En sväng i mellangården, 11/03

Får lite småfunderingar i huvudet så här på onsdagseftermiddan ...


När man ska göra en macka, och brödet går sönder då man försöker bre på smör - ska man då skylla på bageriet att de har gjort för mjukt bröd, på mejeriet att de har gjort för hårt smör, eller på sig själv för att man har rekommenderad temperatur i kylskåpet?


En annan grej. Jensens Bøfhus, för er som inte känner till det, är en lågprisrestaurangkedja med inriktning på kött. Som ett McDonalds för biffar (av nån billigare bit kossa) med bea.

Nu är det så att just deras bearnaisesås är bland det mest horribla man kan föreställa sig. Det är ett rätt stort leap of faith redan att kalla den för bearnaisesås då den nog inte har sett vare sig äggula eller smör på vykort. Sötaktig, artificiell och nästan lite skummig i konsistensen.

Så hur kommer det sig att den också säljs i flaska i livsmedelsaffärer? Varför finns den? Vem tar in den? Och vem i helvete köper den (typ mer än en gång och då i ovetskap)?!

Bredvid Bøfhusflaskan står Spisa som visserligen också är sötaktig och konstig men duger i krig, ofta också Lohmanders som är riktigt bra, och ibland Lallerstedts som är så nära the real shit man kan komma.


Signaturen Tone undrade i en kommentar om jag inte hade nåt att säga om Internationella Kvinnodagen som var i söndags.

Måste bara få börja med att berätta att det går många parader förbi mitt fönster. Kurderna lite då och då. Feministerna i söndags. Bögarna&flatorna en gång om året. De har alla en agenda jag helt eller delvis skriver under på, men de sistnämnda är överlägset roligast att titta på. Då hänger jag ut genom fönstret och hejar på, medan inför de andra måste jag faktiskt stänga fönstret för att inte få spunk.

Kan det kanske vara läge att komponera en ny hejaramsa att ersätta: "-Vad ska vi göra? -[insert appropriate fyrstavig agenda] -När ska vi göra't? -NU NU NU!!"

I övrigt tycker jag att internationella kvinnodagen är lite som texten "Äkta" på vissa livsmedel (äkta semlor, äkta majonnäs, äkta blockchoklad). Bra att den finns, men egentligen förfärligt att den ska behövas.


Nu ska jag läsa lite mail, sen gå och trimma hakskägget inför kvällens after work. Vad tycker ni - slätrakat, avslappnad stubb eller tokrolig skäggfrisyr?


Kommentarer

 1. Mycket bra skrivet som vanligt... men jag fastnade för det sista. Tycker verkligen att du skall låta din ansiktsbehåring växa och frodas. En liten sida för oss skäggisar: http://www.xn--skggo-hra.nu/

  SvaraRadera
 2. Tokrolig skäggfrisyr. Och en jävla massa foton som jag kan se imorgon. Sjuk idag - inge after work. Damn.

  SvaraRadera
 3. Du tänker helt fel.
  Detta fenomen beror på en kampanj, som ska få oss att bli mer hälsosamma. Om brödet smular sönder och smöret är stenhårt så innebär det att vi till slut blir så förbannade, att vi slutar använda smör. Bara bröd och pålägg. Simpelt... :-D

  SvaraRadera
 4. På det första dilemmat finns bara ett svar. Det ända du skall ha på smörgåsen är riktigt smör vilket du hyvlar (eftersom du verkar ha rekommenderad kyla i skåpet)
  Och till västergötskan kan jag säga att det är säkert bättre fett i riktigt smör än tex kaviar, prickig korv, leverpastej eller vilket pålägg du nu har på mackan :))

  (detta är ett inlägg i min kampanj och mitt löfte att kommentera alla bloggar jag följer-
  http://klatuu.blogg.se/2009/march/en-kommentar.html)

  SvaraRadera
 5. Fan, nu är jag ju för sen, men jag måste bara säga att jag tyckte du var coolast med Lemmy-skägget :)

  Jag instämmer i riktigt smör klubben och hyvlar! Gör kaffet under tiden, så mjuknare det innan du brer ut. Ta det piano, inte så bråttom. Gott!

  SvaraRadera
 6. Klatuu:
  Ironi, känner du till det..? ;-)

  SvaraRadera
 7. Inte ens ordet "Äkta" på livsmedel behöver betyda Äkta på riktigt...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg