Tack.

I förra inlägget frågade jag er vad ni ville läsa här på Vem i helvete...?!

Jag var lite rädd att ingen skulle bemöda sig att svara på ett sånt metabloggresonemang. Men i skrivande stund är det hela 33 kommentarer på inlägget! Över all min förväntan.

Efter att ha läst igenom alla svar drar jag två slutsatser:

1. Ni är snälla.
Jag har nog aldrig sett så många fina ord om bloggen. Det värmde nåt enormt.

2. Som man frågar, så får man svar.
När jag skrev rubriken "Vad vill ni läsa på Vem i helvete...?!" tänkte jag först frågan som nåt ganska konkret. Nåt som skulle generera svar som typ "Skriv om dumhuvudet Lennart Sacredeus!".

Men sen drog texten i mitt inlägg iväg åt ett mer övergripande håll. Om bloggens kärna och existensberättigande. Och då blev såklart frågan, fastän orden var exakt desamma, också mer övergripande och abstraktare. När jag läste igenom inlägget och såg detta så var min första reaktion att ändra om i texten. Men så slog det mig att -Nä, om det drog iväg åt det hållet så är det väl det jag vill veta då, egentligen! Så det fick bli som det var.

Nu var min avsikt aldrig att kompromissa med bloggen, eller nåt annat sånt som några uttryckte oro för. Jag fattar ju att ni som är här läser Vem i helvete...?! för att ni har hittat nåt som tilltalat er på ett eller annat sätt. Och då var det lite intressant att höra vad. Jag har tänkt fortsätta i samma spår.

Hur som helst: Jag vill tacka er hjärtligen för alla kommentarer! Tack!


Det som jag själv tycker är mindre bra med den här bloggen (och som jag gissar att ni håller med om) är att den uppdateras lite för sällan. Vilket jävla dumt ord förresten ... "uppdatera"... låter som om det bara skulle vara att trycka på en knapp.

I en idealisk värld hade jag ett välskrivet och genomtänkt inlägg varje dag. Och sen kanske lite trams däremellan. Men tyvärr är Vem i helvete...?! precis som de flesta andra icke-proffsbloggar en obetald fritidssysselsättning som tar mer tid än man anar. Själva skrivandet är ju bara slutfasen på processen. Ibland är tiden en bristvara, det vet vi alla.

Jag har dock planerat att bättra mig lite vad gäller det där. Om jag bara, när jag faktiskt har tid, skrev mer och fler inlägg och lade dem lite på hög så fanns det nog nåt att publicera under mer hektiska dagar också.

... Då är det ju faktiskt bara att trycka på en knapp! Goddammit :)Kommentarer

 1. Det finns ännu en anledning till varför du ska uppdatera oftare, jag behöver något vettigt att publicera, se här:

  http://haveyoursayfirst.devote.se/blogs/1958804/det-kallas-hybris.htm

  SvaraRadera
 2. Lysande! Goddammit! Ser fram emot fler inlägg, men hellre sällan och skrivet med känsla, än ofta och krystat!

  SvaraRadera
 3. Tycker det inte är så farligt att du inte skriver så ofta, snarare blir det ännu roligare när ett inlägg väl kommer. Jag menar hade man haft julafton varje dag hade det inte vart så kul till slut heller. Inte för att jämföra ett nytt inlägg här med julafton, det är ju två vitt skilda saker, men du fattar vad jag menar

  SvaraRadera
 4. Personligen tycker jag ju att det är bättre att du uppdaterar sällan och håller ut, än att du tröttnar och lägger av, som alla roliga bloggare verkar göra i samma ögonblick jag upptäcker dem.

  SvaraRadera
 5. Eftersom jag här en hängiven skeptiker och gillar dina poster om pseudovetenskap, så har jag ett konkret tips: Skriv om foliehattarna som köpte en artikel i en pakistansk internetpublikation och därefter har börjat ropa "Nu har en vetenskaplig undersökning visat att World Trade Center revs med sprängmedel!" över hela internet. De svämmar över (nåja) Newsmill med sina inlägg:

  http://tinyurl.com/ou6wuq

  SvaraRadera
 6. Eller skriv om alla dumheter de hittar på i riksdagen...det senaste som diskuterades här hemma var vattenvirvlarna som köptes in och installerades i riksdagshuset 2001. Vill inte ens fundera på vad såna dumheter kostar oss skattebetalare...

  SvaraRadera
 7. Här är företaget som jag tror sålde vattenvirvlarna till riksdagen: http://plusminus.adante.se/

  Jag har inte skrattat så gott på länge!

  SvaraRadera
 8. Skriv inte ihjäl dig, inläggen blir ju de godbitar man smälter i gommen med ett snett leende på läpparna när de kommer. Huvudsaken för min del är att de finns och att du behåller dina åsikter, din ironi, humor och ev spret passar mig ypperligt. Vem i helvete har sagt att en dagligt uppdaterad blogg är synonymt med en bra blogg?!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg