Vem i helvete vill stå i vägen?

Jag ska erkänna att ibland skriver jag sånt på min blogg som jag egentligen bara är lite småirro på. Men här kommer en företeelse som gör mig förbannad på riktigt:

Stå-i-vägen-människor
! Ni vet dom som åker framför er upp i rulltrappan, och sen STANNAR direkt framför trappan och börjar fundera på var i varuhuset man kan hitta de där skavsårsplåstren. Man får börja hoppa och skutta och ta luftkliv bakåt i trappan för att inte krocka med idioten.

Eller dom som parkerar sitt stora arsle och sin kundvagn på tvären, mitt i gången, för att rota runt bland saltgurkan på nedersta hyllan.

Eller dom som står i entréer. Alltså MITT i dörren - inte en meter vid sidan, och pratar med nån påsprungen bekant om hur trevlig festen var och hur god den där jävla västerbottenpajen var.

Eller dom som efter att ha gått ganska raskt framför en plötsligt tvärstannar på trottoaren. Som om de var totalschizo och precis bytte till en personlighet som absolut INTE vill gå till apoteket och hämta ut sin psykofarmaka.


Slutligen har vi då proffs-stå-i-vägen-folket. Här kommer receptet för dig som vill testa:

Skaffa lämpligt tillbehör. En stissig hund i extralångt koppel är effektivt. Eller så kör man nån av klassikerna resväska med hjul, dra-maten-kärra eller tvillingvagn.

Sen drar ni runt i gäng. Minst två. Gärna tre eller fler. Och här kommer det fetaste tipset: Ta hjälp av ett par likasinnade och ställ er på diagonalen där trottoarerna möts i en korsning. För då blockerar ni inte mindre än två passager med en enda stå-i-vägen-aktion.

Finurligt som fan.