappor förr.
  Eller detta när man e på affären ,å nån ställer sin kundvagn mitt i gången för att gå halvägs tillbaka till ingången för att hämta nåttt, å man flyttar in den för att komma förbi , å vagns ägaren kommer tar tag i vagnen å ger en onda ögat -då blir jag full i fan -så då kan det slinka ut -va inte orolig jag ska inte ta maten för dig .
  Mmm det finns mycket att gnisla tänder för ..

  SvaraRadera
 20. för att inte tala om de som skriver schizoid och tror att det betyder schizofren, eller de som tror att schizofren betyder personlighetsklyvning....

  :)

  SvaraRadera
 21. Faidros: Tack för en gliring i sann ViH-anda, men jag har faktiskt koll på begreppen... Tyckte dock inte att skämtet blev lika klatschigt skrivet "Som om de led av dissociativ identitetsstörning och precis bytte till ..."

  SvaraRadera
 22. Åh! Det är inte bara jag som exploderar över såna här banala men fruktansvärt irriterande företeelser.

  SvaraRadera
 23. inte att förglömma de apor som ska in i bussen/vagnen innan man själv hunnit ut.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg