En sväng i mellangården, 11/03

Får lite småfunderingar i huvudet så här på onsdagseftermiddan ...


När man ska göra en macka, och brödet går sönder då man försöker bre på smör - ska man då skylla på bageriet att de har gjort för mjukt bröd, på mejeriet att de har gjort för hårt smör, eller på sig själv för att man har rekommenderad temperatur i kylskåpet?


En annan grej. Jensens Bøfhus, för er som inte känner till det, är en lågprisrestaurangkedja med inriktning på kött. Som ett McDonalds för biffar (av nån billigare bit kossa) med bea.

Nu är det så att just deras bearnaisesås är bland det mest horribla man kan föreställa sig. Det är ett rätt stort leap of faith redan att kalla den för bearnaisesås då den nog inte har sett vare sig äggula eller smör på vykort. Sötaktig, artificiell och nästan lite skummig i konsistensen.

Så hur kommer det sig att den också säljs i flaska i livsmedelsaffärer? Varför finns den? Vem tar in den? Och vem i helvete köper den (typ mer än en gång och då i ovetskap)?!

Bredvid Bøfhusflaskan står Spisa som visserligen också är sötaktig och konstig men duger i krig, ofta också Lohmanders som är riktigt bra, och ibland Lallerstedts som är så nära the real shit man kan komma.


Signaturen Tone undrade i en kommentar om jag inte hade nåt att säga om Internationella Kvinnodagen som var i söndags.

Måste bara få börja med att berätta att det går många parader förbi mitt fönster. Kurderna lite då och då. Feministerna i söndags. Bögarna&flatorna en gång om året. De har alla en agenda jag helt eller delvis skriver under på, men de sistnämnda är överlägset roligast att titta på. Då hänger jag ut genom fönstret och hejar på, medan inför de andra måste jag faktiskt stänga fönstret för att inte få spunk.

Kan det kanske vara läge att komponera en ny hejaramsa att ersätta: "-Vad ska vi göra? -[insert appropriate fyrstavig agenda] -När ska vi göra't? -NU NU NU!!"

I övrigt tycker jag att internationella kvinnodagen är lite som texten "Äkta" på vissa livsmedel (äkta semlor, äkta majonnäs, äkta blockchoklad). Bra att den finns, men egentligen förfärligt att den ska behövas.


Nu ska jag läsa lite mail, sen gå och trimma hakskägget inför kvällens after work. Vad tycker ni - slätrakat, avslappnad stubb eller tokrolig skäggfrisyr?